הלו"ז המלא: הישראלים באולימפיאדת החורף

מהסקי האלפיני, דרך ההחלקה האמנותית ועד הביאתלון. השעות והתאריכים

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
Alex Pantling/Getty Images
שנה גודל פונט א א א א
אולימפיאדת החורף של 2026 תצא הערב (שישי) לדרך בטקס פתיחה מרשים במילאנו. כשהמשלחת הישראלית מונה לא פחות מתשעה משתתפים - שבעה גברים ושתי נשים. אדם אדלמן, נועה וברנבש סולוש ישתתפו במשחקים האולימפיים בפעם השנייה, כשסולוש השתתפה גם באולימפיאדת הנוער.

באולימפיאדת החורף הקודמת, כזכור, סולוש סיימה במקום ה-34 בקטגוריית הסופר ג'י בסקי אלפיני וברנבש סולוש הרשים כשסיים במקום השישי במסלול המשולב. השניים יתחרו גם הפעם, לצד מריה סניוק (החלקה אומנותית), אדם אלמנן, מנחם חן, ארד פוארסה ועומר כץ (בובסלי), אטילה מיהאי קרטס (סקי למרחקים) וג'ארד פיירסטון (סקלטון).


במשחקי החורף ישנם 16 מקצועות אולימפיים בשמונה ענפי חורף, ובמשך 16 ימי התחרות יהיו 116 תחרויות מדליה. עבור ישראל מדובר בהמשך השתתפות עקבית בזירת משחקי החורף כשהפעם שיווי המשקל עובר מההחלקה האמנותית והמהירה למקצועות השלג.

יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יעל ארד אמרה: ״משחקי החורף אינם אינטואיטיביים לספורט הישראלי והמאמץ לבנות נבחרת, לתמוך כלכלית ולוגיסטית בענפים יקרים משמעותית וללוות אותם לאורך כל המחזור האולימפי הוא מאמץ מיוחד ושונה מתהליכי העבודה שאנחנו עושים במשחקי הקיץ. הוועד האולימפי מחזיק צוות מתמחה בספורט החורף בראשותה של סמנכ"לית החינוך וקשרי החוץ ירדן הר לב לאורך כל המחזור על מנת לוודא שלאיגודי החורף ולספורטאים יש תמיכה בכל התחומים״.

ארד הוסיפה: ״ההופעה במשחקים האלה בין 90 מדינות בלבד, פחות  מהמשתתפות בקיץ, היא מטרה בפני עצמה עבור הספורט הישראלי ואנחנו מאוד גאים במשלחת המגוונת שהתגבשה לקראת המשחקים. השילוב בין ספורטאים יהודים ציוניים שעושים עליה ומממשים חלום אולימפי לבין ספורטאים שגדלו בישראל וכרוכים אחרי ספורט החורף, הוא שילוב מנצח, והתוצאה היא נוכחות של מצויינות ישראלית על הבמה הגדולה בעולם המקבלת במה תקשורתית נהדרת ומתכתב עם עמידתו של הספורט הישראלי כשגריר מוביל של הרוח הישראלית והיהודית ברחבי העולם״. 


הלוח המלא:

שבת 7.2
13:30 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, דאונהיל

רביעי 11.2
13:30 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, סופר-G

חמישי 12.2
11:30 - ג'ארד פיירסטון, סקלטון גברים, מקצה ראשון
13:00 - ג'ארד פיירסטון, סקלטון גברים, מקצה שני

שישי 13.2
13:45 - אטילה מיהאי קרטס, סקי למרחקים גברים, מרוץ 10 ק"מ
21:30 - ג'ארד פיירסטון, סקלטון גברים, מקצה שלישי
23:00 - ג'ארד פיירסטון, סקלטון גברים, מקצה רביעי ומכריע

שבת 14.2
12:00 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, ג'יאנט סלאלום מקצה ראשון
15:30 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, ג'יאנט סלאלום מקצה שני ומכריע

ראשון 15.2
12:00 - נועה סולוש, סקי אלפיני נשים, ג'יאנט סלאלום מקצה ראשון
15:30 - נועה סולוש, סקי אלפיני נשים, ג'יאנט סלאלום מקצה שני ומכריע

שני 16.2
12:00 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, סלאלום מקצה ראשון
12:00 - אדם אדלמן ומנחם חן, בובסליי זוגות, מקצה ראשון
14:00 - אדם אדלמן ומנחם חן, בובסליי זוגות, מקצה שני
15:30 - ברנבש סולוש, סקי אלפיני גברים, סלאלום מקצה שני ומכריע

שלישי 17.2
20:45 - מריה סניוק, החלקה אמנותית יחידות, התרגיל הקצר
21:00 - אדם אדלמן ומנחם חן, בובסליי זוגות, מקצה שלישי
23:00 - אדם אדלמן ומנחם חן, בובסליי זוגות, מקצה רביעי ומכריע

רביעי 18.2
12:00 - נועה סולוש, סקי אלפיני נשים, סלאלום מקצה ראשון
15:30 - נועה סולוש, סקי אלפיני נשים, סלאלום מקצה שני ומכריע

חמישי 19.2
21:00 - מריה סניוק, החלקה אמנותית יחידות, התרגיל החופשי

שבת 21.2
12:00 - נבחרת ישראל (אדם אדלמן, מנחם חן, וארד פוארסה ועומר כץ), בובסליי רביעיות, מקצה ראשון
14:00 - נבחרת ישראל (אדם אדלמן, מנחם חן, וארד פוארסה ועומר כץ), בובסליי רביעיות, מקצה שני

ראשון 22.2
12:00 - נבחרת ישראל (אדם אדלמן, מנחם חן, וארד פוארסה ועומר כץ), בובסליי רביעיות, מקצה שלישי
14:15 - נבחרת ישראל (אדם אדלמן, מנחם חן, וארד פוארסה ועומר כץ), בובסליי רביעיות, מקצה רביעי ומכריע