מזידאן עד אמבפה: על הקיץ שצפוי לריאל

ממתינים לראמוס, וחולמים על רכש ענק. החלון של הבלאנקוס

אברהם בן עמי
אברהם בן עמי
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

אחרי פתיחת עונה שהייתה רחוקה מלענות לציפיות, ריאל מדריד אמנם הצליחה להגיע עד הישורת האחרונה בשתי החזיתות שהכי חשובות לה, הליגה הספרדית וליגת האלופות, אך בסופו של דבר היא סיימה את 2020/21 בידיים ריקות. כעת, היא יכולה להפנות את כל מאמציה להכנות העונה הבאה, ונראה שצפוי קיץ עמוס בשמועות, התרחשויות ועסקאות.

שנה לא פשוטה עברה על ריאל מדריד, לאחר שפלורנטינו פרס דיווח על אובדן הכנסות של 400 מיליון יורו בעקבות נזקי הקורונה, והסופר ליג שאמורה הייתה לספר מענה כלכלי למצב, קרסה תוך פחות מ-48 שעות. לכן, שסביר להניח שהקיץ הקרוב של ריאל מדריד יהיה קצת פחות נוצץ מהתכנון המקורי, שכלל על פי פרסומים את צירופם של קיליאן אמבפה וארלינג הולאנד באותו הקיץ.

אז מה נראה במקום? בהמשך לקיץ האחרון, נראה שבמועדון יתמקדו בניקוי אורוות ופרידה מלא מעט שחקנים שמחזיקים חוזים כבדים, אך לא ממש מצדיקים זאת על המגרש, זאת במקביל לקידומם של מספר כשרונות צעירים מקבוצת הבת קסטייה, שזכתה בשנה שעברה בליגת האלופות לנוער תחת אגדת המועדון ראול, אבל אליהם עוד נגיע בהמשך. בנוסף, בניגוד לשנה שעברה, נראה שהפעם גם יהיה רכש. הראשון הוא ככל הנראה דויד אלאבה, שיגיע מבאיירן מינכן בהעברה חופשית. כל מה שחסר לפרסום ההודעה הרשמית על כך הוא סיום העונה בגרמניה. בנוסף אליו, פרס שנבחר לנשיא פעם נוספת, ירצה לצרף לפחות "גלאקטיקו" נוצץ אחד.

ומי יהיה האיש שיוביל את הקבוצה המתחדשת? נראה שלפחות מבחינת נשיא המועדון וההנהלה זינדין זידאן הוא עדיין האיש המתאים ביותר. המאמן הצרפתי מחזיק בחוזה עד 2022, ולאחרונה אף פורסם שהוא עשוי לקבל הצעה לחוזה חדש עד 2024 עם סמכויות נרחבות יותר, ללא כל קשר לסיום העונה. עם זאת, נראה שעתידו לא ברור כלל. כפי שהוכיח בקדנציה הקודמת, אין לו ממש בעיה להניח את המפתחות וללכת אם הדברים לא מתנהלים לרוחו, ושמו כבר הוזכר כמועמד לנבחרת צרפת.

לא מעט שמועות ודיווחים פורסמו בנוגע לשתי האפשרויות, וסביר להניח שאת התשובה לסוגיית המאמן נקבל בימים הקרובים, אז זידאן ופרס ייפגשו, והנשיא ינסה לשכנע את הצרפתי להישאר לפחות עד תום חוזהו. אם לא יצליח, שני המועמדים העיקריים לרשת אותו בתפקיד הם ראול, ששיחק לצד זיזו בעידן הגלאקטיקוס, ומסימיליאנו אלגרי, שלא אימן אף קבוצה מאז שעזב את יובנטוס ב-2019. שם מסקרן נוסף הוא יואכים לב, שיעזוב את נבחרת גרמניה, וקושר לתפקיד לא פעם במהלך העשור האחרון.

זידאן. יכול להפתיע (Getty)
זידאן. יכול להפתיע (Getty)

הגנה
נתחיל בחלק הקל: שום דבר לא הולך להזיז את טיבו קורטואה מבין הקורות של ריאל מדריד בעתיד הקרוב. אחרי השיפור העצום שהציג לאורך העונה שעברה, העונה הבלגי הוא אחת המניות הכי בטוחות בבירת ספרד ואפשר לומר שהוא אחראי למספר דו ספרתי של נקודות לטובת קבוצתו. אם יש בכל זאת שוער שעתידו לא ברור הוא אנדריי לונין, שרשם רק הופעה רשמית בקבוצה, וגם היא בהדחה מהגביע מול אלקויאנו. האוקראיני, שנרכש בגיל 18 ככישרון מבטיח, כבר בן 22. ויהיה מעניין לראות אם יישאר כשוער שני או יעזוב במכירה/השאלה.

