הקמפיין עומד סופית להסתיים, ואנחנו לא התקדמנו לשום מקום. אז באופן טבעי, המבט כבר יכול ללכת לעבר הקמפיין הבא. בחלון הנבחרות הנוכחי נקבל את המשחקים האחרונים בהחלט של מוקדמות מונדיאל 2022 באירופה, ונבחרת ישראל, שסיכוייה היום אבדו באופן סופי אחרי הניצחון של סקוטלנד במולדובה, כבר יכולה לתכנן את היעד הבא שלה - מוקדמות יורו 2024.
לרוב, מטעמים הגיוניים מאוד, החבורה בכחול-לבן מסמנת את טורניר הנבחרות החשוב ביותר באירופה כאפשרות יותר ריאלית מאשר הגעה לגביע העולם, שכן לטורניר העולמי מעפילות רק 13 אירופאיות, בעוד ביורו משתתפות 24 נציגות של היבשת. לפיכך, שווה להעיף מבט כדי להבין מה המסלול שישראל צריכה לעבור כדי להשיג את הכרטיס המיוחל וההיסטורי לטורניר גדול.
היורו הבא ייערך בגרמניה, ובדומה לטורניר הקודם, גם לפניו יהיה שלב בתים של ליגת האומות ולאחר מכן את קמפיין המוקדמות הרגיל. ההגרלה של בתי ליגת האומות תתקיים בדצמבר 2021, והמשחקים ייפתחו בחודש יוני 2022 עם ארבעה מחזורים רצופים. לאחר מכן, בחודש ספטמבר, יתקיימו שני המחזורים הנותרים. בהמשך, שלב הבתים של המוקדמות (הגרלה באוקטובר 2022) ייחל בחודש מארס 2023 עם שני מחזורים, ולאחר מכן שניים נוספים בחודשים יוני, ספטמבר, אוקטובר ונובמבר, עם משחקי פלייאוף במארס 2024.
כזכור, המיקום בשלב הבתים של ליגת האומות יכול להשפיע מאוד על הסיכויים להעפיל לפלייאוף, במקרה שהנבחרת לא מצליחה להעפיל ליורו עצמו דרך אחד משני המקומות הראשונים בבית של המוקדמות הרגילות. בניגוד למוקדמות המונדיאל, כאן בשני המקומות הראשונים יש העפלה אוטומטית, והגעה לפלייאוף מתבצעת רק דרך ליגת האומות.
נבחרת ישראל תתחלק עם שאר היריבות ביבשת לעשרה בתים (שישה בתים של חמש נבחרות ועוד ארבעה בתים של שש נבחרות). כלומר, 20 בסך הכל יעפילו אוטומטית דרך המוקדמות. במידה וישראל לא תצליח להשיג את הכרטיס בדרך זו פעם נוספת, היא תצטרך להיות אחת מ-12 הנבחרות עם המאזן הטוב ביותר בליגת האומות מבין אלו שלא העפילו ליורו דרך המוקדמות הרגילות, על מנת להגיע לפלייאוף. השיטה של הפלייאוף תהיה דומה לזו שלפני יורו 2020, עם שלושה מסלולים של חצי גמר וגמר, בסיומם שלוש נבחרות נוספות יצטרפו ל-20 שכבר העפילו (ולגרמניה המארחת).