בליץ של 6 דקות נתן לנבחרת צ'כיה 1:2 על יוון

התבוסה 4:1 מול רוסיה לא הכניסה לדיכאון עמוק את החבורה של בילק, שהלמה פעמיים בפתיחה והשיגה נקודות חשובות בבית א'. יירצ'ק (3) ופילאר (6) השאירו את הצ'כים חזק בתמונת רבע הגמר, היוונים התרחקו משם למרות שער של גקאס

מערכת אתר ערוץ הספורט
פילאר מבין את משמעות הניצחון (gettyimages)
פילאר מבין את משמעות הניצחון (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א

באיחור של 90 דקות נבחרת צ'כיה הגיעה ליורו 2012. הנבחרת של מיכל בילק אולי לא ממש מבריקה, אבל 6 דקות קסומות בפתיחת המחזור השני של שלב הבתים הוליכו אותה ל-1:2 חשוב על יוון בבית א', 3 נקודות ראשונות בטורניר ולא מעט אופטימיות להמשך. מנגד,  דווקא לאחר ההתלהבות במשחק הפתיחה החבורה של פרננדו סנטוס נכבתה ועם נקודה אחת בלבד בכיס הדרך שלה אל רבע הגמר נראית רצופת מכשולים. 

  • כל התוצאות, כל הסטטיסטיקות, החדשות, קטעי וידאו וזירות המשחק כאן באזור היורו
  • צפו בקרבות רחוב עקובים מדם בין אוהדי רוסיה לפולין לפני המפגש בין 2 הנבחרות
  • רובן לקראת המשחק הקריטי מול גרמניה: "אנחנו ננצח". לב: "האתגר של הולנד עצום"
  • אחרי תצוגת הנפל מול רוסיה אמרו על הצ'כים שהם אחת הנבחרות החלשות בטורניר. כנראה שקבוצה בעלת מסורת מפוארת ביורו (סגנית אלופות אירופה ב-1996) אסור להספיד כל כך מהר. עדיין מוקדם לדעת אם מדובר פשוט באיכות היריבה מולה ניצבה החבורה של מיכל בילק (יוון זו לא רוסיה), אבל הערב המנצחת נראתה מעט יותר טוב. פתיחת מסחררת עם שערים של פטר יראצ'ק בדקה ה-3 ואחד נוסף של וצלאב פילאר (6, שערו השני באליפות) הפכה את המשימה של הצ'כים לקלה מהמצופה. רק שהתרופפות/עייפות והוצאתו של תומאס רוסיצקי כבר במחצית גרמה לירידת חדה ביכולת בחצי השני. טעות של פטר צ'ך איפשרה ליוונים לחזור עם שער של גקאס (53), אבל חוסר המחץ בחוד של היריבה נתן לבילק תקווה לקראת ההמשך.

    צ'כיה כאמור די אפורה ביחס לנבחרות התוססות שהתרגלנו לראות ממנה בעבר, אבל היא יכולה להיות מעודדת מהשיפור ממשחק למשחק. המאמן בילק החליט הפעם להסיט למרכז ההגנה את המגן מיכל קאדלץ שיחד עם תומאש סיבוק ייצב את העורף הרעוע. לקישור נכנס סוף סוף קשר שחטאר דונייצק תומאש הובשמן שהחזיק את האמצע עם יארוסלב פלאסיל וגם סיפק בישול יפהפה לשער הראשון. דווקא צ'ך היה זה שפישל הפעם בגדול (בדומה לטעות מול טורקיה ב-2008), אבל הפעם זה לא עלה לנבחרתו במשחק. אגב, בעקבות התוצאה הערב צ'כיה נקמה ביוון על ההפסד הכואב בחצי גמר יורו 2004.

