הקיץ האחרון שוב היה כמו קודמיו. ביובנטוס היו חזקים בדיבורים על שמות גדולים, אבל הרבה פחות בלשים יד עליהם. השמות שחזרו על עצמם סביב הקבוצה בעמודי החדשות היו אלכסיס סאנצ'ס וחואן איטורבה. בכל רגע היה נראה שהגברת הזקנה מחתימה אותם, אך בסוף אחד הלך לארסנל והשני בחר ברומא. בהמשך, אנטוניו קונטה התפטר ומונה מסימיליאנו אלגרי. כשמצב הרכש נעשה ממש לא ברור, ואף אחד לא הבין לאיזה כיוון הקבוצה צועדת מבחינת חיזוק, נחת אצלה עוד שם שאף אחד לא ציפה לו: רוברטו פריירה.
אודינזה: היום שהיה
הכינוי של פריירה הוא "אל טוקומנו", מכיוון שנולד בעיר טוקומן שבארגנטינה ב-7 בינואר 1991. הוא גדל בריבר פלייט וערך את הבכורה בקבוצה הבוגרת במאי 2009 כשהיה בן 18. באותה תקופה, המועדון היה במשבר מקצועי גדול מאוד ואף שיחק בליגה השניה. פריירה ערך 15 הופעות בלבד בשנה לאחר מכן בהן לא כבש אפילו פעם אחת. למרות זאת, לאודינזה לא הפריע לשים עליו 2 מיליון יורו בינואר 2011. מעבר לכך, בזברטה ראו בו מחליף לאלכסיס שנמכר לברצלונה בקיץ של אותה שנה.
"הוא שחקן צעיר שאמנם צריך ללמוד, אך יש לו המון איכויות", סיפר מאמן אודינזה באותה תקופה, פרנצ'סקו גווידולין על השחקן האלמוני שהחתים. "אני רוצה להחמיא למועדון על כך שהביא שחקן שיכול לעשות פה דברים נהדרים".
איצטדיון פריולי במשך שנים נחשב לאחד ה"מפעלים" הגדולים לייצור כישרונות. עד לפני שנה ומה שעושה סימנים שחוזר העונה, אודינזה נאבקה בצמרת ואף ערכה הופעות במוקדמות ליגת האלופות. הקבוצה בשחור ולבן הייתה מציגה את הכדורגל המהנה באיטליה, בעיקר בזכות שיטת המשחק ההתקפית של גווידולין שבה שחקניו היו ממלאים כמה תפקידים לאורך המשחק, במקום להתמקד אך ורק בזה הטבעי שלהם.
פריירה שיחק במרכז השדה, בכנף, מאחורי החלוץ ולפעמים אפילו כמגן. הוא הפך להיות האיש החשוב במערך של אודינזה, כזה שמקבל את הכדור ומשהו כבר יקרה. הוא אמנם כבש רק שמונה שערים בשלוש עונות בזברטה, אך חיפה על כך עם משחק מסירות ודריבל נהדרים. "הוא פשוט שחקן מצוין, אין הרבה קשרים שמסוגלים לעשות מה שהוא עושה", אמר עליו אנטוניו די נטאלה, שיחד עם גווידולין היוו צמד מצוין לעיצוב כישרונות צעירים.
ארגנטינה: הדור הבא
למרות הכישרון הנהדר, פריירה משך פחות תשומת לב משמות אחרים שיצאו מאיצטדיון פריולי כמו אלכסיס או סמיר האנדנוביץ'. עם זאת, גווידולין הבטיח: "הוא יהיה נכס עצום לכל מי שיאמן אותו בעתיד. הוא כבר מוכן לשחק עבור מועדון גדול". מי שהחליט לקבל את העצה היה בפה מארוטה, המנהל המקצועי של יובה.
אלופת איטליה סגרה על שנת השאלה של הארגנטיני מאודינזה תמורת 2.5 מיליון יורו, עם אופציית רכישה עבור 14 מיליון יורו נוספים שיתפרשו לאורך שלוש שנים. בדומה לסימונה פפה, קוואדוו אסמואה ומאוריסיו איסלה, גם פריירה עשה את דרכו מאודינזה לטורינו, פשוט כי שיטת המשחק אותה למדו אצל גווידולין הפכו אותם לדבר הבא בכדורגל האיטלקי.
באיטליה ידעו שפריירה טוב, אך הם חששו שהוא לא טוב מספיק עבור יובה ושיטת המשחק המאוד קבועה שלה. בסרייה A כבר פינטזו על קאמבק של אלכסיס ובמקומו קיבלו שחקן מוכשר אחר בביאנקונרי, אבל לא את הכוכב שחתם אצל ארסן ונגר.
מה ששינה את התמונה והפיג את החששות סביב פריירה באופן מוזר למדי הייתה הפציעה של ארתורו וידאל. הצ'יליאני שהחסיר את המחזורים הראשונים השאיר את אלגרי עם מצוקה במרכז השדה, אך הרכש החדש שלו מילא את החלל. הוא עד כה רשם רק בישול אחד, אבל ממשיך לעשות עבודה שחורה במרכז השדה עם דיוק של 88.9 אחוז במסירות שלו. למרות שעדיין לא הצליח להבטיח לעצמו מקום בהרכב של אלגרי, הישג אחד השנה כבר יש לו: הוא קיבל זימון בכורה לסגל נבחרת ארגנטינה.
אצל סגנית אלופת העולם רואים בטוקומנו את מי שיהיה חלק מהעתיד שלה וכמוה גם יובה. מלבד הוכחה על כך שההימור שלה על פריירה היה מוצלח, הגברת הזקנה תנסה להראות שלמרות שהיא לא תמיד מסוגלת להחתים שחקנים מוכחים ברמה עולמית, עדיין היא יכולה למצוא בליגה האיטלקית את הכישרונות הבאים שיוכלו לקחת אותה קדימה, כשהמטרה העיקרית היא לעשות זאת באירופה. אם פריירה יקבל את ההזדמנות מול אתלטיקו מדריד, יש מצב שכאן יתחיל הקאמבק של הגברת לצמרת של היבשת.