עד גיל 21 תגיעו למושבה: עשרת הכוכבים שינחתו בישראל ביורו

יש עוד חצי שנה והגרלת הבתים תיערך רק הערב, אבל כבר התחלנו ללקק את האצבעות בציפיה למבול השחקנים שיבואו הנה בקיץ. הגיבור החדש של ליברפול, הכוח העולה של נאפולי, היהלום של ריאל מדריד והברזילאי שהתאזרח בספרד

ניצן פלד
Getting your Trinity Audio player ready...
מימין לשמאל: צ'רישב, סטרלינג, הולטבי ואיסקו. ללקק את האצבעות (gettyimages)
מימין לשמאל: צ'רישב, סטרלינג, הולטבי ואיסקו. ללקק את האצבעות (gettyimages)
שנה גודל פונט א א א א
מבט חטוף על רשימת הזוכים בתואר השחקן המצטיין של אליפות אירופה עד גיל 21 לאורך השנים מזכיר לנו כמה מהשמות הכי גדולים של הכדורגל האירופאי. לואיס פיגו, פאביו קנבארו, לורן בלאן, אנדראה פירלו, דאבור סוקר, פטר צ'ך, אלברטו ג'ילארדינו, קלאס-יאן הונטלאר, חואן מאטה - כולם מחזיקים בבית פסלון קטן עליו כתוב "השחקן המצטיין של יורו U21". והם רק הקצפת של טורניר שבכל פעם מחדש נותן במה לשחקנים שמתישהו בקרוב יככבו בקבוצות ובליגות הכי גדולות באירופה.

אז לכבוד הגרלת הטורניר הקרוב, שאמור (אתם יודעים, טילים וכל זה) להתקיים הקיץ בישראל, אנחנו מגישים לכם את רשימת 10 השמות הכי גדולים שצפויים להגיע לכאן. כדי להרכיב את הרשימה יצאנו מנקודת הנחה ש: א. הטורניר אכן יתקיים בארץ, ב. השחקנים האלה לא יהפכו עד אז לשחקני הנבחרת הבוגרת של ארצם - כמו שקרה עם סטפן אל שעראווי, אלכס אוקסלייד-צ'מברליין, ג'ק ווילשר, אלכסנדר קוקורין, קווין סטרוטמן, אנדרה שורלה, טוני קרוס ומריו גצה למשל.

וכמו תמיד, כשמרכיבים רשימות, הרבה שמות שאפשר היה לטעון שצריך היה להכניס, ועדיין נשארו בחוץ. הפעם שחקנים כמו דויד דה חאה, דניאל קרוואחאל, ג'ון אאורטנצ'ה, סוסו, פיל ג'ונס, ג'ורדן הנדרסון, מאטיה דה שיליו, צ'ירו אימובילה, אלסנדרו פלורנצי, פאביו בוריני, ג'ורג'יניו וויינאלדום, ג'ורדי קלאסי, אולה ג'ון, אדם מאהר, לוק קסטאניוס, אולג שאטוב, ברנד לנו, פטריק הרמן, סבסטיאן רודה, איקיי גונדוגאן, ובוריס ווקצ'ביץ' הם אלה שנשארו בחוץ. ובטח יש עוד שם או שניים שמישהו ירגיש שלפחות לפסקה הזו היו צריכים להגיע.

אבל במקום להסתכל על זה כעל משהו שלילי, בואו נקלוט לרגע את חצי הכוס המלאה: כל השחקנים הצעירים והמעולים האלה, שבקרוב נראה בליגת האלופות, בנבחרות הבוגרות ובקבוצות הכי טובות ביבשת שמתמודדות על תארים גדולים וחשובים – כל אלה ישחקו כדורגל בקיץ כאן בישראל. ועוד לא הגענו ל-10 הגדולים!

אז בואו נגיע.

דניס צ'רישב, רוסיה
גיל בזמן הטורניר:
23 (הסבר קצר: "עד 21" מתייחס לגיל השחקן נכון לפתיחת שלב המוקדמות)
הופעות בצעירה (שערים): 12 (6)
הופעות בבוגרת (שערים): 1 (0)
קבוצה: ריאל מדריד
סיפור מקרה: הפך אתמול לשחקן הרוסי הראשון בתולדות ריאל מדריד, המועדון בו הוא נמצא מאז גיל 12. דניס, בנו של שחקן העבר דמיטרי, שעשה קריירה יפה בספרד, גדל בספרד ואמר שהוא מרגיש "יותר ספרדי מרוסי". ועדיין, בחר לשחק בשביל המולדת, שהרוויחה דריבליסט מעולה, שחקן כנף מהיר ויצירתי עם בעיטה מעולה. בקיצור, שחקן ספרדי כמו ששחקן ספרדי אמור להיות.

