הכי יקרה אי פעם? על תהליך מכירת צ'לסי

המועמדים, הסכומים והסנקציות על אברמוביץ'. באנגליה מתכוננים לשינוי הבעלות

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

אחרי ההודעה על עזיבת רומן אברמוביץ' והסנקציות הכלכליות, צ'לסי עומדת למכירה. בחודש הבא, ידעו אוהדי הבלוז מי יהיו הבעלים החדשים לאחר הבעלים הרוסי הפקיד את ניהול המכירה לבנק האמריקאי, ריין גרופ.

לפי ההערכות, זו עשויה להיות המכירה הגדולה ביותר אי פעם של קבוצת ספורט. המועדון עשוי לצאת למכירה בסכום של בין 2 ל-3.5 מיליארד פאונד. מי שמחזיקה בשיא העולמי היא קבוצת ה-NBA ברוקלין נטס שנמכרה -ב-2019 לג'וזף צ'אי בסכום של 3.35 מיליארד דולר (2.5 מיליארד פאונד). בכל מקרה, צ'לסי תשבור את השיא בפרמיירליג, בו מחזיקה מנצ'טסר יונייטד שנרכשה ב-790 מיליון פאונד על ידי משפחת גלייזר בין השנים 2003 ל-2005.

מאחר שנכסיו של אברמוביץ' הוקפאו בעקבות קשריו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שיצא למלחמה באוקראינה, בצ'לסי מבינים כי הצורך למכור את הקבוצה באופן מהיר, תוך כדי מעורבות ממשלתית, הוא הכרח. כזכור, ממשלת בריטניה מונעת בשלב הזה מהמועדון הלונדוני למכור כרטיסים ונמצא בהגבלת כלכליות דרקוניות לפחות עד חודש מאי.

תשבור את שיא המכירות הבריטי (getty)
תשבור את שיא המכירות הבריטי (getty)

לפי אתר האתלטיק, ריין גרופ קיבלה מספר פניות עד יום שישי שהיה המועד האחרון להגשת ההצעות. הרשימה תצטמצם לשלוש או ארבע הצעות עד סוף השבוע, כאשר ההודעה על מנצח המכרז, כלומר הבעלים החדש, תצא בשבוע השני של אפריל. יש לציין כי למשרד האוצר הבריטי יש זכות וטו במהלך, בשל הסיטואציה הרגישה בו נמצאת הקבוצה תחת בעלותו של אברמוביץ'.

עם זאת, לממשלה יש אינטרנס לקדם את המכירה, משום שהיא לא רוצה לראות את המועדון מתרסק בעקבות אותן הסנקציות. לאברמוביץ' יש עדיין זכות לקחת חלק בתהליך, אך ההצעה הגבוהה ביותר היא לא בהכרח זו שתתקבל, כך לפי דיווח באתלטיק. בכל מקרה, על אברמוביץ' יש איסור להרוויח מהמכירה, כאשר הכסף ייכנס לחשבון בנק מוקפא בשלב הראשון לפחות עד שיוסרו הסנקציות מאברמוביץ'.

בין ההצעות הרבות שנשקלות יש את זו של טוד בולי, בעלי הלוס אנג'לס דוג'רס, קבוצת הבייסבול האמריקאית, ושל משפחת ריקטס ששולטת בשיקאגו קאבס, עוד קבוצת בייסבול. הצעות התקבלו גם על ידי קבוצה אנגלו-בריטית של סר מרטין ברוטון ובעלי קריסטל פאלאס ג'וש האריס ודייויד בליצר. עוד ידוע על חברת הפיתוח הבריטית סנטריקוס, של ניק קנדי שמקבל מימון גם ממשקיעים מדרום קוריאה. הצעה של חברת מדיה גרופ הסעודית נפלה.

האימפריה מחליפה ידיים (getty)
האימפריה מחליפה ידיים (getty)