דני אבדיה: על האירופאים הבכירים בדראפט ה-NBA

"טוני פארקר הבא", הכישרון מברצלונה ו"נער המסתורין" של הדראפט. ב"פורבס" בחרו חמישייה

אלון אמסלם
אלון אמסלם
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

בימים כאלה, כשליגת ה-NBA עדיין משותקת, קל לשכוח שהיינו אמורים להיות עדים לדראפט חגיגי במיוחד אוטוטו, עם הפרוספקט הישראלי הכי גדול מאז ימי קטש-שפר - אבל לצער כולנו, דני אבדיה נאלץ לשים את חלום הדראפט בהמתנה, לפחות לכמה חודשים.

ועדיין - אמנם בעצימות נמוכה יותר, אבל עדיין - בארה"ב ממשיכים להתכונן ליום הגדול. כחלק מההכנות, דובר מעבר לים על ההזדמנות שניתנה בידי השחקנים האירופאים לתקוע יתד השנה. בדראפט שלא משופע בכישרונות מקומיים יוצאי דופן, ואחרי הלקח שלימד לוקה דונצ'יץ' את הסקאוטים במהלך העונה, לשחקנים הזרים יש הזדמנות להוכיח שצמרת הדראפט לא שייכת רק לשחקי המכללות.

עבורנו הישראלים, תואר השחקן האירופאי הבכיר בדראפט היה תואר ששמור לדני אבדיה. ואם בתחילת העונה היו כאלה שפיקפקו, אזי שלפני פגרת הקורונה היהלום הישראלי הוכיח להם למה. אבל כעת, ככל שהזמן עובר, בארה"ב מתחילים לשכוח - ועל אף שאין כדורסל פעיל בעולם כרגע, נוצר דיון חדש: האם קיליאן הייס הוא האירופאי הבכיר בדראפט? לכן, מגזין 'פורבס' ניסה לעשות סדר וסימן את חמשת האירופאים הבכירים בדראפט.

קיליאן הייס (1.98, אולם)
במהלך כל העונה הנוכחית, בתקשורת הישראלית דובר על כך שהיורוליג הוא לא המקום האידיאלי עבור אבדיה כדי להתפתח ל-NBA. אין ספק שהרמה הגבוהה תורמת לנער, אבל היעדר דקות המשחק והתפקיד השולי משפיעים גם כן. להייס לא הייתה את הבעיה הזו.

עם ממוצע של כמעט 27 דקות למשחק ביורוקאפ, הייס הצליח להוכיח שהוא מסוגל לתתפקד כרכז ראשון גם ברמות הגבוהות. הוא קלע 12.8 נקודות ומסר 6.2 אסיסטים למשחק - ועם מספרים רבותיי, בין אם ברמת יורוליג או יורוקאפ, אי אפשר להתווכח. עבור אנשי המקצוע ב-NBA, הייס הוא חומר גלם נהדר. רכז שמוסר מעל שישה אסיסטים במשחק, נושק לשני מטרים ובעל מוטת ידיים של 2.06 מטרים. עם קצת יותר מסת שריר, הוא יכול להפוך לשומר מדהים, עם סיומת נהדרת ליד הטבעת ויכולות של רכז - חלומו של כל סקאוט. וכל זה, הציב אותו קצת לפני דני אבדיה בתחזיות האחרונות.

חלומו של כל סקאוט. הייס
חלומו של כל סקאוט. הייס

דני אבדיה (2.05, מכבי ת"א)
העונה האחרונה הייתה סוג של מבחן עבור דני אבדיה, בין אם הוא מודה בכך או לא, שסבב סביב השאלות: האם ההילה סביבו היא אמיתית? האם היא נוצצת גם ברמת יורוליג? בתחילת העונה הוא עוד נתן רוח גבית למבקרים, שראו עד כמה ההבדלים בין ביצועיו בליגה המקומית לבין ביצועיו ביורוליג תהומיים. אבל ככל שצבר ביטחון, אבדיה הבין שהשד לא כזה נורא והרגיש יותר ויותר בנוח על הפרקט.

