ישראל פרמייר טק תחתום הערב (ראשון) את הטור דה פראנס הרביעי שלה ואולי גם המוצלח ביותר. נכון, לפני שנה הקבוצה זכתה בשני שלבים והשנה הסתפקה "רק" באחד, אבל הנוכחות שלה בפלוטון והאגרסיביות שהפגינה הופכים את ההופעות שלה השנה למצויינות בהתאם לציפיות כמובן.
נתחיל ונאמר כי הניצחון של מייק וודס בקטע התשיעי בפוי דה דום היה השלישי שלה אי פעם על הבמה הגדולה ביותר. קדמו לו הניצחונות של סיימון קלארק והוגו הול בטור 2022. הרוכב הקנדי הוא הראשון שמנצח שלב שמסתיים בפסגה בטור דה פראנס עבור הקבוצה הישראלית, שבסך הכל רשמה 7 תוצאות בטופ 10 של הטור השנה והראתה את עצמה בכל הזדמנות (לפעמים גם עם ארבעה רוכבים בבריחה), למרות שהגיעה ללא רוכב GC מוביל.
ישראל פרמייר טק היא אחת מ-11 הקבוצות שזכו לפחות בניצחון בקטע אחד. מה שאומר שיש עוד 11 קבוצות שלא הגיעו להישג כזה ועבורן מדובר בטור מאכזב. פרמייר טק הצליחה לשמור על כל הרוכבים שלה בריאים עד לפריז ותסיים במקום התשיעי והמכובד בדירוג של הקבוצות, טבלה אותה מובילה יומבו ויסמה של האלוף יונאס וינגגור. זהו עוד נתון שיכול לעזור לקבוצה להשיג הזמנה מיוחדת מהמארגנים של הטור גם בעונה הבאה.
נתון לא פחות ממרשים שמסביר את האופי ההתקפי של הקבוצה הישראלית מדבר על כך שישראל פרמייר טק מדורגת במקום השני בזמן שהייה בבריחות - למעלה מ-2,000 ק"מ היו רוכביה השונים בקדמת הפלוטון, כאשר רק EF האמריקאית שהתה שם זמן רב יותר. מדובר בכמעט שני שליש מסך הקילומטרים של המרוץ והרוכב המצטיין אצל פרמייר טק בקטגוריה זו הוא קריסטס ניילנדס, שגם סיים רביעי בקטע ה-10.
וודס וניילנדס הם ללא ספק שני המצטיינים של הקבוצה במהלך הטור האחרון. הראשון בגלל הניצחון הראשון והמרגש שלו אי פעם בטור, ואילו השני בזכות הנוכחות שלו, ההתקפות המרובות (זכורה גם תקרית התנגשות באופנוע בדרך למון בלאן שחיבלה בסיכוייו לנצח) והרכיבה האגרסיבית. מי שפחות סיפקו את הסחורה הם סיימון קלארק שסבל מכאבי גב אחרי הג'ירו ודילן טיונס, שלא נראה מספיק בשלבים ההרריים.
דירוג הרוכבים בטור:
דילן טיונס - מקום 35
הוגו הול - מקום 38
ניק שולץ - מקום 39
מייקל וודס - מקום 48
קריסטס ניילנדס - מקום 50
קורבין סטרונג - מקום 90
סיימון קלארק - מקום 109
גיום בויבין - מקום 126