ריאל מדריד: על עונת הבכורה של השחקנים שהגיעו מאנגליה
בהשראת עונת הבכורה המסויטת של אדן הזאר, ב"דיילי מייל" הבריטי יצאו לבדוק כיצד תפקדו בתחילת הדרך שאר השחקנים שהגיעו לריאל מדריד מהפרמיירליג. שניים הבקיעו בגמר האלופות, אחרים עזבו כבר בקיץ שלאחר מכן ואחד כלל לא שיחק. הרשימה בפנים
ללא קשר למגפת הקורונה, אדן הזאר ירצה לשכוח כמה שיותר מהר את עונת 2019/20. הסופרסטאר הבלגי, שהגיע מצ'לסי בקול תרועה רמה, "בילה" יותר זמן בחדר הטיפולים מאשר על כר הדשא, ורשם שער אחד בלבד ב-15 הופעות בכל המסגרות.
לפציעות אמנם יש משקל רב בכך, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שעונת הבכורה של הזאר בסנטיאגו ברנבאו הייתה בגדר כישלון מהדהד. בעקבות כך, ב"דיילי מייל" הבריטי יצאו ובדקו כיצד תפקדו בעונה הראשונה שלהם בריאל שאר השחקנים שהגיעו מהפרמיירליג. התוצאות (החלקיות) לפניכם.
סטיב מקמנמן (עבר בקיץ 1999)
אקס ליברפול היה לאנגלי השני בלבד באותו זמן ללבוש את המדים של ריאל מדריד, וההתחלה לא הייתה פשוטה - כאשר בחודשים אוקטובר ונובמבר כמעט שלא נכלל בהרכב. עם זאת, הוא סיים את העונה כשחקן מרכזי ביותר ואף כבש ב-0:3 על ולנסיה בגמר ליגת האלופות. בסך הכל, מקמנמן שיחק ארבע שנים בריאל וזכה פעמיים בגביע אירופה ופעמיים באליפות ספרד.
ניקולא אנלקה (עבר בקיץ 1999)
אחד ה"פלופים" הגדולים של הבלאנקוס. החלוץ הצרפתי נרכש מארסנל תמורת כ-23 מיליון דולר - סכום משמעותי באותם ימים - אבל סיפק רק 2 שערי ליגה ב-19 הופעות, ולקחו לו כחמישה חודשים למצוא את הרשת בפעם הראשונה. הוא אמנם היה שותף גם כן לזכייה בליגת האלופות באותה עונה, אבל זה גם היה אקורד הסיום שלו במועדון, שכן בקיץ 2000 כבר נמכר לפ.ס.ז'.
דייויד בקהאם (עבר בקיץ 2003)
ה"גלאקטיקו" הרביעי - אחרי לואיש פיגו, זינדין זידאן ורונאלדו - לא יזכור גם הוא לטובה את עונת הבכורה בסנטיאגו ברנבאו. ריאל מדריד נכנסה לחודש אפריל כשהיא עדיין במאבק בשתי החזיתות המרכזיות - ליגה וליגת האלופות - אבל אז קרסה עם שבעה הפסדים בשמונה משחקים ונשארה בידיים ריקות. בקהאם שיחק בסך הכל ארבע עונות בריאל וזכה באליפות אחת.
מייקל אואן (עבר בקיץ 2004)
למרות שראול ורונאלדו עדיין היו חזק בעניינים, פלורנטינו פרס החליט שנכון לרכוש חלוץ נוסף - והנחית מליברפול את אואן. באופן טבעי, לאור נוכחותם של שני הסקוררים שהוזכרו קודם, האנגלי לא הפך שחקן הרכב, כמעט שלא זכה להשלים 90 דקות במשחק בודד - ועזב אחרי עונה אחת בלבד. אגב, אף שלא הצליח לתקוע יתד ב-11, אואן רשם 16 שערים ב-45 הופעות. לא רע בכלל.
ג'ונתן וודגייט (עבר בקיץ 2004)
עונת הבכורה של אדן הזאר היא בגדר סיוט? הצחקתם את וודגייט. הבלם האנגלי היה צריך לחכות 13 חודשים מרגע החתימה שלו כדי לשחק לראשונה במדי ריאל מדריד, זאת בעקבות פציעה קשה, וכשאכן שיחק בפעם הראשונה - כבש שער עצמי והורחק מול אתלטיק בילבאו. בסך הכל, ערך תשע הופעות ליגה בלבד במדי הבלאנקוס. ובכן, הזאר - יכול להיות יותר גרוע.
חוסה אנטוניו רייס (עבר בקיץ 2006)
חמוץ-מתוק. זו ההגדרה הכי טובה לעונה היחידה של הקיצוני הספרדי בסנטיאגו ברנבאו. הוא הרבה "לבלות" על הספסל של פאביו קאפלו והתקשה במשך חודשים ארוכים להותיר חותם משמעותי. ואז, במחזור האחרון של העונה, כשתואר האליפות על כף המאזניים, הוא קם מהספסל, הפך פיגור 1:0 לניצחון 1:3 על מאיורקה עם צמד - ונתן את האות לחגיגות.
רוד ואן ניסטלרוי (עבר בקיץ 2006)
כמו הזאר, רק הפוך. אף שנחשב לאחד החלוצים הטובים בעולם באותם ימים, ריאל מדריד שילמה למנצ'סטר יונייטד 14 מיליון יורו בלבד עבור שירותיו של ההולנדי הוותיק. ולפחות בעונת הבכורה, הוא הוכיח לשדים האדומים כי טעו בגדול: ואן ניסטלרוי כבש 25 שערי ליגה, 33 בכל המסגרות ועזר לבלאנקוס לזכות באליפות בסיומה.
אריאן רובן (עבר בקיץ 2007)
כן, כן, לקיצוני ההולנדי עבר גם בסנטיאגו ברנבאו - פרט שקצת נשכח לאור היותו מזוהה הרבה יותר עם באיירן מינכן, ואפילו עם צ'לסי. רובן אמנם זכה באליפות בעונתו הראשונה במדריד, אבל סבל מפציעות שונות והספיק לרשום רק 21 הופעות ליגה. הוא סיים עם חמישה שערים ושני בישולים בכל המסגרות.
כריסטיאנו רונאלדו (קיץ 2009)
הסופרסטאר הפורטוגלי לא היה צריך זמן התאקלמות - הוא התחיל הכי חזק, והגביר ככל שחלף הזמן. עונת הבכורה שלו אמנם הסתיימה ללא תואר קבוצתי (ועם הדחה בשמינית גמר ליגת האלופות), אבל הוא סיפק 33 שערים ו-12 בישולים ב-35 הופעות - כך שקשה לטעון שהכישלון היה עליו. בהמשך, כידוע, הוא חגג כמה וכמה פעמים במדים הלבנים...
גארת' בייל (קיץ 2013)
הכוכב האחרון, לפני הזאר, שעזב את הפרמיירליג לטובת ריאל מדריד. אוהדי הבלאנקוס אוהבים לשנוא את הקיצוני הוולשי, שמצידו אף פעם לא ממש הסתיר את חוסר שביעות רצונו מהחיים בספרד. אבל לפחות על פי עונת הבכורה שלו - לכל הצדדים יש רק סיבות לגאווה: הוא היה מהמצטיינים ואף כבש בניצחון בגמר ליגת האלופות מול אתלטיקו מדריד, וכן סיפק את אותו שער בלתי-נשכח בגמר הגביע הספרדי מול ברצלונה.