סאגת הדסקיות של נבחרות הכדורמים הסתיימה

שחקני ושחקניות ישראל קיבלו אישור למחוות למען החטופים באליפות אירופה

רותם פלדברג
רותם פלדברג
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום באדיבות איגוד הכדורמים)
(צילום באדיבות איגוד הכדורמים)
שנה גודל פונט א א א א

סאגת מחוות הנבחרות הישראליות באליפות אירופה בכדורמים הגיעה לסיומה - שחקני ושחקניות הנבחרת יוכלו לענוד את הדסקיות ואת הצמידים לתמיכה והעלאת המודעות לישראלים והישראליות המוחזקים בשבי חמאס.

אליפות אירופה בכדורמים, שהחלה ביום חמישי האחרון בהולנד ובקרואטיה, הייתה אמורה להתקיים בישראל, אך לאור מלחמת "חרבות ברזל" הוחלט להעבירה למדינות אחרות. שחקניות ושחקני הנבחרת, כמו כל ספורטאי ישראלי אחר מרגע תחילת המלחמה, הפכו לשגרירים ישראלים וניצלו את הבמה האירופית אליה הגיעו, ובמעמדי טקסי הפתיחה וההכנה למשחקים עמדו בגאון כשעל צוואריהם דסקיות מטה החטופים, ולידיהם קשורים סרטי ההזדהות עם החטופים.

באיגוד הישראלי פנו לאיגוד האירופי מראש בנוגע למחוות הללו, אך לא קיבלו מענה. נבחרת הנשים שפתחה את האליפות עבור ישראל, נכנסה לבריכה לטקס ולהתכונן למשחקה הראשון עם הדסקיות והצמידים, ותוך כדי החימום הגיע מנכ"ל ארגון התחרות לנבחרת וביקש מהן להסיר את הצמידים ולהוריד את השרשראות. הצוות הישראלי נענה לבקשתו ואמרו כי זה יהיה "חד פעמי". במשחקה השני של הנבחרת, הבנות הגיעו שוב עם הדסקיות והצמידים, ופנו אליהן פעם נוספת מטעם התחרות במטרה להסירם, ואף איימו בנקיטת צעדים כלפיהן.

רויטל גלוסקא כהן, יו"ר איגוד הכדורמים הישראלי, יחד עם אנשי האיגוד, התעקשו על כך, והשתמשו בכוח הרשתות החברתיות והתקשורת והגיעו לכל איש קשר בסביבת התחרות ומחוצה לה על מנת להעלות את המודעות ואת הנושא.

(צילום באדיבות איגוד הכדורמים)
(צילום באדיבות איגוד הכדורמים)

שר התרבות והספורט מיקי זוהר התערב גם הוא בסוגייה, ואמר כי "צריך להסביר לאנשים בארגונים הללו שמדובר במעשה סולידרי ולא בהבעת תמיכה פוליטית". בסופו של דבר, לאחר עקשנות איגוד הכדורמים בישראל והגורמים שנגעו בדבר, אושר לנבחרות לענוד את הדסקיות ואת הסרט הצהוב להעלאת המודעות לחטופים המוחזקים בעזה.

גלוסקא כהן שיתפה הלילה (בין שלישי לרביעי) בפוסט לאחר ההחלטה שהתקבלה בעניין מצידו של ה-LEN, הגוף המנהל האירופי לענפי הספורט במים: "לאחר מאבקים לא פשוטים מול האיגוד האירופי והתערבות שר התרבות והספורט ח"כ מיקי זוהר, נאותה הנהלת ה-LEN לאפשר לנבחרות הכדורמים לענוד את הדסקיות והסרט הצהוב כמעשה הומניטרי להעלאת המודעות לחטופינו שעדיין מוחזקים בשבי החמאס".

"ברצוני להודות לכל מי שנאבק לצידנו במאבק הכה חשוב עבורנו ולשר התרבות והספורט ואנשי משרדו שישר הושיטו יד לעזרה, ולכל אנשי התקשורת שעזרו ללא לאות להשגת המטרה. שאפו ענק. תודה להנהלת ה-LEN שלבסוף הבינה כמה זה בנפשנו ואישרה את המחווה".