עדן קארצב כנראה יזכור מהתקופה באיסטנבול באשקשהיר בעיקר את הסוף. הקשר שנחת אתמול (חמישי) בישראל והושאל למכבי תל אביב עזב את הקבוצה הטורקית בצורה טראומטית, לאחר שנאזק והוברח לישראל דרך מדינה אחרת. למרות זאת, הוא חוזר לישראל - ולמכבי - כשחקן שונה מאז יצא ממכבי נתניה בינואר שעבר.
קארצב עצמו סיכם את התקופה בטורקיה והעיד ש"אני חושב שהשתפרתי שם. חוויתי אימונים ברמה מאוד גבוהה" בשיחה עם מוטי פשכצקי שלנו. הקשר הצעיר אמנם התמודד עם מספר פציעות, כולל אחת שהשביתה אותו בין מרץ ליוני ולמעשה לאורך רוב 2022/23, אך פתח את העונה בהרכב. בסופו של דבר הוא רשם 17 הופעות במדי הטורקים, שמונה מתוכן כשחקן הרכב.
איסטנבול באשקשהיר, הקבוצה בעלת הקשרים לשליט טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן, התמודדה עם לא מעט שינויים בסגל ובזהות השחקנים מאז הגעתו של קארצב. הקבוצה החתימה לא פחות מ-9 שחקנים בקיץ האחרון (ו-8 שחקים בחורף בו הגיע הישראלי עצמו), כחלק מחוסר היציבות שמאפיינת את המועדון בשנים האחרונות.
חוסר היציבות הזה התבטא גם בזהות המאמן. אמרה בלוזגלו, המאמן שהחתים את קארצב, פוטר אחרי פתיחת העונה הרעה בספטמבר. קארצב, שהתאושש מהפציעה, פתח את העונה כשחקן הרכב ונשאר בעמדה זו גם אצל המאמן החדש, צ'אדאש אטאן, עד שרצף המשחקים הרע הוביל אותו לספסל.
במשחק בו קארצב לא פתח ב-11 הקבוצה ניצחה, ומאז הוא איבד את מקומו ברוטציה. הקשר לא פתח בהרכב מאז ה-2 באוקטובר, כאשר התוצאות מצד אחד והמלחמה מצד שני השפיעו. קארצב, במצטבר, שיחק 29 דקות בליגה בחצי השנה האחרונה.