אחרי שמכבי עירוני רעננה הבטיחה את עלייתה לליגת העל, הליגה הלאומית נערכת לקרבות הפלייאוף מהם תגיע העולה השנייה. מכבי ראשון לציון ועירוני אילת רשמו היום (שישי) ניצחונות לפני המפגש הישיר ביניהן על המקום השני. בתחתית, הפועל כפר סבא שמרה לעצמה סיכוי להישאר בליגה עם ניצחון ביתי על בני כפר קאסם. בנוסף, א.ס אליצור אשקלון גברה על הפועל מגדל העמק והיא קרובה להשיג את המקום השביעי.
בית עליון:עירוני אילת - מכבי עירוני רעננה 64:91אחרי שזכתה ביום שלישי באליפות והבטיחה את מקומה בליגת העל, האורחת נכנעה במשחק אותו הדרומיים היו חייבים לנצח בכדי לשמור על סיכויים לסיים במקום השני. אחרי רבע ראשון שקול, היה ברור מי רוצה יותר את הניצחון - הקבוצה המקומית עצרה את האורחים על 10 נקודות בלבד ברבע השני בדרך ליתרון 27:48 במחצית. בהמשך, הדרומיים שמרו על היתרון שלהם ועד לסיום שייטו לניצחון קליל לפני המשחק הקריטי בשבוע הבא מול מכבי ראשון לציון. המנצחת קיבלה 17 נקודות מקורן ג'ורנו באחד ממשחקיו הטובים ביותר העונה, כאשר כלל שחקני הסגל זכו לדקות משחק מלבד גולן גוט שקיבל מנוחה.
קלעו לאילת: קורן ג'ורנו 17 נק', תומר פורת 15 נק', אייזיאה אייזנדורף ודאסטי האנאס 12 נק', אור אשכנזי 11 נק', ברנדון הופמן 10 נק', נועם אקריש 6 נק', שגיא פנחס ונועם פוקס 3 נק' כ"א, אוסטין טילמן 2 נק'.
קלעו לרעננה: אלכס לדר 13 נק', חואקין שוכמן 11 נק', טיילר ויידמן 9 נק', חן גיא ואפי טיומקין 8 נק' כ"א, יוגב אוחיון 6 נק', עידו הראל 5 נק', קורן משה ועמית פאר 2 נק' כ"א.
.
מכבי ראשון לציון - אליצור יבנה 77:102שתי מחציות שונות לחלוטין בבית מכבי. המארחת ידעה שלאור הניצחון של אילת היא חייבת לנצח בכדי לשמור על הפער מהמקום השלישי לפני המשחק מול הדרומיים. הקבוצה של שרון דרוקר פתחה לא טוב את המשחק וראתה את יבנה, ללא תומאס גיפסון הפצוע, משתלטת על הקצב כבר בפתיחה. איליי אבייב וברנדון טאב הובילו את היבנאים ליתרון מוקדם והרבע הראשון נגמר ב-16:17 לביתיים. ברבע השני דקות טובות של אופיר גולדשטיין בתוספת איבודי כדור של המארחים קבעו 39:36 לאורחת במחצית. בחזרה מחדרי ההלבשה זה כבר נראה אחרת לגמרי. ראשון לציון פתחה את הרבע השלישי בריצת 4:19 והשלימה מהפך. די ג'יי ברנס (36 נקודות) וקווה גרנט סיפקו נקודות קלות במעבר ומהר מאד הפער גדל. מכאן ועד לסיום מכבי ראשון לציון שייטה לניצחון. האורחת עדיין ללא ניצחון בבית העליון.
קלעו למכבי ראשון לציון: די ג'יי ברנס (13 ריבאונדים) 36 נק', ג'וש פרוינד (13 ריבאונדים) 23 נק', קווה גרנט 15 נק', עמית ראובן 13 נק', ג'ורדן קובלין 7 נק', מקסים רומנוב 4 נק', עומר גוטסמן ואלייז'ה הירש 2 נק' כ"א.
