לא מעט הישגים ספורטיביים יפים נרשמו לנציגים ישראלים בחו"ל בשנים האחרונות, אך תמיד השאיפה היא להתקדם עוד יותר ולשפר את המעמד שלנו בזירה הספורטיבית הבין לאומית. לשם כך, במשרד התרבות והספורט הודיעו כי השר חילי טרופר משיק את מדיניות התקצוב החדשה לספורט הישראלי. המטרה: להכפיל את כמות המדליות בכל תחרות ספורט בין לאומית.
טרופר העביר אמש (ראשון) החלטה תקדימית במועצה הלאומית לספורט עם תמיכה רחבה. לפי ההצעה, תשתנה מדיניות התקצוב (מבחני התמיכה) לגופי הספורט השונים, בחשיבה על קידום ההישגיות של הספורטאים בכל ענף ספורט. בשל הרצון להמשיך ולפתח את הספורט הישראלי, יתווסף מאפיין של הישגיות לכל גוף בספורט בארץ - ככל שיביא הישגים גבוהים יותר, כך התקציב שיקבל מהמשרד יעלה.
מדד ההישגיות שמתווסף לחישוב תקציב הספורט במבחני התמיכה ידרוש מהגופים, האולימפיים והלא-אולימפיים כאחד, להציג הישגים ספורטיביים משמעותיים על מנת להתרחב ולהפוך לכזה שמשפיע על פעילות הענף גם ברמה הבין לאומית. יתר על כן, השר ייתן דגש על שלושה תחומים נוספים שיידרשו מהאיגודים השונים: קידום אנשים עם מוגבלות בספורט הישראלי, קידום ספורטאים מהפריפריה וקידום הספורט הנשי של כל ענף.
מטרת העל של המדיניות: להכפיל את מספר המדליות תוך 7 שנים, עד המשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028, מ-12 המדליות האולימפיות, פראלימפיות ושאינם אולימפיים (7+3+2) ב-5 השנים האחרונות, ל-24 מדליות.
מימוש הפרמטרים מתבטא לידי תקצוב באופן הבא:
- הניקוד להישגיות הוכפל.
- אגודה שפועלת בפריפריה תקבל פי 1.5 יותר תקציב מאגודה הפועלת במרכז (לענפים אישיים).
- התקצוב לענפי ספורט הנשים יעלה ב-25%.
- התקצוב לכלל העוסקים שיפעלו לשילוב אנשים עם מוגבלות יעלה ב-25%.
טרופר עצמו אמר על המהלך: "אני שמח שחברי המועצה הלאומית לספורט הצביעו ברוב מוחץ בעד שינוי מדיניות התקצוב בספורט הישראלי. המדיניות החדשה תיתן דחיפה לשאיפה למצוינות ולהישגיות ותגדיל את סיכויי הספורט הישראלי לגרוף מדליות נוספות בשנים הבאות. לצד זאת, לא נשכח את המשמעות החברתית העמוקה שיש לספורט שלנו כמנוע לשינוי חברתי, ועל כן לצד ההישגיות נתעדף תחומים חשובים שדרך הספורט יוכלו לקדם שינוי חברתי רחב: קידום אנשים עם מוגבלות, שילוב מלא של נשים בספורט וקידום הפריפריה. אני שמח שהגענו לקונצנזוס רחב במועצה הלאומית לספורט וכי כל השותפים מכוונים ביחד למען הצלחת הספורט הישראלי כמודל של מצוינות הישגית וערכית".
בהמשך הוא הוסיף: "בגלל שמדובר בתקציב של למעלה מרבע מיליארד ש"ח, היה לנו חשוב שההחלטה תעבור בקונצנזוס רחב ככל הניתן. עשינו אין ספור דיונים בשנה האחרונה עם נציגי כלל הענפים ועם כל חברי המועצה הלאומית לספורט, על מנת לבטא בצורה הטובה ביותר ולקבל תמיכה רחבה ככל הניתן כדי לממש את המדיניות שלנו. אני שמח שהצלחנו בכך והספורט הישראלי יוצא לדרך חדשה. "אני יוצא בשבוע הבא יחד עם המשלחת הגדולה ביותר בתולדות מדינת ישראל. גאווה גדולה שכל כך הרבה ספורטאים עמדו בקריטריונים האולימפיים. אני מקווה ומאמין שנחזור גם עם מדליות".