"רוצה להיות טייס ושחקן מכבי ת"א בכדורסל"

צפו בכתבה: סיפורו של תומר רון ז"ל והדרך של המועדון להנציח את שמו

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

סמ"ר תומר רון ז"ל, שנפל לפני 17 שנה במבצע בחברון היה אוהד מכבי תל אביב מושבע. מאז שנפטר, הקשר בין מועדון למשפחה התהדק ועם השנים הוקם במושב מולדת (בו גדל) בית ספר לכדורסל בשם 'הפסגה' לזכרו.

"הבית שלנו היה אוהד מכבי. תומר היה אוהד שרוף, אני עוד הייתי קטן ועוד לא נכנסתי כל כך לעניינים", נזכר איתי רון, אחיו תומר. "הוא מאוד אהב את מכבי ואני זוכר שאחד השחקנים האהובים עליו היה אריאל מקדונלד. היה לו צעיף של מכבי שהוא היה הולך איתו למשחקים ולובש אותו בזמן שצפה במשחקים". כאמור, תומר אהב כדורסל מגיל קטן ואת עבודת השורשים שלו חתם במילים: "כשאהיה גדול אני רוצה להיות טייס ולשחק כדורסל במכבי תל אביב".

כמו כן, גם בחופשות הנדירות מצה"ל, בהיותו לוחם בפלס"ר חטיבת הנח"ל, תומר היה מאמן את קבוצת הכדורסל של חברת הילדים במושב. ואז, במהלך פעילות מבצעית בחברון בשנת 2003, נהרג תומר מאש מחבלים. "המבצע צולם מעמדת תצפית, והסרט הוקרן בפני במסגרת התחקיר", סיפר הרמטכ"ל דאז משה (בוגי) יעלון, ידיד המשפחה. "בשלב מסוים רואים בסרט דמות של לוחם, שבשלב הקריטי בפעולה מזהה את המחבלים, פותח באש ופוגע בהם. שאלתי, 'מי זה?'. אמרו לי: 'תומר, קשר המ"פ', והוסיפו שבחים על תפקודו. ואיש לא ידע שמבחינתי זה תומר של דפנה ובלו, שדפנה ביקשה שאשמור עליו".

"כשהוא נהרג, היה רעיון דווקא בגלל הקירבה שלו למכבי - לשלוח מכתב, כשבני הכיתה שלי חתומים", נזכר איתי במפגש לפני מספר ימים. "הם כתבו שתומר היה אוהד שרוף של מכבי וביקשו שמכבי תביע את תנחומיה בדרך מסוימת".

הפניה הגיעה וללוויה הופיע שחקן העבר דורון ג'מצ'י עם זר גדול. "אני זוכר שנכנסתי והאח, שעוד היה ילד קטן, שכב על הרצפה והשתולל. פתאום הוא ראה אותי, וקפא. לא אשכח את הפנים שלו באותו רגע", נזכר ג'מצ'י. אלפי אנשים הגיעו אז ללוויה, ביניהם בוגי יעלון ובני גנץ, הרמטכ"ל ואלוף פיקוד הצפון של אותם ימים. הקשר בין מכבי למשפחה נשמר ועם השנים הוקם במושב מגרש כדורסל בשם "הפסגה" על שמו של תומר. לחנוכת המקום הגיעה קבוצת הוותיקים של מכבי תל אביב, שערכה משחק במקום ואף חזרה לביקור נוסף באירוע שנערך במגרש באוגוסט 2014.

"עם מכבי נהיה קשר חם ואוהב. עברו 17 שנה ואנחנו עדיין נפגשים, זה קשר מדהים", מדגיש איתי. "מה שעשינו פה במגרש זה בכלל דבר מטורף ומדהים. פתחנו פה בית ספר לכדורסל שהתחיל עם ארבעה ילדים ואחרי שנה כבר נהיה כמעט מאה ילדים". "המגרש הפך ללב של מולדת. לצערי לא נוכל לראות את זה בגלל הקורונה ובגלל שהוא סגור. זה מקום חי ותוסס", מספרת דפנה. ג'מצי מסביר: "המגרש שנבנה לזכרו של תומר מהווה צומת נהדר למאות ילדים מהעמק שבאים, משחקים כדורסל, לומדים לשחק כדורסל ומשמרים את השם של תומר רון".