מחלום למציאות: מספרי שחקני הצעירה בבוגרים
רגע לפני שיעלו להופעה היסטורית ברבע גמר היורו, הגיע הזמן לבדוק: כמה מהכשרונות הצעירים כבר מספקים את הסחורה על הבמה של הגדולים? הנתונים בפנים
הנבחרת הצעירה של ישראל תעלה הערב (שבת, 19:00) לאחד המשחקים הגדולים בתולדותיה. מעבר לרגע ההיסטורי עבור הכדורגל הישראלי, שבפעם הראשונה אי פעם ישלח נבחרת אל רבע גמר היורו עד גיל 21, זה יהיה גם רגע היסטורי לא קטן עבור המשתתפים - השחקנים, אלה שבפעם הראשונה בחייהם יעמדו לרגע שבו יש להם הזדמנות לגעת בגדולה.
ואחרי שחלום הקמפיין הזה ייגמר, בין אם הערב או בהמשך הדרך (ואנחנו יכולים לחכות), השאלה מספר אחת תהיה - מה יהיה? עד כמה השחקנים האלה יוכלו לקחת את הרגע הגדול הזה, שבו הוכיחו שהם ברמה אחת עם שחקנים שמשחקים בליגות הבכירות ביותר, ולהשתמש בו כדי להשתפר ולהשתדרג?
את התשובה לשאלה הזו, כמובן, מוקדם לדעת - אבל אפשר לנסות ולמצוא רמזים במה שהיה עד הנה. ליתר דיוק, בעונה שקדמה ליורו - עד כמה השחקנים הללו קיבלו הזדמנות, ועד כמה הם ניצלו אותה, בליגות השונות? הנתונים לפניכם, והם מעניינים כתמיד.
שוערים
דניאל פרץ (מכבי תל אביב) - ללא עוררין, השוער הבכיר של הצהובים. מי שעונה או שתיים קודם קצת חסה בצילו של דניאל טננבאום, לקח העונה צעד קדימה - וגם משך לא מעט עניין באירופה. בעונה הבאה, סביר מאוד להניח, הוא כבר יהיה בקבוצה אחרת - ובליגה אחרת. נתונים יבשים: 4,080 דקות ב-45 הופעות בכל המסגרות, ב-25 מתוכן שמר על שער נקי.
תומר צרפתי (מכבי נתניה) - למרות שכבר שנה שנייה הוא הרשים במדי נבחרת הנוער, בנתניה העדיפו לשמור אותו במחלקה הצעירה - והוא עמד בין הקורות של קבוצת הנוער, שסיימה במקום השני בטבלה וספגה הכי פחות פרט לאלופה מכבי חיפה. נתונים יבשים: 90 דקות בבוגרים, בניצחון 1:4 על הפועל ירושלים בפלייאוף העליון.
הגנה
כארם ג'אבר (מכבי נתניה) - שחקן הרכב, ללא עוררין. מי שקיבל הזדמנות בעמדת המגן הימני, וכבר כמה שנים מאייש את העמדה הזו בשורות היהלומים. אמור להיות, גם בעונה הבאה, המגן הימני הבכיר של רן קוז'וק. נתונים יבשים: 1,836 דקות ב-36 הופעות בכל המסגרות, בישול אחד.
זיו מורגן (עירוני קריית שמונה) - אומנם הקבוצה שלו ירדה ליגה, אבל מורגן קיבל את ההזדמנות בקבוצה הבכירה. ייתכן מאוד שלאור הירידה ללאומית, בשנה הבאה כבר נראה אותו בקבוצה אחרת. נתונים יבשים: 2,281 דקות ב-28 הופעות בכל המסגרות, שני בישולים.
