ליגה אנגלית: עונה הכדורגל מתחדשת וחוזרת עם הצהרה

עם תמיכה במאבק בארה"ב ועם כללי בטיחות קפדניים, היא שבה

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

היום (רביעי) בשעה 20:00, יעלו על הדשא אסטון וילה ושפילד יונייטד למשחק שיפתח את שובה של הפרמיירליג, מאוחר יותר (22:15) אנחנו נקבל בדיוק את המנה שהיינו צריכים מהליגה האנגלית שהייתה כל כך חסרה וזה הקרב בין מנצ'סטר סיטי לארסנל. לצד הנחיות בטיחות קפדניות ביותר, בהתמודדויות הללו, וב-12 המשחקים הראשונים בליגה, שחקני כלל הקבוצות יעלו לדשא כשהם לובשים את הכיתוב "Black Lives Matter" להראות הזדהות עם מאבק השחורים בארה"ב.

כמו בכל העולם, ואולי יותר מבכל מדינה אחרת, הכדורגל באנגליה הוא אחד מסממני התרבות החזקים שיש לאומה הבריטית. אחרי 100 ימי היעדרות בשל התפשטות נגיף הקורונה, הליגה האנגלית שבה לפעילות, עם דקת דומייה לזכר קורבנות הקורונה ועם סמל של ארגון הבריאות הבריטי על המדים, כאות הערכה לעבודה הקשה שנעשתה במדינה.

בדיוק המנה שהיינו צריכים. (GETTY)
בדיוק המנה שהיינו צריכים. (GETTY)

אם לא די במעורבות סביב נגיף הקורונה, קבוצות הפרמיירליג נרתמו גם למאבק נגד הגזענות שמתנהל בארה"ב. כלל המועדונים החליטו שכאות הזדהות עם המאבק, יעלו עם הכיתוב על החולצה: "Black Lives Matter". מעשה שאיננו מובן מאליו וצעד חברתי חזק ביותר, שמעניק תחושה שהפרמיירליג חזרה לא רק כדי להכריע את האליפות, אלא כדי לייצר סטדנרט חברתי, כיצד כדורגל וחברה משתלבים זה עם זה.

מי שעשה את הצעד הגדול ביותר הוא כמובן מרכוס ראשפורד. החלוץ של מנצ'סטר יונייטד הוביל שינוי של ממשלת אנגליה להשיב את סבסוד הארוחות חינם לילדים ממשפחות עניות. צעד מדהים שמעיד איזה כוח חברתי יש לכוכבי הכדורגל.

לצד הנושאים החברתיים, בפרמיירליג שואפים להוות מצפן גם מבחינת העמידה בהנחיות הבריאותיות. אחרי שכבר בספרד, גרמניה ואיטליה שבו לשחק, באנגליה מתכננים חוקים נוקשים ביותר כדי לשמור על בטיחות השחקנים. חל איסור לירוק על הדשא, לחיצות ידיים ייעשו עם המפרק וטיפול בשחקנים פצועים יהיה עם מיגון.

באנגליה משחקים עבור משהו גדול יותר. ראשפורד (GETTY)
באנגליה משחקים עבור משהו גדול יותר. ראשפורד (GETTY)