סוגרת מעגל: מה מביאה ארד לוועד האולימפי?

נשארה מעורבת והראתה יכולות. על יושבת הראש החדשה

תגיות: יעל ארד

ארד ירושלמי
ארד ירושלמי
שנה גודל פונט א א א א

סגירות מעגל בעולם הספורט הן לא מאוד נדירות, אך נדירים המקרים בהם אנו חווים התרגשות אמיתית מאותה סגירת מעגל. במקרה הנוכחי, כולנו יכולים לקוות שאכן תהיה תוצאה מרגשת, כזאת שתאפשר לנו להגיד: "וואו, איזו סגירת מעגל אדירה". יעל ארד, המדליסטית האולימפית הראשונה בהיסטוריה של ישראל, נבחרה היום (ראשון) ליו"ר הוועד האולימפי הישראלי, ואפשר לומר שעם ההכרזה הזאת היא כבר סגרה מעגל במובן מסוים, אבל זה עדיין לא אחד מהמקרים הנדירים האלה. עוד לא.

שלא תבינו לא נכון - לג'ודאית העבר לא פחות ממגיע להיכנס לתפקיד הבכיר והמשמעותי הזה, שכן היא הראתה כבר שנים ארוכות מעורבות בלתי נגמרת, חריצות מעוררת השראה ושליטה אדירה בתחום הספורט בכל כך הרבה מובנים. מבט אחד על הרזומה שלה יכול לשכנע עד כמה היא הייתה ראויה.

מאז פרישתה מספורט פעיל היא הספיקה להיות מאמנת באולימפיאדה, פרשנית, מגישת טלוויזיה, מרצה, מנכ"לית, מדליקת משואה בהר הרצל, בעלים של חברה, יו"ר ועדת הספורט בוועד האולימפי והרשימה רק ממשיכה. בקיצור, מודל לחיקוי, בטח ובטח לספורטאיות צעירות, וזה עוד בלי להתייחס לקריירה שלה בג'ודו, עם מדליות באליפויות עולם ואירופה, לצד המדליה ההיא מברצלונה 1992.

כמובן שאי אפשר להתעלם מהעובדה שלא היו לה מתחרים לכיסא אותו היא יורשת מיגאל כרמי, והעניין הזה יכול להציף מספר שאלות. ייתכן למעשה שבתזמון הנוכחי, אף אחד אחר לא היה מוכן או זמין להתמודד לתפקיד היו"ר. ואולי כולם ידעו שאין מועמד או מועמדת אחר/ת מתאים/ה יותר כך שאין טעם להגיש מועמדות. ואולי הרצון לראות סוף סוף אישה מכהנת בתפקיד החשוב הזה גבר על הרצון ליצור בחירות עם יותר תחרות.

כבר הייתה שם (Getty)
כבר הייתה שם (Getty)

יש כאן הרבה מאוד "אולי", אז פשוט נתרכז בעובדות, במה שיודעים בוודאות. יעל ארד היא דמות בכירה בוועד האולימפי, צ'ק. היא שוחה בחומר ויכולה לעמוד בלחצים שמסביב, צ'ק. היא מחזיקה ברזומה עשיר ובניסיון לא קטן בתפקידים ניהוליים, צ'ק. ואולי הכי חשוב - היא באה לעבוד. ההישג ההיסטורי שלה שהיווה ציון דרך למדינה בתולדות המשחקים האולימפיים יקנה לה לעד מקום של כבוד, אבל זה לא מה שהוביל את המינוי שלה, אלא כל הנקודות שצוינו פה למעלה.

יש הרבה מאוד ספורטאים ישראלים שהגיעו להישגים היסטוריים, אבל על כמה מהם אפשר באמת להגיד ששומעים על רמת מעורבות כה גבוהה כמו זו של ארד? זה כנראה בדיוק מה שהוועד האולימפי צריך - מישהו שתיתן עבודה; מישהי שתעשה הכל על מנת לקדם את הספורט בישראל ולהגשים חלק מהחזון; מישהי שיודעת לדבר לעניין, דוגרי, בלי סיסמאות סתם; מישהי שמכירה היטב את הנוף, את הנפשות הפועלות; מישהי שחוותה בעולם הספורט דבר או שניים... או הרבה יותר.

ארד נכנסת לתפקיד אותו איישו בעבר שבעה גברים שונים (לא כולל ממלאי מקום זמניים), ויש לה אתגר עצום לנוכח ההצלחות של המשלחת הישראלית במשחקים בטוקיו. האתגר שלה יהיה להמשיך את קפיצת המדרגה שנרשמה בקיץ האחרון ולנסות לייצר דריסת רגל עוד יותר גדולה כדי שבפריז 2024 נראה שמה שקרה בטוקיו לא הייתה הבלחה חד פעמית. בסופו של דבר הכל נמדד לפי כמות המדליות, זאת עובדה שלא תשתנה. הצופים בבית, התקשורת ואפילו הממשלה - לכולם יש רף ציפיות גבוה לקראת הקמפיין הקרוב. ואם תחת כהונתה של יעל ארד הוועד יעמוד בציפיות, אז אפשר בהחלט יהיה להחשיב את סגירת המעגל הזאת כנדירה, כמרגשת.

אשרם. הרף גבוה (Getty)
אשרם. הרף גבוה (Getty)