התקציב של נס ציונה יכול היה לממן רק שחקן אחד של מכבי
בידי אתר ערוץ הספורט פירוט השכר שמשלמת הפתעת העונה. עם סגל ששווה דווין סמית' אחד, הכתומים הדהימו את שתי התל אביביות וירושלים והוכיחו שלא רק כסף קובע. מצד שני, חוסר עומק הוא גם הסיבה לנסיגה האחרונה
דווין סמית הצליח לשדרג הקיץ את שכרו במכבי ת"א כשחתם על חוזה חדש של 850 אלף דולר לעונה. בליגת העל יש קבוצות שזה כל התקציב השנתי שלהן. עירוני נס ציונה היא אחת מהפתעות העונה. עם מאמן אלמוני וסגל שרובו לא מוכר הצליחה הקבוצה מהשפלה להלהיב את הכדורסל הישראלי ומרעננת אותו, כשסיכוייה להגיע לפלייאוף העליון טובים, אפילו טובים מאוד.
הכתומים ניצחו את מכבי ת"א, השפילו את הפועל ירושלים, גברו על הפועל ת"א ויצאו עם ידם על העליונה מול האלופה מכבי חיפה. אז כמה כל העסק הזה עולה? לידי אתר ערוץ הספורט הגיעו מסמכי תקציב הקבוצה והמספרים מפתיעים, אפילו מדהימים. מסמך. אלה הסכומים שבהם מתקיימת קבוצת ספורט מקצוענית בישראל.
טפירו. זול בהרבה מליאור אליהו
נתחיל בצוות האימון: עלות הנטו של צוות האימון לעונה היא 406 אלף ש"ח. לשם השוואה גסה, עלות שכר נטו של דייויד בלאט במכבי ת"א לעונה היא 2.3 מיליון ש"ח, יותר מפי 5.5 מכל הצוות של הכתומים. בראד גרינברג מאמן הפועל ירושלים, מרוויח בעונה כחצי מיליון שקל והפרופורציות מובנות.
הקפטן מאיר טפירו הוא השחקן הישראלי הבכיר ביותר בנס ציונה, ואחת מאגדות הכדורסל בישראל. הוא משתכר 330 אלף ש"ח נטו לעונה. עלות המעביד: 700 אלף שקל. ליאור אליהו למשל, שהגיע לעונה לא מלאה בירושלים, משתכר פי 3 מטפירו.
בגזרת הזרים הסיפור מדהים. לקבוצה יש חמישה כאלה, ששכר הנטו שלהם הוא מיליון ו-100 ש"ח נטו. לצורך ההשוואה, אלכס טיוס, אחד השחקנים הזולים בסגל של מכבי, מרוויח כמעט כמו כל הזרים של נס ציונה יחד (כ-900 אלף ש"ח).
קורי קאר וטל דן משתכרים שכר זהה: 155 אלף נטו לעונה. קאר משחק 7.3 דקות בממוצע וקלע עד היום 2 נקודות בלבד השנה, נגד חולון. טל דן משחק בממוצע 29.2 דקות למשחק וקולע 11.8 נק' למשחק. הפורוורד הישראלי מדורג שמיני במדד בין הישראלים בליגה, כאשר חברו קאר בעונתו ה-12 בארץ סוגר את הרשימה במקום ה-73.
אף אד לא גר בפנטהאוז
עוד נקודה מעניינת בהוצאות הקבוצה היא 100 אלף ש"ח בשנה בעבור טיסות זרים לארה"ב ו-220 אלף ש"ח בלבד בשנה על שכר דירה לשחקנים. מה שבטוח הם לא גרים במגדלי אקירוב בתל אביב, גם לא בפרויקט YOO. בקיצור, סך כל הוצאות הקבוצה מסתכמות במעט יותר מ-5 מיליון ש"ח.
ומאיפה מגיעות ההכנסה של הקבוצה הצנועה: כרטיסים ומנויים 330 אלף. ספונסר ראשי חצי מיליון ש"ח, ממחלקת הנוער ההכנסה מגיעה ל-150 אלף ש"ח, אך ההפתעה מגיעה מ....חנות המועדון. האם הטירוף בעיר סביב המועדון הביא לכך שעשרות בני נוער מסתובבים עם החולצות של טפירו, האניקט וגיל אמיתי? על פי הדו"ח חנות המועדון צפויה להכניס 100 אלף ש"ח העונה.
מהמנהלת מקבלת נס ציונה 890 אלף ש"ח ומהטוטו 190 אלף. ספונסרים מישניים מייצרים לקבוצה עוד 320 אלף ש"ח. יחד עם 2 מיליון שקלים מהעיריה מייצרת נס ציונה הכנסה בסך של כ-4.6 מיליון ש"ח. לכן, היא מסיימת את העונה על פי התקציב בגירעון של כ-400 אלף ש"ח בלבד, על פי התקציב הראשוני. יש לציין שבסופו של יום המנהלת הגדילה את ההכנסות הצפויות, ובשל כך מחלקת לכל קבוצה 1.2 מיליון שקל, מה שלמעשה סוגר את הפער, ויוצר תקציב מאוזן לקבוצה הכתומה.
אלו הם החיים מחוץ לנוקיה או למטריה של אורי אלון ואמארה סטודמאייר. הישרדות כלכלית תוך שמירה יומיומית על שפיות תקציבית ולא לגמור כמו מועדונים שהתרסקו כלכלית. ביחד עם תמהיל מקצועי נכון אפשר לומר שנס ציונה היא נס מקצועי וכעת גם כלכלי.
ואחרי הכל, חייבים לומר. התקציב הנוכחי של נס ציונה אולי הפך אותה מעולה חדשה להפתעת העונה, אבל גם חשף את הבעיה העיקרית בתכנית כלכלית מצומצמת: פציעה אחת של שחקן משמעותי והסגל הקצר נותן את אותותיו. טיילר האניקט נפצע והושבת לתקופה של כחודש, ומאז נס ציונה בנסיגה עם שלושה הפסדים ברציפות, בדרך למקום השמיני בטבלה. חיסכון יכול לבוא יחד עם הצלחה, אבל לרוב גם עם חוסר יציבות.