נאומי אוסקה שוב אלופת ארצות הברית. שנתיים אחרי שעשתה זאת בפעם הראשונה (אחרי ניצחון על לא אחרת מאשר סרינה וויליאמס בגמר) - במה שהיה גם תואר הגרנד סלאם הראשון בקריירה - היפנית בת ה-22 הכניסה עוד גביע לארון, אחרי 6:1, 3:6, 3:6 בגמר מול ויקטוריה אזרנקה. זהו תואר גרנד סלאם שלישי בקריירה של אוסקה, שזכתה גם באליפות אוסטרליה ב-2019, והיא תשלשל לכיסה גם שלושה מיליון דולרים בעקבות הזכייה. המפסידה תזכה למענק של 1.5 מיליון דולר "בלבד".
עם כל הכבוד לאוסקה (ויש הרבה מאוד כבוד), המדורגת תשיעית בעולם והבכירה מבין השתיים, הסיפור של הגמר הזה - לפחות בתחילתו - היה הקאמבק האדיר של הבלארוסית בת ה-31. אזרנקה הייתה חלק בלתי נפרד מצמרת הטניס העולמי בשנים הראשונות של העשור היוצא, ואף זכתה פעמיים באליפות אוסטרליה. אלא שבהמשך הדרך הגיעו פציעות, לידת בן בכור, מאבקים על משמורת הילד עם האב - והתדרדרות עד למקום ה-208 בעולם. כמעט שלוש שנים אחרי שצנחה למאייה השלישית בעולם, "ויקי" - כיום במקום ה-27 בדירוג - הייתה קרובה מאוד לגעת שוב בפסגה, אבל נתקלה במשוכה אחת גבוהה מדי.
המשחק עצמו היה הפכפך למדי. המערכה הראשונה הייתה בשליטה מוחלטת של אזרנקה, שסיימה אותה בתוך פחות מחצי שעה ועם הפסד של משחקון בודד. הבלארוסית גם שברה את הגשות יריבתה בפתיחת המערכה השנייה ונראה היה כי היא בדרך הבטוחה לעבר תואר גרנד סלאם ראשון מאז 2013. אלא שאז אוסקה "התעוררה על החיים שלה". היא החלה לשלוט בנקודות בעזרת עוצמות אדירות מהקו האחורי, קיזזה באופן דרמטי את הטעויות הבלתי מחויבות (היו לה 13 כאלה במערכה הראשונה ועוד 13 בשתי המערכות הבאות ביחד) - והשלימה קאמבק חלומי. עם כל הכבוד לסיפור של אזרנקה - ושוב, יש הרבה כבוד - נאומי אוסקה היא אלופה ראויה, ראויה מאוד.
מהלך המשחק
המערכה הראשונה הייתה בשליטה אבסולוטית של אזרנקה. היא שברה את יריבתה כבר במשחקון הראשון של הגמר, הוסיפה שתי שבירות בהמשך וסגרה את הסט עם 1:6 סופר-מרשים אחרי 27 דקות בלבד של טניס. הבלארוסית זכתה ב-27 נקודות לעומת 15 בלבד של אוסקה, שביצעה לא פחות מ-13 טעויות בלתי מחויבות (רק 3 כאלה היו לבלארוסית).
גם פתיחת המערכה השנייה האירה פנים לאזרנקה, ששוב שברה באופן מיידי ותפסה פיקוד. אלא שדווקא כשנדמה היה שהעסק מתחיל לברוח לה מבין האצבעות, נאומי אוסקה התעוררה והחלה לשחק טניס מופלא. אחרי שלא שברה את יריבתה ולו פעם אחת במערכה הראשונה, היפנית עשתה זאת שלוש פעמים בסט השני - בדרך ל-3:6 שקבע מערכה מכרעת על התואר.
המערכה השלישית כבר הייתה בשליטה מוחלטת של אוסקה, ורק כוח הרצון הראוי-מאוד להערכה מצד אזרנקה עוד יצר מיני-דרמה. ובכל זאת, פערי הרמות כבר הורגשו היטב, כאשר היפנית שלטה כמעט בכל הנקודות ואף שברה פעמיים את יריבתה. היא השלימה 3:6 גם במערכה השלישית - וזכתה באליפות ארה"ב בפעם השנייה בקריירה.