סימני השאלה הגדולים ביותר בחולייה האחורית הם כמובן שני הבלמים הבכירים של הקבוצה, ושניים מהשחקנים הוותיקים ביותר שלה, סרחיו ראמוס ורפאל וראן. הקפטן, שנמצא בקבוצה מ-2005, עדיין לא האריך את חוזהו שיפוג בעוד פחות מחודשיים, וגם הצרפתי שהגיע ב-2011 סירב עד כה כה להצעות. חוזהו יסתיים ב-2022, ואם לא יושג סיכום, סביר להניח שיימכר בקיץ הקרוב ולא מעט ומועדונים מהפרמייר-ליג כמו צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד כבר הביעו עניין.

לעומת זאת, מי שמעמדו עלה פלאים בחודש האחרון הוא אדר מיליטאו. הברזילאי, שהתחיל את העונה כבלם שלישי התדרדר להיות רביעי (גם בזכות ההשפלה מול מנור סולומון), לא ראה דשא חודשיים מסיבות מקצועיות ובין לבין סבל גם מפציעה ונדבק בקורונה. נראה היה שפרידה בקיץ האחרון מהבלם שעלה 50 מיליון יורו היתה בלתי נמנעת ואז הגיעו תצוגות הענק מול ליברפול, ברצלונה וצ'לסי,  שהפכו אותו לחלק בלתי נפרד מההגנה הלבנה.

ראמוס. יעז לעזוב? (Getty)
ראמוס. יעז לעזוב? (Getty)
סולומון. מיליטאו התאושש מהסחרחורת שקיבל ממנו (Getty)
סולומון. מיליטאו התאושש מהסחרחורת שקיבל ממנו (Getty)

רק הישארות של וראן ושל ראמוס עשויה לגרום לו לעזוב בקיץ הקרוב, אך אם אכן יעזבו, הבריזלאי צפוי להיות הבלם הבכיר לצד אלאבה, וגם נאצ'ו כמובן צפוי להישאר במועדון שבו שיחק כל הקריירה. במצב כזה יהיה מעניין לראות אם ריאל מדריד תחליט להחתים בלם נוסף בדמות ז'ול קונדה מסביליה או פאו טורס מוויאריאל, או שתעדיף לחסוך בעלויות ולקדם את קפטן קסטייה, ויקטור צ'וסט, להיות הבלם הרביעי של הקבוצה.

עמדה בעייתית נוספת היא המגן הימני. דני קרבחאל, שהיה באנקר בארבע הזכיות בליגת האלופות בעשור הקודם, הולך ומתברר כפציע במיוחד והעונה רשם 15 משחקים בלבד לצד חמש פציעות, ונראה שיהיה קשה לבנות עליו כמגן בכיר. לעומתו, אלברו אודריוסולה מעולם לא הציג יכולות ששכנעו את זידאן, אם לאחרונה דובר על האפשרות שיקבל הזדמנות נוספת בעונה הבאה. גם לוקאס ואסקס, שהמציא את עצמו מחדש בתפקיד הזה, אומנם צפוי לקבל חוזה חדש, אך קשה להאמין שיהיה מגן בכיר, וסביר להניח שנראה בחודשים הקרובים מספר שמות מקושרים לקבוצה.

בצד שמאל הדברים קצת יותר סולידיים. פרלאן מנדי קיבע את עצמו כמגן השמאלי הבכיר על חשבון מרסלו, שמצידו הראה שלמרות כל הסנטימנטים, הוא כבר רחוק מלהיות ברמה הנדרשת. בריאל מדריד יקוו להיפרד הקיץ מהברזילאי, ולחסוך את שכרו שמוערך ב-8.5 מיליון יורו בעונה (17 מיליון יורו ברוטו). לצד אלאבה, שיכול לתפקד גם בעמדה הזאת, המטרה היא לקדם מקסטייה את מיגל גוטיירס, שם שכדאי לזכור. הספרדי בן ה-19 נחשב לאחד הכישרונות הכי גדולים במחלקת הנוער, ולאחרונה הרשים בהופעותיו בקבוצה הבוגרת, ואף סיפק בישול גדול ללוקה מודריץ' נגד גרנאדה.

מרסלו. שירת הברבור? (Getty(
מרסלו. שירת הברבור? (Getty(

קישור
ממש כמו במגרש, נראה שחוליית האמצע היא החלק היציב ביותר בריאל מדריד, ולא צפויים בה שינויים יוצאי דופן. בדומה לראמוס, לוקה מודריץ' התחיל את העונה עם חוזה שמסתיים בקיץ 2021, אך גם בגיל 35, הוא הוכיח כמה הוא אחד השחקנים הכי חשובים בריאל מדריד ונראה שההודעה על חוזה חדש היא רק עניין של זמן. הקרואטי צפוי להמשיך לשתף פעולה בקישור לפחות עוד עונה עם טוני קרוס וקאסמירו, בעוד פדה ואלוורדה צפוי להמשיך להשתלב.

