"משטרת החגיגות": סערת וויין רוני וארסנל

כוכב העבר ביקר, אקס אגדי ענה לו: "אוהדים, פשוט תתעלמו מזה"

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א

אחרי עשרים שנה, היא שוב כאן: ארסנל העפילה הלילה (שלישי) לגמר ליגת האלופות, לאחר שגברה 0:1 על אתלטיקו מדריד במשחק הגומלין באצטדיון האמירויות. ארסנל של מיקל ארטטה משלימה ניצחון 1:2 בסיכום הכללי - והעפילה לגמר בפעם השנייה בתולדותיה, ולראשונה אחרי 20 שנות היעדרות.

בסיום שחקני הקבוצה ומיקל ארטטה חגגו ובענק, כאשר מי שלא כל כך אהב את החגיגות הוא וויין רוני, שאמר: "הגיע להם לנצח, אבל הם עוד לא זכו בגביע. החגיגות שלהם מוגזמות, שיחגגו כשהם זוכים".

במקביל, כוכב העבר של התותחנים, איאן רייט, השיב ואמר: "אוהדי ארסנל, תנו לי להגיד לכם משהו - תהנו מזה, תתעלמו ממשטרת החגיגות - זה יום גדול, זה רגע גדול".

ארסן ונגר הוסיף מצידו: "הם חגגו הערב, וזה נורמלי לגמרי, אבל אני רוצה שהם יתרכזו כבר בגמר ובמשחק הקרוב שלהם. מגיע להם לחגוג, זה טבעי לשמוח, אבל הצעד הבא הוא לנצח גם בגמר ולזכות". 

“עוד לא זכו“ (GETTY)
“עוד לא זכו“ (GETTY)

"ארסנל בארץ החלומות", כך קראה הכותרת של ה"דיילי מייל" לאחר ההישג הגדול. "לכו ל'סקייסקנר', גאנרס, כי הטיסות האלה לא יזמינו את עצמן. סוף סוף, ארסנל משיגה מקום בגמר ליגת האלופות. הקהל התפרץ בשריקת הסיום - ראיתי אוהדים בוכים, זאת המשמעות של התוצאה הזאת. לילה מיוחד עבור המועדון הזה".

אלן שירר סיכם: "זו לא היתה הופעה שארסנל תזכור, אבל היא לא היתה צריכה להיות. המטרה היתה הופעה שתגרום להם לעבור, וזה מה שהם עשו. הם היו צריכים להילחם ולהיאבק על כל כדור, וכשהיתה להם הזדמנות לכבוש - הם כבשו. הם הקריבו את עצמם, וזה הספיק כדי להגיע לבודפשט. כל הכבוד".

בוקאיו סאקה, כובש שער הניצחון, סיכם: "אפשר לראות מה זה אומר לנו, לאוהדים. זה היה משחק עם המון לחץ, אבל התנהלו היטב ועלינו לגמר. הקהל דחף אותנו, ונחגוג את זה ביחד. עכשיו אנחנו בגמר ונאבקים על האליפות.. זה עוד צעד קדימה. זה סיפור יפה, ואני מקווה שזה ייגמר טוב בבודפשט!".

כתב "סקיי ספורטס", סאם בליץ, סיכם: "דקלן רייס היה מדהים שוב, גבריאל חסם שתי הזדמנויות במחצית השנייה. כמה פעמים הוא הציל אותם? בוקאיו סאקה שיחק רק שעה, אבל היה המנצח - הוא שיחק רק 100 דקות בזמן האחרון אבל הוא כבש פעמיים ובישל בזמן הזה. עמוד השדרה של ארסנל הביא להם את ההישג".