פחות מ-24 שעות עברו מאז יצאה ההודעה הרשמית של פיפ"א, כי המונדיאליטו שיערך בקיץ הקרוב לא יתקיים באינדונזיה כמתוכנן וההחלטה הזו של ארגון הגג של הכדורגל כבר עורר סערה באינדונזיה עצמה, כשהאשמה מוטלת בין הצדדים הנוגעים בנושא.
כזכור, סוגיית הגעתה של נבחרת הנוער של ישראל למדינה האסיאתית גרמה ללא מעט תרעומת במדינה, כשרבים הפגינו בג'קרטה על ההגעה של ישראל והשתתפותה בטורניר. בעקבות הבעיתיות שבמחאות, הוחלט בפיפ"א להעביר את מיקום המונדיאליטו ובכך למעשה לבטל את השתתפותה של אינדונזיה בטורניר (הייתה אמורה להשתתף אך ורק בגלל האירוח של הטורניר). ההחלטה הזו גם חילקה את המדינה ואת הדעות על האשמה.
מצד אחד ניצבים השחקנים ואנשי הצוות של הנבחרת האינדונזית, שזעמו על ההחלטה, אך הפנו את האש שלהם לפוליטיקאים במדינה: "הקרבנו את הזמן, המחשבות, הזיעה ואפילו הדם שלנו, אבל כל זה נפל בגלל הסיבות הפוליטיות שלכם", אמר אחד השחקנים לאתר "ספורט סטאר", "הייתה לי הזדמנות להגשים את מטרת חיי ולהביא גאווה להוריי". גם עוזר המאמן של הנבחרת הגיב להחלטה ותקף את הפוליטיקאים: "קברתם את החלום של הילדים שלנו".
בצד השני של הסערה באינדונזיה, ישנה הדעה כי דווקא פיפ"א היא האשמה העיקרית בסאגה, בשל "הסטנדרטים הכפולים שלה" בכל הנוגע לפוליטיקה בספורט. באתר "מינה ניוז" נכתב: "פיפ"א לא עקבית בכל הנושא של פוליטיקה בספורט. כשהגופים המארגנים ביטלו השתתפות שלקבוצות וספורטאים רוסים, האם זה לא היה 'ביטול פוליטי'?".
"כשהם צעקו ומחו נגד הפלישה הרוסית לאוקראינה, האם זה לא היה פוליטי? אז ממתי כדורגל ופוליטיקה הם נפרדים אם כך? לפיפ"א יש ראייה פוליטית סלקטיבית בנושא. בנוסף, פיפ"א דורשת התייחסות הוגנת לספורטאים הישראלים, אבל ישראל עצמה לא התייחסה בהוגנות כלפי הספורטאים הפלסטיניים. פיפ"א מגנה על האינטרסים הישראלים, אך מתעלמת מדעות של מדינות אחרות בנושא".