    בצד השני המצב של יוון נראה רע. לפחות יש להם לא מעט נסיבות מקלות. הנבחרת של סנטוס עלתה למשחק הערב ללא שני הבלמים הפותחים שלה (פאפאדופולס פצוע וסוקרטיס מושעה). קוסטאס קצוראניס הוסט למרכז ההגנה, אבל זה לא ממש עזר. העורף היווני קרס כאמור כבר בפתיחה ואיפשר למעשה לצ'כים לקחת את המשחק. בהמשך שוב ראינו את האופי  הלוחמני של היוונים, שסירבו לוותר בלי קרב. הפעם זה לא הספיק. ככה זה שהחלוץ הפותח שלך הוא גיורגיוס סאמראס הקהה וקראגוניס בגילו המתקדם כבר נופל מהרגלים. 

    במחזור הסיום יוון תיאלץ להתמודד מול רוסיה, כאשר ניצחון (מפתיע) עוד עשוי להשאיר לה סיכוי מסויים. צ'כיה מצידה תלויה רק בעצמה. היא אומנם תצטרך להתמודד מול הקהל הביתי של פולין, אבל תגיע בידיעה כי ניצחון נוסף ישלח אותה לרבע הגמר בוודאות. קל זה לא יהיה, אבל ללא ספק מדובר במשימה אפשרית בהחלט.

    מהלך המשחק
    צ'כיה  פתחה בצורה מדהימה. כבר אחרי 3 דקות מסירת עומק אדירה של הובשמן פירקה את העורף היווני ויראצ'ק גילגל בקלות לרשת. 0:1 לצ'כיה. 3 דקות נוספות עבור ופריצה של תיאודור גברסלאסי מימין הסתיימה עם מסירת רוחב ופילאר דחק מ-2 מטרים את שערו השני בטורניר. 0:2.  השטף במשחק הצ'גי נמשך ובדקה ה-18 פילאר שלח כדור מסוכן מ-18 מטרים ליד העמוד של חלקיאס.

    בדקה ה-29 תומאס רוסיצקי שיגר כדור חזק מחוץ לרחבה, אבל סיפאקיס ירד טוב והדף. בדקה ה-41 טורוסידיס מצא את הראש של פוטאקיסף שנגח לרשת. אלא שהשופט הצרפתי לנואה פסל את הגול בטענה גבולית מאוד לנבדל. בדקה ה-53 טעות חמורה של צ'ך החזירה את יוון למשחק. השוער יצא לכדור רוחב פשוט, אבל שמט אותו ברשלנות. גקאס ניצל זאת וגילגל לרשת. יוון מצמקת ל-2:1.

    לאחר השער המצמק יוון השתלטה לחלוטין על המגרש ולחצה על השער של פטר צ'ך, אלא שלצערה לא היה לה את הכלים והיא התקשתה לסכן את שפעם אחר פעם הסתדר עם ההרמות שלה. בדקה ה-86 פילאר פרץ משמאל, אבל רגע לפני שהעביר את הרוחב הכדור ברח לו החוצה והזדמנות טובה הלכה לאיבוד. עד לסיום הנבחרת של בילק החזיקה מעמד ובסיום השיגה 1:2 חשוב.

    הרכבים
    יוון: קוסטאס חלקיאס (מיכאליס סיפאקיס 22); ואסיליס טורוסידיס, קוסטאס קצוראניס, קיריאקיס פאפאדופולוס, חוסה אולבאס; גיורגוס פוטאקיס (תיאופניס גקאס 46), גיורגיוס קראגוניס, ג'יאניס מניאטיס; קוסטאס פורטוניס (קוסטאס מיטרוגלו 71), דמיטריס סלפינגידיס, גיורגיוס סמאראס.

    צ'כיה: פטר צ'ך; דויד לימברסקי, מיכל קדלץ', תומאש סיבוק, תאודור גברסילאסי; תומאס הובשמן, ירוסלאב פלאשיל, ואצלב פילאר, תומאס רוסיצקי (דניאל קולאר 46 (ראיטוראל 90)), פטר יארצ'יק, מילאן בארוש (תומאס פקהארט 64).