גלישת הרוח עשויה להישאר ענף אולימפי

ביום רביעי הקרוב אמורה לעלות לאשרור הצעה כי גלשני הניל פרייד (RSX) יהיו גם בריו 2016, לצד הקייטסרפינג

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
לי קורזיץ, תקבל עוד צ'אנס? (gettyimages)
לי קורזיץ, תקבל עוד צ'אנס? (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א
גלישת רוח, המקצוע האולימפי בו זכתה ישראל ב-3 מדליות (יותר מבכל ענף אחר), עשויה להישאר גם במשחקי ריו דה ז'ניירו 2016. לאחר שדגם הניל פרייד (RSX) כבר הוחלף בקייטסרף, הוגשה הצעה חדשה שתובא לאשרור ביום רביעי הקרוב ובמסגרתה שני המקצועות ייכנסו לרשימת הענפים האולימפיים לקראת המשחקים הבאים.

פדרציית השייט העולמית תתכנס ביום רביעי באירלנד ותדון, בין השאר, גם בפניית איגודי השייט של ספרד, ליטא, רומניה, פולין ובלארוס הדורשות להשאיר את הגלישה על דגם ה-RS:X כמקצוע אולימפי. אם ההצעה תאושרר במתכונתה הנוכחית, שני הענפים יהיו בריו. במקרה כזה, במקום קייטסרף לגברים יהיה לכל מדינה צוות של גבר ואישה בקייטסרף, ועל משבצת הקייטסרף לנשים תקבל כל משלחת גבר ואישה בניל פרייד.

על פי לשון הפניה, "עם הבחירה בקייטסרף בוטל למעשה אחד מהענפים הכי פופולריים בשייט מבחינת כמות ספורטאים ברמה העולמית - גלישת הרוח. הקייטסרף הוא שיטה חדשה ומסעירה בתחום השייט, שהוכיחה כי היא צריכה להיכלל בתכנית האולימפית".

חלק נוסף בהצעה שייבחן הוא מידה מסוימת של איחוד הוא תחרויות משותפות לנשים לגברים, זאת לאור כמות המשתתפות הנמוכה באליפויות העולם לנשים. בכל אופן, מדובר בחדשות מצוינות עבור גולשי הרוח בישראל, מדינה שנהנית מתנאים נוחים לאורך מרבית השנה ומסורת של גולשים איכותיים.

כזכור, במשחקים האולימפיים האחרונים בלונדון התחרו שחר צוברי, מדליסט הארד מבייג'ין 2008, ואלופת העולם לי קורזיץ', שהחמיצה רק בשיוט האחרון אפשרות לזכות במדליה נשית לישראל לראשונה מאז יעל ארד עלתה על הפודיום בברצלונה 1992. אולי בריו הם יקבלו עוד הזדמנות.