ג'רמי פארגו: הסיפור מאחורי הגעתו להפועל י-ם
אחרי העונה שעברה, נדמה היה שג'רמי פארגו כבר לא יחזור לארץ. אך למרות תנאי הבידוד והעובדה שלא ייצא מהעונה הזו עשיר בהרבה (ירוויח קרוב ל-50 אלף דולר), בירושלים טענו שהמו"מ היה "קל". הצלקת שהשאיר יאניס וההישג שבפתח. הסיפור מאחורי העסקה
"אל תראיין אותי, תדבר איתם, עם כל החבר'ה האלה. האליפות הזאת היא שלהם, אני רק תמכתי בהם. אני לא מאוכזב ולא כועס, זה ביזנס, המאמן החליט מה שהחליט ואני שמח בשביל הבחורים שלי, זה מגיע להם". את המשפט הזה ג'רמי פארגו אמר כשהוא ממהר לחמוק אל מחוץ להיכל, בתום העונה שעברה, אחרי הזכייה באליפות הרביעית שלו בישראל. על החגיגות המסורתיות של מכבי ת"א במסעדת 206 הוא בחר לוותר. ב-2018 הוא נחשב לאקס פקטור שהגיע לקראת סוף העונה וריענן את מכבי כל הדרך אל האליפות, אבל אשתקד זה היה סיפור אחר, הוא לא הרגיש חלק. עכשיו הוא פותח פרק חדש שעשוי להסתיים עם הישג חריג ונדיר: זכייה באליפות עם הפועל ירושלים תהפוך אותו לשחקן הראשון והיחיד שזוכה ב-3 אליפויות ישראל עם 3 קבוצות שונות.
״המו״מ הכי קל שהיה אפשר לחשוב עליו״
הטלטלה שירושלים חוותה בימים האחרונים, מהרגע שבו ג'ייקובן בראון הודיע כי החליט לשוב הביתה לחיק משפחתו, הסתיימה אמש (רביעי) עם סוף טוב עבורם: ג'רמי פארגו היה האופציה הראשונה והכמעט יחידה למלא את החלל הגדול שבראון משאיר אחריו, ובתום מו"מ קצרצר חתם וינחת בישראל עוד לפני סוף השבוע.
זו היתה עסקה מהירה, פשוטה ועניינית, או כפי שאחד הגורמים שהיו מעורבים בה אמר ״המו״מ הכי קל שאפשר לחשוב עליו״. פארגו הביע נכונות להגיע לירושלים בשלב מאוד ראשוני. למעשה, כשירושלים חשבה על האפשרות להביא שחקן במקום שלווין מאק שהעדיף לא לחזור, כבר אז נוצר קשר ראשוני ופארגו נתן סימנים חיוביים. אף אחד מהצדדים לא תיאר לעצמו שהקשר יחודש כעבור שבועיים בלבד ושהפעם זה יסתיים בקדנציה רביעית במספר של פארגו בישראל.
פארגו ידוע כאדם דעתן, שיודע להתבטא היטב בנושאים שחשובים לו, ובכל הקשור לסוגיית הבידוד ונוהלי הבריאות של חידוש הליגה, הוא כבר עבר תדריך מפורט ויודע היטב לאן הוא מגיע ולאילו תנאים, כך שאנחנו יכולים לצפות ממנו לציוצים וסטוריז על מגוון רחב של נושאים ותחומים, אבל על תנאי החזרה לליגה הוא לא אמור להתלונן. מצד שני, זה ג׳רמי פארגו, ואם הוא רוצה להעביר מסר מסוים הוא כבר ימצא את הדרך.
חשבון פתוח עם יאניס
במחשבה ראשונית, ייתכן שההגעה של פארגו קצת מפתיעה. אחרי הכל, מדובר בסיטואציה ייחודית שלשחקנים לא ממש פשוט לעכל, אז למה שחקן כמו פארגו, שכבר חווה הכל בקריירה, צריך את ההרפתקה הזו? הגורם הכספי לא שיחק יותר מדי פקטור. על פי הערכות, פארגו ירוויח קרוב ל-50 אלף דולרים עד סוף העונה. לא סכום משנה חיים, בטח לא עבור שחקן שכבר הרוויח מיליוני דולרים בקריירה.
פארגו מגיע בעיקר בשביל האתגר, וכי יש לו עוד מה להוכיח. הסיבוב האחרון שלו במכבי התחיל כהצלחה גדולה אבל הסתיים באותו ערב ב-206, אחרי פלייאוף שהוא שיחק בו רק 4 דקות. זה קרה בדרבי התל אביבי, וההתייחסות האחרונה של יאניס ספרופולוס לפארגו היתה בציטוט הבא: "ג'רמי שיחק רק 4 דקות כי בדקות שהוא שיחק לא הייתי מרוצה ממה שראיתי".
ספרופולוס קיבל את פארגו כנדוניה מנבן ספאחיה. הוא לא היה "איש שלו", ובמכבי זוכרים עד היום את אותו האימון שבו היווני צרח על פארגו על כך שלטענתו לא ירד מספיק מהר להגנה, ומייד אחר כך הושיב אותו בצד. כבר באותו יום פארגו סיפר למקורביו כי ספרופולוס השפיל אותו, ושהוא "גמר" איתו. לכן, לא מן הנמנע שכשהוא קיבל את הטלפון מירושלים, הוא הבין שעכשיו זו ההזדמנות שלו לסגור חשבון עם יאניס ספרופולוס.
על הקווים בירושלים הוא יתאחד עם המאמן ש"גילה" אותו. עודד קטש הביא את פארגו ב-2009 לעונת רוקי בגלבוע, וספק אם מישהו ידע לאן תתפתח הקריירה של הרכז האתלטי והכריזמטי. מאז, קטש פיתח פילוסופיית משחק שנשענת בעיקר על פיק-נ-רול, תחום שפארגו פיתח ושיכלל במהלך הקריירה, אבל הלחם והחמאה שלו תמיד היו האתלטיות והיכולת ליצור לעצמו ולאחרים.
האיש הנכון הזמן הנכון?
בגיל 34, פארגו עדיין יודע לתת הדאנק המהדהד מפעם לפעם, אך החדות והאתלטיות, באופן טבעי, לא כמו שהיו בגיל 24. פארגו ייתן לירושלים בעיקר ניסיון וראיית משחק. הוא מגיע לסיטואציה לא פשוטה: שבועיים של בידוד, בלי תקופת הכנה, בלי אימונים משותפים עם חבריו החדשים, ואחרי שכמו כל כדורסלן בעולם, לא שיחק והתאמן במשך כמעט שלושה חודשים. לירושלים לא תהיה ברירה אלא ״להריץ״ את פארגו כבר במהלך משחקי הבית העליון, שבמהלכם הם יפגשו את מכבי ת״א פעמיים.
אם ירושלים היתה צריכה לבנות את הקבוצה לעונה שלמה, לא בטוח שפארגו היה האופצייה הראשונה, ואולי גם לא השנייה והשלישית. אבל לסיטואציה שנוצרה, כנראה שאין מתאים ממנו: את הליגה הוא כבר מכיר, כך גם את רוב השחקנים שישחק איתם ונגדם, והוא מגיע לחודשיים של מאני טיים, שבהם הוא צריך להיות זה שיעשה את ההבדל מעונה מוצלחת לעונה היסטורית. נשמע לכם מוכר מאיפשהו?