אחרי שמונה שנים רצופות עליות ומורדות, איסקו צפוי לעזוב את הקבוצה בקיץ, לעומת מרטין אודגור שיחזור מהשאלה בארסנל. על פי הדיווחים, במועדון בונים עליו לעונה הבאה, אך מקרה אשרף חכימי בקיץ שעבר מוכיח שכבר היו דברים מעולם. אדוארדו קמאבינגה מרן נראה כמו רכש בטוח לקיץ הנוכחי, אך המצב הכלכלי שינה מעט את התמונה ולא מן הנמנע שבמדריד יעדיפו לתת את ההזדמנות לאנטוניו בלאנקו, שם נוסף שכדאי לזכור. בדומה לגויטטרס, גם הקשר (20) הרשים בהופעותיו בבוגרת בחודש האחרון, ויש כבר אוהדים שמשווים אותו ללא פחות מאשר צ'אבי אלונסו.

התקפה
החלק הכי בעייתי בשלוש שנים האחרונות. מלבד ויניסיוס ג'וניור, שעליו הכריז פרס שלא יזוז לשום מקום, וכרים בנזמה, שצפוי לקבל חוזה עד 2023, יש לא מעט סוגיות לא פתורות שככל הנראה תלויות ברכש, אם וכאשר יגיע. קריסת הסופר ליג ככל הנראה קברה את החלום לצרף את קיליאן אמבפה וארלינג הולאנד בקיץ אחד, וכרגע נראה שהצרפתי זמין יותר (אם כי אל תתפלאו אם בעוד חודש יתפרסמו דיווחים שיטענו את ההפך). אלוף העולם מסיים את חוזהו בפאריס סן ז'רמן בקיץ 2022, והעולם מחכה בציפייה להחלטה שיקבל, ועל פי לא מעט דיווחים, אף סיכם את תנאיו בבירת ספרד.

אך לצד אותם דיווחים עקשניים בספרד שאמבפה ילבש לבן ב-2021/22, סיכום מול השחקן זה אומנם טוב ויפה, אך עדיין נותר המכשול העיקרי בדמות הסכמתה של פ.ס.ז' לעסקה. כפי שראינו בעבר, לא כל כך קל לחלץ שחקנים מכלוב הזהב הקטארי (למשל, תשאלו את אדריאן ראביו או מרקו וראטי), וכמובן שאי אפשר לשכוח את המצב הכלכלי של הבלאנקוס שמהווה שיקול.

מודריץ' ימשיך לרוץ באמצע של ריאל גם בגיל 35 (Getty)
מודריץ' ימשיך לרוץ באמצע של ריאל גם בגיל 35 (Getty)
בנזמה. באנקר (Getty)
בנזמה. באנקר (Getty)

מהסגל הקיים, ישנם לא מעט סימני שאלה. רודריגו ומרקו אסנסיו לא ממש הרשימו בעונה החולפת, כמו גם מריאנו דיאס, שמעולם לא היה רצוי מבחינת זידאן, אך עד כה סירב לעזוב. סרחיו אריבאס צפוי לעלות מהקסטייה לבוגרת ובראהים דיאס, רינייר וטאקפוסה קובו יחזרו מהשאלה. עם זאת, סביר להניח שחלקם יושאל שוב.

ויש גם מושאלים שלמועדון ככל הנראה אין שום כוונה להשאיר. בין השמות הבולטים: גארת' בייל שחוזהו הכבד צפוי להוות כושל לכל קבוצה שתרצה בשירותיו, ולא נראה שהוא מוכן לוותר לבלאנקוס אפילו על סנט אחד. לוקה יוביץ', שלא הצליח להתניע מחדש את הקריירה בפרנקפורט וצירוף רכש רק יוביל למכירתו, בורחה מיוראל שינסה למנף את העונה המוצלחת ברומא ודני סבאיוס שלא הצליח להרשים יותר מדי בארסנל. הארבעה צפויים להימכר.

אז נכון, אנחנו רק בסופו של חודש מאי, אך כמו בלא מעט קיצים, נראה שגם בזה של 2021 ריאל מדריד צפויה לככב לא מעט בכותרות העיתונים ברחבי העולם, וסביר להניח שהרבה מאוד תלוי באיך יסתיים החודש הקרוב של הקבוצה מבחינה מקצועית. כך או אחרת, את התשובות הסופיות לגבי איך תיראה ריאל מדריד מודל 2021/22 נוכל לקבל רק אי שם בספטמבר.

בייל. לא רצוי (Getty)
בייל. לא רצוי (Getty)
אמבפה והולאנד. רק אחד יגיע, אם בכלל (Getty)
אמבפה והולאנד. רק אחד יגיע, אם בכלל (Getty)