מכת מוות? הולנד הסתבכה עם 1:0 לדנמרק

סגנית אלופת העולם חולמת על זכיה ראשונה ביורו מאז 88', אבל ואן פרסי ורובן נחנקו במשחק 'הבאנקר' וכעת הם יצטרכו להזיע מול גרמניה ופורטוגל בכדי לעבור את שלב הבתים. קרון דהלי הבקיע (24), השופט התעלם מפנדל לכתומים

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
ואן פרסי לא מאמין (GETTYIMAGES)
ואן פרסי לא מאמין (GETTYIMAGES)
שנה גודל פונט א א א א

כבר אחרי 90 הדקות הראשונות שלה ביורו 2012 אפשר לקבוע: נבחרת הולנד הסתבכה. למרות שהוגרלה לבית המוות של הטורניר, סגנית אלופת העולם הגיעה לאוקראינה ופולין עם ים של ציפיות אבל פתחה את הופעותיה בצורה הכי גרועה שיש. הערב (שבת) פגשו הכתומים את דנמרק למשחק הפתיחה שלהם בבית ב' (בית המוות למי ששכח) ויצאו עם הפסד 1:0 דווקא מול מי שעוד נחשבת לקבוצה החלשה בבית. כעת מחכים לאוראנג' צמד מפגשים קריטיים מול היריבות הגדולות על הכרטיס לרבע הגמר - גרמניה ופורטוגל. קל זה כבר לא הולך להיות.

האמת היא שקשה לומר שהולנד שיחקה רע. השחקנים של ברט ואן מרוויק הגיעו פעם אחר פעם למצבים ליד השער של הדנים, אבל לצערם סיפקו מבול של החמצות. כבר מהפתיחה העליונות היתה דווקא בצד הכתום, אבל בדקה ה-24 שער מפתיע של מיכאל קרון דהלי הדהים את האוראנג' והעלה את המפלס הלחץ. בסופו של דבר התוצאה היתה שהנבחרת שכבשה הכי הרבה שערים במוקדמות, לא מצאה את הרשת אפילו פעם אחת. גם המזל לא ממש היה איתם הפעם, כאשר בדקה ה-90 נגיעת יד ברורה של לארס יאקובסן ברחבה לא נשרקה.  

מי שהיו אמורים לעשות את העבודה למרות הפיגור היתה שלישית החוד ההולנדית בראשות אריאן רובן, רובין ואן פרסי ו-ווסלי סניידר. אי אפשר להגיד שלא היו להם הזדמנויות. אלא שרובן המשיך את חוסר המזל/יכולת מגמר האלופות עם באיירן ופעם אחר פעם נכשל בשליש האחרון. ואן פרסי, שהגיע כמלך השערים של הפרמייר ליג, קיווה לתרגם זאת להופעה טובה סוף סוף גם במדי הנבחרת. אלא שההיסטוריה חזרה על עצמה. חלוץ ארסנל נראה לחוץ, החמיץ 2 מצבים נהדרים ונתן לקלאס יאן הונטלאר, שנשאר על הספסל, עוד סיבות להרגיש ממורמר. ומה עם סניידר אתם שואלים? אחרי עונה זוועתית באינטר, הוכח שאין קסמים. הפליימייקר פשוט היה רע וזה לא ממש מפתיע. בהולנד יוכלו אולי להתנחם בנתון הבא: בפעם האחרונה בה הם הפסידו משחק פתיחה ביורו (לבריה"מ ב-1988) הם גם זכו בטורניר.  

מנגד, אפשר כמובן להרים גבה על ההישג של הדנים, אבל אם תשאלו אותם הם לא יבינו על מה המהומה. מבחינתם תנו להם להגיע כאדנדרדוג בכל טורניר. האלופה הסנסציונית מ-1992 הגיעה לטורניר כאשר אף אחד לא סופר אותה. כולם רק דיברו על הקרב המשולש בין גרמניה, פורטוגל להולנד על 2 הכרטיסים לרבע הגמר. עם 3 נקודות כבר בפתיחה החבורה של מורטן אולסן (שכבר מאמן את דנמרק 12 שנים ברציפות) משאירה בינתיים אבק.

וכנראה שזה גם סוד הקסם שלה. בסגל של אולסן לא תמצאו סופרסטארים, בטח שלא ברמה של כוכבי העבר פטר שמייכל או הלאודרופים, אבל מדובר בקבוצה מלוכדת, שאמנם נהנתה ממעט מזל אבל עמידה יציבה בראשות הבלמים דניאל אגר וסימון קיאר דאגה לשאר. לא פלא שהתלכיד הזה השאיר במוקדמות את פורטוגל מאחור ועלה אוטומטית ליורו הזה. במשחק הבא שלהם הם יפגשו את אותה חבורה של פאולו בנטו. 3 נקודות נוספות וכולנו נראה איך הקלפים בטורניר הזה מתחילים להיטרף מהר משחשבנו.

מהלך המשחק
כבר בדקה ה-2 דנמרק הגיע להזדמנות ראשונה אחרי שאגר התרומם לכדור חופשי ונגח טוב, סטקלנבורג היה במקום. בדקה ה-7 רובן השאיר כדור לואן פרסי ששיחרר בעיטה מ-10 מטרים - סמוך לעמוד. בדקה ה-16 רובן פרץ מימין ועם רגל שמאל חתך למרכז ושיחרר כדור חד מ-19 מטרים, אנדרסן קלט. בדקהה -24 מייקל קרון דהלי הדהים את הכתומים. הקשר קיבל כדור על סף הרחבה, השאיר את ג'וני הייטינחה מאחור ושלח מזווית קשה כדור חד בין רגליו של סטקלנבורג ופנימה. 0:1 לדנמרק.

בדקה ה-36 השוער אנדרסן הרחיק כדור דווקא אל רובן, שהתקדם מעט ושלח מ-17 מטרים כדור שפגע לצערו רק בעמוד של דנמרק. 3 דקות עברו וסלאלום של אפלאי הסתיים עם איום מחוץ לרחבה, שהסתיים סנטימטרים מהמשקוף. בדקה ה-43 ואן פרסי היה חייב לאזן, אבל יציאה אדירה של אנדרסן מנעה שער בטוח ב-1 על 1 מול חלוץ ארסנל. בדקה ה-50 ואן פרסי שוב נשלח לעומק, אבל הצליח לשחרר רק כדור חלש ברגל ימין לידיים של אנדרסן.

הלחץ הכתום נמשך ו-2 דקות אחר כך אפלאיי ירה מ-18 מטרים ליד העמוד. דקה עברה והפעם הייטינחה נגח ממצב נהדר, כדור קרן מעל השער. בדקה ה-63 רובן הגיע לכדור גובה, אבל מ-7 מטרים נגח החוצה.

הרכבים

הולנד: מרטן סטקלנבורג, יטרו וילמס, ג'וני הייטינחה, רון פלאר, גרגורי ואן דר ויל (דירק קאוט 85), נייג'ל דה יונג (ואן דר וארט 70), מארק ואן בומל, אריאן רובן, אברהים אפלאיי (קלאס יאן הונטלאר 70), ווסלי סניידר, רובין ואן פרסי.
דנמרק: סטפן אנדרסן, סימון פולסן, סימון קיאר, דניאל אגר, לארס יאקובסן, וויליאם קביסט, ניקי זמילינג, דניס רומדהאל (טוביאס מיקלסן 84), מייקל קרון דהלי, כריסטיאן אריקסן (לאסה שונה 74), ניקלאס בנדטנר.