מבריכה להנדסת סביבה: ההסבה של אלון מנדל

השחיין שפרש עובר לקריירה חדשה, ולא פחות מאתגרת מהשחייה

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם

תגיות: אלון מנדל

Getting your Trinity Audio player ready...
אתגר חדש. מנדל
אתגר חדש. מנדל
שנה גודל פונט א א א א

השחיין האולימפי אלון מנדל (בייג'ינג 2008), שפרש מפעילות תחרותית בקיץ שבר, יוצא לדרך חדשה. השחיין בן ה-25 המחזיק עדיין בשיאים הישראליים במשחי הפרפר  ל-100 ו-200 מטר, תקבל לעבודה בנובל אנרג'י בדנבר,קולורדו . הלילה הוא יוצא לארה"ב למקום עבודתו החדש.

מנדל, שסיים תואר ראשון בהנדסת כימיה במיכללת מישיגן, שם למד ושחה לצידו של מייקל פלפס, סיים בימים אלה 2 תארי MASTER של אוניברסיטת תל אביב בהנדסת הסביבה ומדעי המדינה.

בתשעת החודשים האחרונים חיפש עבודה מאתגרת בתחום ההתמחות שלו: הערכות סיכונים סביבתיים. בשנה האחרונה עבד מנדל במכון למדיניות נגד טרור בהרצליה, בהערכת סיכונים סביבתיים. מנדל, חבר ועדת הכספים של הוועד האולימפי בישראל וועדת הספורט שליד הוועד האולימפי, מציין כי בכל הקריירה שלו בשחייה שילב  לימודים אקדמיים וראה בהם ערך בעל חשיבות מרובה ליום שאחרי הפרישה.

"השתמשתי באקדמיה כדי לנתב את הלחצים והמתחים לקראת תחרויות השחייה. השקעתי אנרגיה בלימודים כדי לא לעסוק אך ורק במירדף אחרי השגת הקריטריון האולימפי שיצר כמובן לחץ גדול מאד בחיי היום יום הספורטיביים שלי", מספר מנדל, שנזכר כי לכל אימון ותחרות היה מגיע עם שני תיקים: תיק ספורט ותיק לימודים, ואת זמן המנוחה מהשחייה היה מנצל ללימודים. "הלימודים עזרו לי להגיע תמיד למיטב בשני התחומים. יחסך לי הרבה זמן של חרדות שלא תמיד ניתן לשלוט בהם. בשני תחומי העיסוק שלי נתתי לעצמי דין וחשבון והמוטיב המרכזי שליווה אותי היה אופטימיות".

מתוך נסיונו האישי (עם 7 שנים אקדמיות) מייעץ מנדל לספורטאי ההישג של ישראל  לא לעסוק רק בספורט, אלא להכין את עצמם לימים שלאחר הפרישה. "היום תואר ראשון באוניברסיטה אינו מספיק. אני ממליץ מאד לספורטאים  האולימפיים להשתמש בהטבות שהוועד האולימפי בישראל: מלגות לימודים למי שייצגו את ישראל במשחקים האולימפיים, קורסים למאמנים מיוחדים לחברי הסגלים האולימפיים וייעוץ בהשמה".בכוונתו של מנדל לתרום לתנועה האולימפית בתחום התמחותו-איכות הסביבה, שהוא נושא חם מאד.