אור בלוריאן (הפועל באר שבע) - הבלם הצעיר הגיע ממכבי פתח תקווה ונחשב להבטחה גדולה, אבל לפחות בעונה שעברה לא ממש מצא את מקומו - בהגנה שכוללת שחקנים ותיקים וגדולים כמו מיגל ויטור, איתן טיבי ואיאד אבו עביד. ייתכן מאוד שבעונה הבאה, הוא ינסה לצבור דקות משחק במקום אחר. נתונים יבשים: 321 דקות ב-6 הופעות בכל המסגרות.
גיל כהן (מ.ס. אשדוד) - קפטן הנבחרת הצעירה מגיע מקבוצה שעיקר גאוותה היא היכולת לבנות על החומר המקומי, ולפחות בסיפור האישי שלו - זה קרה לחלוטין. כהן הוא שחקן הרכב לגיטימי בקבוצה של רן בן שמעון, והוא כנראה יצמח שם גם בעונה הבאה תחת אלי לוי. נתונים יבשים: 2,705 דקות ב-34 הופעות בכל המסגרות.
רוי רביבו (מכבי תל אביב) - נחשב לאחד הכשרונות הגדולים של הכדורגל הישראלי, ועל כך יעיד הקיץ העמוס שעבר - מנבחרת הנוער, דרך הופעה אחת בבוגרת נגד אנדורה ועד הקמפיין עם הנבחרת הצעירה. רביבו ג'וניור, בן של אגדה, לא השתלב במכבי ת"א בעונה שעברה, הושאל להפועל ירושלים בינואר - והעונה ינסה לחזור לקבוצת האם טוב וחזק יותר. נתונים יבשים: 1,000 דקות ב-16 הופעות בכל המסגרות, כולן בירושלים.
סתיו למקין (הפועל תל אביב) - גם הוא עבר קיץ אינטנסיבי למדי, אבל בהפועל למקין בהחלט זוהה בתור מישהו ששווה לתת לו הזדמנות - ומי שייתכן מאוד שבקרוב ימצא את עצמו בתחנה חדשה. מנגד, העונה הלא מוצלחת שחוו האדומים, בוודאי במישור ההגנתי, אולי גם קצת מעידה על כך שהיכולת הנהדרת שלמקין מגלה בגילאים הצעירים עוד צריכה שדרוג. נתונים יבשים: 1,414 דקות ב-22 הופעות בכל המסגרות.
עילאי חג'ג' (מכבי חיפה) - המגן ששייך למכבי חיפה עדיין לא פילס את דרכו לקבוצה הבוגרת, אבל הושאל ל"קבוצת הבת" הלא רשמית, הפועל עפולה. שם, חג'ג' שיחק לא מעט ואפילו רשם מספרים לא רעים בליגת המשנה. נצטרך לראות האם הוא יהיה מסוגל לספק את עליית המדרגה בעונה הקרובה. נתונים יבשים: 2,816 דקות ב-38 הופעות בכל המסגרות, שבעה שערים, שלושה בישולים.
קישור
עמרי גנדלמן (מכבי נתניה) - כובש השער הדרמטי והבלתי נשכח נגד צ'כיה, הפך לא רק לשחקן משמעותי - אלא גם לסמל של נתניה, ולדמות שמאוד מזוהה עם הקבוצה. האם ישתדרג? בינתיים, זה נראה שהוא נשאר במכבי נתניה וימשיך להיות הקפטן הבלתי מעורער שלה. נתונים יבשים: 2,594 דקות ב-34 הופעות בכל המסגרות, שמונה שערים.
עדן קארצב (בשאקשהיר) - מי שנחשב לאחד השחקנים היותר מבטיחים של הכדורגל שלנו, חווה שנה לא קלה: הוא היה אמור לעבור בקיץ לשורות דינמו מוסקבה, אבל המעבר סוכל ברגע האחרון. בנתניה הוא הצליח להרשים, ובינואר אכן רשם את המעבר לאירופה - כשחתם בשורות הקבוצה הטורקית, אבל אז סבל מפציעה קשה וחזר רק במחזורי הסיום. נותר רק לקוות שבעונה הבאה ישחק יותר. נתונים יבשים: 1,998 דקות ב-26 הופעות בכל המסגרות (4 בלבד בטורקיה), שני שערים.