את המספרים כבר כולכם מכירים ואת החוזקות והחולשות ניתחנו מא' ועד ת', לכן, נתמקד במה שכתבו עליו ב'פורבס'. "גם אם אבדיה לעולם לא יהפוך לקלעי יוצא דופן, הוא עושה מספיק דברים אחרים כדי להשפיע על המשחק", פירגנו ליהלום. "הוא אחד השחקנים החכמים ביותר במחזור הנוכחי, מנת המשכל שלו מדהימה. יש לו מוטוריקה ברמה גבוהה ומוסר עבודה מרשים. כבר בגיל 19 הוא משפיע על המשחק של מכבי ביורוליג, כך שהוא עשוי לתרום מוקדם יותר מהייס. אבדיה בהחלט אירופאי שתרצו להמר עליו".

"תרצו להמר עליו". אבדיה (עודד קרני)
"תרצו להמר עליו". אבדיה (עודד קרני)

תיאו מלדון (1.93, וילרבאן)
למי שהספיק לשכוח, בתחילת העונה מלדון היה הפרוספקט האירופאי הבכיר. כשווילרבאן שלו הגיעה להיכל, רבות דובר על הקרב על הכתר. אבל הפציעות שהגיעו בדרך קצת קטעו לצרפתי הנהדר, שמכונה במולדתו "טוני פארקר הבא", את מגמת השיפור. ועדיין, מלדון נחשב לאחד הפרוספקטים המסקרנים שיש לדראפט להציע. הא אמנם נמוך מהייס, אבל מחזיק במוטת ידיים זהה (2.06) ומתחרה איתו בעיני רבים על תואר הרכז האירופי המוביל בדראפט, כשהייס מנצח בפוטו פיניש בעקבות היכולות האתלטיות העדיפות.

ברמת יורוליג, מלדון שומר לא רע, קלעי די טוב ומוסר בחסד - אבל ברמת NBA יש לקחת את כל היתרונות הללו בערבון מוגבל. חוסר האתלטיות עלול להשפיע בהגנת האחד-על-אחד מול מתקיפים בליגה הטובה בעולם, ומשחק הפיקנ'רול יהיה תלוי בפרטנר שיהיה לו היכן שלא ישחק ובקליעה הלא כל כך עקבית שלו.

זכה לכינוי "טוני פארקר הבא". מלדון
זכה לכינוי "טוני פארקר הבא". מלדון

לאנדרו בולמרו (2.03, ברצלונה)
אם לדני אבדיה היה קשה לתפוס את מקומו במכבי ת"א הנוכחית, תארו לכם כמה קשה למצוא את מקומך בברצלונה הנוכחית. אולי בגלל זה, בולמרו הוא שם שנכנס לתודעת הדראפט רק לאחרונה. את מרבית העונה העביר בולמרו - פורוורד, שמשחק כמו פוינט גארד - בברצלונה ב', אך לקראת הקורונה החל לקבל הזדמנויות ביורוליג ובליגה הספרדית, שם גם קלע כמעט חמש נקודות למשחק בשבעה משחקים.

בולמרו הוא מסוג השחקנים שאומרים עליהם - "עשוי מהחומר של שחקנים משלימים". מושלם כדי לתת לקבוצת NBA מספר דקות בכמה עמדות שונות. יש לו תחושה למשחק שאי אפשר ללמד, הוא מוסר מעולה ואפילו חוטף בחסד - אבל הוא עוד צריך לעבוד על הקליעה שלו. כפי שזה נראה עכשיו, בארה"ב מנבאים לבולמרו מקום קצת אחרי הלוטרי.

אלכסיי פוקושבסקי (2.13, אולימפיאקוס)
בעוד בולמרו הוא שם די חדש באוזינהם של עכברי הדראפט, על "נער המסתורין של הדראפט" ייתכן שהם כבר שמעו. ועדיין, פוקושבסקי נותר בגדר תעלומה עבור הקהל. הוא העביר את מרבית העונה באולימפיאקוס ב', לא שיחק ולו דקה אחת בקבוצה הראשונה או ברמה תחרותית יותר, אך הוא עדיין נחשב לגבוה הבולט של המחזור.

בארה"ב מסתכלים עליו כמו על פרויקט ארוך טווח, אבל מבהירים כי קבוצה שתהמר ותבחר בו בסיבוב הראשון מסתכנת במפולת. "עם פוקושבסקי, זה 50/50", נכתב ב'פורבס'. אם יתחזק, יתמקד ויהפוך לאיום מבחוץ גם - פוקושבסקי יכול להיות גניבת דראפט מן המניין.

מוסר מעולה וחוטף בחסד. בולמרו
מוסר מעולה וחוטף בחסד. בולמרו
"איש המסתורין". פוקושבסקי
"איש המסתורין". פוקושבסקי