לוק דה יונג, הולנד
גיל בזמן הטורניר:
23
הופעות בצעירה (שערים): 11 (2)
הופעות בבוגרת (שערים): 7 (1)
קבוצה: בורוסיה מנשנגלאדבך
סיפור מקרה: הרבה קבוצות רדפו אחריו בעקבות עונה גדולה שנתן אשתקד בטוונטה (32 שערים ב-50 משחקים בכל המסגרות), ובסוף דווקא גלדבאך הייתה זו ששמה עליו 12 מליון יורו – בתום מלחמת הצעות בה ניסתה טוונטה לסחוט כמה שיותר על החלוץ. בינתיים הוא עוד לא מספק את הסחורה כמו שקיוו, אבל בנבחרת הצעירה הוא עדיין עמוד תווך.

פיודור סמולוב, רוסיה
גיל בזמן הטורניר
: 23
הופעות בצעירה (שערים): 29 (16)
הופעות בבוגרת (שערים): 1 (1)
קבוצה: אנז'י מחצ'קאלה
סיפור מקרה: חלוץ מהסוג שזז הצידה ותוקף מהאגפים, סמולוב עשה קפיצת מדרגה השנה, הוא רשם עד כה 17 הופעות באנז'י וכאמור קיבל הופעת בכורה בנבחרת הבוגרת – וכבר תוך 9 דקות עשה 0:1 מול ארצות הברית. יש עוד עבודה לעשות עם השחקן הזה, אבל אם ימצה את הפוטנציאל יהיה הכוכב הגדול של רוסיה בשנים הבאות.

רודריגו, ספרד
גיל בזמן הטורניר:
22
הופעות בצעירה (שערים): 10 (12. כן כן)
הופעות בבוגרת (שערים): 0 (0)
קבוצה: בנפיקה ליסבון
סיפור מקרה: החלוץ הנהדר הזה שייך לריאל מדריד כבר מאז 2009, ואחרי שעבר בריאל ג' ובריאל ב', והושאל לעונה לא טובה בבולטון – פרץ בשנה שעברה בכל הכוח. מעבר לנתונים המגוחכים שהוא מעמיד עד כה בנבחרת הצעירה, הוא גם עושה חייל בבנפיקה, שם הוא הפך לאחד השחקנים הבולטים והחשובים. כמו שחקן פוטבול שרץ לכיוון אחד, ואז מבצע את הפנייה שמשחררת אותו לחופשי – כך נראה רודריגו מאז הגיע לבנפיקה. בשבילו, המסלול פנוי להמראה.

י'וליאן דרקסלר, גרמניה
גיל בזמן הטורניר:
19 ו-10 חודשים
הופעות בצעירה (שערים): 1 (1)
הופעות בבוגרת (שערים): 3 (0)
קבוצה: שאלקה
סיפור מקרה: קודם, תתרגלו לקרוא לו דראקסלר, ולא כמו שם המשפחה של שחקן ה-NBA לשעבר קלייד. וכמאמר הקלישאה, בהחלט כדאי לכם לשנן את השם. כמה פעמים אנחנו נתקלים בשחקן שכבר בגיל 19 שיחק יותר פעמים בבוגרת מאשר בצעירה? לא הרבה. אפילו לא בגרמניה של השנים האחרונות. קיצוני, סופר טכני, דריבל ובעיטה בשתי הרגליים – דרקסלר, אם אכן יבוא, הוא מהאחראים להצלחה של שאלקה העונה בליגה ובאלופות. ובהחלט שחקן שנראה בצמרת הכדורגל עוד שנים רבות.

לואיס הולטבי, גרמניה
גיל בזמן הטורניר:
22 ו-10 חודשים
הופעות בצעירה (שערים): 20 (12)
הופעות בבוגרת (שערים): 3 (0)
קבוצה: שאלקה
סיפור מקרה: רק לפני רק דיברנו על ההצלחה של שאקלה בליגה ובצ'מפיונס, אז רק טבעי שעכשיו נדבר על הולטבי. כשהיה בן 19 שאלקה שמה עליו סכום מכובד של 3 מליון יורו, השאילה אותו פעמיים להתחשלויות בבוכום ובמיינץ, ועכשיו מחזיקה שחקן הרכב לכל דבר. לא חלוץ מהסוג שרק עומד שם וכובש שערים, אלא אחד שמתרוצץ ומנצל את המיקום והטכניקה שלו כדי להציק להגנות. לא שזה מפריע לו גם לכבוש, כן?