ארד בר (מכבי פתח תקווה) - עוד תוצר מוצלח של אחת הקבוצות היותר טובות בגידול ופיתוח שחקנים בישראל. אמנם שיחק בליגה הלאומית, אבל היה אחד המצטיינים שם - והוביל, במידה רבה, את הקבוצה שלו בחזרה לליגת העל. בעונה הבאה הוא כבר ינסה להרשים במקום אחר - פ.צ. ציריך השווייצרית, ונשאר לנו רק לקוות שישחק גם בליגה האירופית. העונה הזו היתה מוצלחת מבחינתו, ללא ספק. נתונים יבשים: 2,753 דקות ב-34 הופעות, 13 שערים, חמישה בישולים.
אוסקר גלוך (רד בול זלצבורג) - קשה לדמיין מישהו שהשם "עונת פריצה" יותר קולע עבורו. מי שבמאי 2022 עוד היה שם אלמוני למרבית הישראלים, הפך לשם דבר - מההופעות במכבי ת"א של קרסטאיץ' בסוף העונה הקודמת, ועד העונה הנוכחית שבה הוא לא הפסיק לשבור שיאים ולרתק עם הכדורגל שלו. בגיל 19, גלוך הוא כבר שחקן לגיטימי בנבחרת הבוגרת, פרוספקט מבחינת מועדון חשוב בכדורגל האירופי, וכוכב בהתהוות. בדרך, הוא כבר הספיק לעבור בכל הנבחרות - ולהותיר רושם עז בכולן. 2022/2023 האירה פנים לאוסקר, נותר לקוות שהמגמה הזאת תימשך. נתונים יבשים: 2,159 דקות ב-40 הופעות בכל המסגרות, שמונה שערים, עשרה בישולים.
עוז בילו (מכבי נתניה) - ברמת המספרים אמנם לא ממש בא לידי ביטוי, אבל כולם מזהים שמדובר בשחקן מוכשר, שעוד מחכה לרגע הפריצה קדימה. העונה עבר ממ.ס. אשדוד לשורות היהלומים, היה שותף לא רע בעונה המוצלחת שלה (עם זכייה בגביע הטוטו, פלייאוף עליון והגעה לגמר הגביע מול בית"ר ירושלים). בעונה הבאה, יצטרך לספק יותר תוצרת. נתונים יבשים: 1,451 דקות ב-32 הופעות, ארבעה בישולים.
איתן אזולאי (מכבי נתניה) - הקשר האחורי עבר לשורות הנתנייתים במכבי פ"ת (שני מוטיבים חוזרים בכתבה הזו), ועד מהרה הפך לשחקן חשוב בקישור של בני לם, וגם של רן קוז'וק. רשם קמפיין לא רע עם הצעירה, וינסה להמשיך את קו העלייה. נתונים יבשים: 1,923 דקות ב-33 הופעות בכל המסגרות.
יואב הופמייסטר (עירוני קריית שמונה) - גם הוא חווה את ירידת הליגה עם ק"ש, ובדרך צבר לא מעט ניסיון. בעונה הבאה ככל הנראה ימצא לעצמו קבוצה חדשה. נתונים יבשים: 1,779 דקות ב-28 הופעות בכל המסגרות.
איינאו פרדה (הפועל ירושלים) - רק בן 21 ומתחיל לתפוס את מקומו בסגל של זיו אריה, לא הרבה להשתתף העונה - וייתכן שבעונה הבאה יקבל הזדמנות גדולה עוד יותר בקבוצה מקטמון. נתונים יבשים: 580 דקות ב-10 הופעות בכל המסגרות.