קלעו ליבנה: איליי אבייב 30 נק', ברנדון טאב 19 נק', אופיר גולדשטיין 9 נק', עוז חולי 6 נק', ניתאי רוזנברג 4 נק', אור פורר וים שפריר 3 נק', נח מרן 2 נק', גל גילינסקי 1 נק'.
א.ס רמה"ש - עירוני נהריה 70:69משחק דרמטי מסתיים עם ניצחון ראשון של הצפוניים בבית התחתון אחרי החטאות של עמית אלון ואיירה לי במהלך האחרון. לאור הניצחון, הסגולים מתקרבים להבטחת המקום החמישי, אך הם לא יוכלו להשיג את המקום הרביעי בו כרגע נמצאת המארחת. שתי הקבוצות, שהפגינו לאורך העונה משחק התקפי מרשים ויציב, לא הצליחו להציג את אחוזי הקליעה הרגילים שלהם. אחרי רבע ראשון טוב של האורחים, א.ס רמה"ש התעוררה ברבע השני בהובלת איירה לי ובמחצית לוח התוצאות הראה 30:30. המשחק השקול נמשך עד לרגעי ההכרעה, ו-3 דקות לסיום איירה לי קיזז ל-70:69 בשלשה גדולה. במשך שלוש דקות אף קבוצה לא הצליחה לייצר נקודות, כאשר בפוזשן האחרון עמית אלון החטיא ושלשה ואיירה לי לא הצליח לייצר נקודות מריבאונד ההתקפה.
קלעו לרמה"ש: איירה לי (15 ריבאונדים) 17 נק', חן כלפון (10 ריבאונדים) 13 נק', עמית אלון 12 נק', עמית ביר כץ 8 נק', דניאל ראובן, רועי אבנרי ורני בלגה 6 נק' כ"א, אביב ארונוב 1 נק'.
קלעו לנהריה: יניר בנימין (6 אסיסטים) 17 נק',תומר לוינסון 15 נק', טים פרייזר 14 נק', ראיין טוראל ואריק גריפין 10 נק' כ"א, אלכס צוברביץ 4 נק'.
בית תחתון:הפועל כפר סבא - בני כפר קאסם 63:74המארחת שמרה על סיכוייה להישאר בליגה. לא בכדורסל גדול, אבל עם הרבה מלחמה, החבורה של ברק דמציאן שמרה על הבית וגברה על בני כפר קאסם. האורחים ידעו שניצחון יבטיח להם הישארות בליגה באופן סופי ויקבע את זהות שתי היורדות, אבל לא הצליחו להציג את המשחק ההתקפי מיום שלישי האחרון, ועם מחצית שנייה של 25 נקודות בלבד - ירדו מנוצחים. שתי הקבוצות סבלו מאחוזי קליעה רעים מאוד כל המשחק, וזה בא לידי ביטוי כבר בפתיחתו. הלוח הראה 13:21 לאורחים לאחר הרבע הראשון. לקראת סוף המחצית הביתיים הצליחו לצמצם ל-38:34 בלבד. עם פתיחת הרבע השלישי דבון תומאס וג'יילן קנטי הפכו את התוצאה, ומכאן בני כפר קאסם נאלצה לרדוף. עומר שדה, שהיה ביום לא טוב, קבר שלשה קריטית, בעוד מנגד האורחים המשיכו להחטיא מכל מצב, התקשו לייצר נקודות וראו את המשחק בורח להם. על אף ההפסד, ניצחון של בני כפר קאסם ביום שלישי יבטיח לה כמעט בוודאות את המקום בליגה בעונה הבאה.
קלעו לכפ"ס: ג'יילן קנטי (16 ריבאונדים) 24 נק', דבון תומאס (12 ריבאונדים, 6 אסיסטים) 16 נק', עומר שדה 12 נק', מתן בן אקן 7 נק', שגיב גורמן 6 נק', בן אונצ'ה 5 נק', איתי פדלון 4 נק'.
קלעו לכפר קאסם: מרלן ג'ונסון 14 נק', עמית שדה 10 נק', האריסון באטלר ודביר אוחנה 9 נק' כ"א, בן עברי ופול דילייני 8 נק', שלומי הרוש 5 נק'.