ראחים סטרלינג, אנגליה
גיל בזמן הטורניר
: 18
הופעות בצעירה (שערים): 2 (0)
הופעות בבוגרת (שערים): 1 (0)
קבוצה: ליברפול
סיפור מקרה: כשהיה בן 15 ליברפול סיכמה עם ק.פ.ר על סכום של 600 אלף פאונד (שיכול לעלות ל-5 מליון), כדי להנחית את הקיצוני המלהיב, והקדימה בכך עוד כמה קבוצות אנגליות בכירות. מבחינתו, הוא היה מוכן לבוגרים מיד, אבל היה צריך את ברנן רוג'רס השנה כדי לקבל הזדמנות אמיתית, והוא נענה לאתגר. היכולות שלו לשחק בנגיעה, לעבור שחקנים במהירות ולשגר מסירות יעילות קדימה הן שהופכות אותו כבר בגיל 17 לשחקן רוטציה לגיטימי בקבוצת פרמיירליג. והן שאמורות להפוך את הצפייה בו מקרוב לחווייה בלתי נשכחת.

אינזינייה, איטליה
גיל בזמן הטורניר:
22
הופעות בצעירה (שערים): 8 (5)
הופעות בבוגרת (שערים): 1 (0)
קבוצה: נאפולי
סיפור מקרה: מספיק לראות כמה נגיעות שלו בכדור כדי להבין למה בנאפולי לא חששו לתת לו את המושכות אחרי מכירת איסיקאל לאבסי. קטן אבל לא חלש בכלל, מהיר מאוד ברגליים, בכדרור ובמחשבה. בקיצור, סוג של גאון כדורגל. מפרק הגנות בדאבל פסים באותה תדירות שהוא עושה זאת בדריבל, ומסוגל לקנח גם באיזו פצצה מחוץ לרחבה. כמו אחרים ברשימה (איסקו, הולטבי ומוניאין), בישל חמישה שערים במוקדמות. אחד האחראים הבכירים לעונה הנהדרת שנאפולי נותנת בסרייה A, למרות הפרידה מהארגנטינאי בקיץ.

איקר מוניאין, ספרד
גיל בזמן הטורניר: 21
הופעות בצעירה (שערים): 14 (2)
הופעות בבוגרת (שערים): 1 (0)
קבוצה: אתלטיק בילבאו
סיפור מקרה: בגיל 16 ו-7 חודשים הפך בתוך שבוע לצעיר אי פעם שמשחק עבור בילבאו ולצעיר אי פעם שכובש עבורה. מאז הוא רשם כבר יותר ממאה הופעות אצל הבאסקים, והפך לשם מוכר בכל רחבי אירופה. העונה הוא מציג יכולת חלשה, כמו כמעט כל הקבוצה, אבל עדיין – כשמדברים על שמות, ועל פוטנציאל – אין הרבה שחקנים מרגשים יותר ממוניאין בטורניר הזה.

איסקו, ספרד
גיל בזמן הטורניר
: 21
הופעות בצעירה (שערים): 11 (6)
הופעות בבוגרת (שערים): 0 (0)
קבוצה: מלאגה
סיפור מקרה: בקיץ 2011 מלאגה שפכה יותר מ-50 מליון יורו על רכש. היו שם כמה שמות גדולים כמו קאסורלה, טוללאן, חואקין. גם ואן ניסטרלוי הגיע, בהעברה חופשית. אף אחד מכל אלה איננו שחקן חשוב יותר היום לקבוצה מאשר איסקו, שנרכש גם הוא באותה פגרה עבור 6 מליון יורו. ממרכז הקישור ההתקפי איסקו מציג לראווה יכולת וכישרון בטונות, הוא כובש ומבשל בכמויות, וגם אחראי לכמה מההיי-לייטס הטובים ביותר של השנה עד כה. עם כל הכבוד לכל מי שהוזכר בכתבה הזו, זה נכון לעכשיו השם הגדול ביותר. עכשיו צריך רק לקוות שהוא יבוא לכאן, ולא יסע לגביע הקונפדרציות בקיץ הבא. ישראל היא בטוח יעד תיירותי עדיף על ברזיל.