התקפה
עידן טוקלומטי (מכבי פתח תקווה) - אמנם רק בן 18, אבל חווה עונה יפה מאוד עם עליית ליגה במדי הקבוצה ממלאבס. צריך לקחת בחשבון שמדובר בליגה הלאומית בישראל, אבל גם ביחס לזה מדובר במספרים נאים מאוד לשחקן בגילו. נראה מה יעשה בליגת העל. נתונים יבשים: 2,606 דקות ב-34 הופעות, 12 שערים, שישה בישולים.
דור תורג'מן (מכבי תל אביב) - כאן צריך לומר שהפריצה שלו הגיעה בעיקר בנבחרות, עם השערים היפים שכבש מול ברזיל במדי נבחרת הנוער ומול גרמניה במדי הצעירה. בעונה שעברה תורג'מן לא ממש שותף תחת ולדימיר איביץ', וקיבל הרבה יותר הזדמנות תחת אייטור קראנקה. בסופו של דבר, רוב ההופעות שלו בעונה שעברה הגיעו כשחקן מחליף לחוד הדומיננטי של ערן זהבי וג'ורג'ה יובאנוביץ'. בקיץ, תורג'מן התחייב למכבי ת"א כשחתם על חוזה חדש לארבע שנים וללא סעיף שחרור. העובדה שיובאנוביץ' ככל הנראה יימכר, עשויה לפנות לו מקום - והזדמנות, אולי, לנצל את המומנטום מהנבחרות כדי להתחיל ולספק רגעים יפים גם בקבוצה שבה גדל. נתונים יבשים: 303 דקות ב-15 הופעות בכל המסגרות, שער ובישול (במשחק הגביע נגד מכבי פ"ת שבו מכבי ת"א ניצחה 1:2).
ענאן חלאיילי (מכבי חיפה) - אולי השחקן שקיץ 2023 הכי האיר לו פנים, עוד שם שהיה אלמוני והפך למישהו שכל המדינה יודעת את שמו, עם השערים הנהדרים בקמפיין נבחרת הנוער. בינתיים, בגלל שהוא רק בן 18, הוא לא ממש שיחק בבוגרים, ושודרג לצעירה בעיקר בשל היכולת המרשימה תחת אופיר חיים. בעונה שעברה היה חלק מקבוצת הנוער של חיפה, שזכתה באליפות, כאשר חלאיילי כובש 11 שערים בליגה לנוער. בשנה הבאה הוא ישחק תחת המאמן שלו מהנוער, מסאי דגו, ונקווה שגם נראה ממנו יותר. נתונים יבשים: אין הופעה בקבוצת בוגרים.
מוחמד אבו רומי (עירוני קריית שמונה) - בסך הכל בן 19, ומי שבעונה שעברה עדיין שיחק עם קבוצת הנוער - שסיימה במקום העשירי. אבו רומי, אגב, כבש 16 שערים בליגה הצעירה. בבוגרים, הוא שותף מעט מאוד, ואולי בלאומית הוא יקבל הזדמנות לצבור דקות. נתונים יבשים: 42 דקות בשתי הופעות בבוגרים, שתיהן כמחליף.
הישאם לאיוס (הפועל תל אביב) - השחקן שמקיים את הפער הגדול בין מבחן העין למבחן התוצאה. ברמה הסטטיסטית, לאיוס לא נתן הרבה - אבל כל מי שראה אותו במדי הפועל ת"א, בוודאי לאור השחקנים הלא טובים שהיו סביבו, ראה כישרון גדול. צריך לציין שבמהלך העונה גם עבר פציעה קשה מאוד, שמנעה ממנו לשחק כארבעה חודשים. אולי בעונה הבאה, כשהקבוצה סביבו תשתפר, נראה ממנו קצת יותר נתונים - את הפוטנציאל קשה לפספס. נתונים יבשים: 1,752 דקות ב-23 הופעות, שני שערים, שישה בישולים.