הפסקול של כולנו: צפו בכתבה על גדעון הוד

תקשורת הספורט הישראלית נפרדת ממי שהיה מהקולות היפים והאהובים ביותר

תגיות: גדעון הוד

גבריאל היידו
גבריאל היידו
שנה גודל פונט א א א א
את רגע הספורט הישראלי הגדול ביותר עטף אחד הקולות היפים והאהובים בתולדות הרדיו שלנו. גדעון הוד, אייקון על זמני של גלי הקול, היה זה שהביא לכל טרנזיסטור בארץ את הזכייה של מכבי תל אביב באליפות אירופה ב-1977, שידור שהפך לתקליט שנמכר בהיסטריה.

ב-1934 נולד בתל אביב גדעון הירשנהורן, לימים הוד, וכבר בכיוונו ניתן היה לנחש את הכיוונים שאליהם יילך. מצד אחד, פתר חידוני מוזיקה קלאסית ברדיו, ומצד שני אתלט שגם הפך בהמשך מורה לחינוך גופני, לפני שהפך לשדר במשרה מלאה.

מ-1955 ובמשך 66 שנים ברציפות, הוד, שדר קול ישראל, היה אחד הקולות המזוהים במדינה. הגיש תוכניות ספורט לצד חידוני מוזיקה, ושידר כדורסל לצד הגשת תוכניות על בטיחות בדרכים. הוד גם היה בעל החזון שהביא לארץ את תוכנית הקאלט "שירים ושערים", אחרי שזיהה את הפוטנציאל שלה בשידור באיטליה.

את עיקר התהילה שלו הוא עשה בשידורי הכדורסל הנלהבים שלו, היה שם במשחקיה של מכבי תל אביב וגם ברגע השיא של הכדורסל הישראלי - הניצחון על יוגוסלביה הגדולה, בדרך למקום השני באליפות אירופה ב-1979.

הוד תמיד נשאר נאמן לעצמו, וכשקלט שאין לו את התשוקה לשדר יותר כדורסל, עבר לתחביב השני שלו - מוזיקה קלאסית. "הרגשתי שזה כבר לא זה, זה לא מה שאני צריך לשדר את המשחקים האלה בשידור ישיר", הודה. "עם מוצארט זה לא יקרה".

ב-2021 נפרד משידורי הרדיו למרות שרצה עוד להמשיך. בזמן שחלף מאז שנכנס לתחום, השאיר אחריו חותם מובהק של מקצוענות בלתי מתפשרת לצד קלילות והומור. כשנפרד מאיתנו השבוע בגיל 90, השאיר אחריו מורשת מפוארת שמערבת ספורט ומוזיקה, אותם הצליח לערבב לכדי יצירת מופת אחת גדולה.