טרגדיה: שחיין נעלם במהלך ניסיון חציית תעלת למאנש עבור צדקה

איאן יוז, כבאי אנגלי בן 42, ניסה לחצות את התעלה למען גיוס כספים לצדקה, אולם במהלך השחייה נעלמו עקבותיו כשגם הסירה המלווה לא הצליחה למצוא אותו. מסוקים צבאיים וחיל הים ניסו לחפשו, אך ללא הועיל

גיא דר
Getting your Trinity Audio player ready...
איאן יוז | צילום: אינסטגרם
איאן יוז | צילום: אינסטגרם
שנה גודל פונט א א א א

לכתבות נוספות בנושא שחייה, ריצה, אופניים, טריאתלון וכושר לחצו כאן לאתר שוונג

איאן יוז, שחיין מים פתוחים אנגלי שניסה לצלוח את תעלת למאנש, נעדר כבר מעל 48 שעות לאחר שנעלמו עקבותיו במהלך השחייה. דאדלי יצא לצליחה ביום שלישי האחרון מלווה בסירת בטיחות, אולם לאחר זמן מה הוא נעלם וגם הסירה שלצדו לא הצליחה למצוא אותו.

יוז הוא כבאי בן 42, אב לשניים, אשר יצא לצליחה במטרה לגייס תרומות עבור "עמותת הלב הבריטי" שמממנת מחקרים רפואיים על הלב, וכן עבור עמותה שמממנת אמבולנס מוטס ועמותה שלישית של תרומות לכבאים. מטרתו הייתה גיוס של 21 אלף פאונד. לאחר היעלמו, הודיעו שותפיו לתחנת הכיבוי כי הסכום הושג כולו וקוראים לאנשים נוספים לתרום.

לכתבות נוספות בנושא:
אחרי 7 שעות בסערה: פבריס באר-גבל הפך לישראלי הראשון שצולח קטע במשחה 8 הגשרים
"האחים השחיינים" בדרך לשיא גינס: 5 משחי מרתון ב-6 יבשות, תוך 5 ימים
21 ק"מ, 8 שעות, 11 שחיינים אמיצים: על אתגר צליחת הכנרת לאורך

עם הידיעה על היעלמותו, יצא מסע חיפוש אחריו הכולל מסוקים צבאיים ושיתוף פעולה עם חיל האוויר הבלגי והצרפתי, סירות משטרה וחיל הים, אולם החיפושים העלו חרס ולאחר שעות ארוכות הופסקו. תחנת הכיבוי בה עובד יוז מסרה בהצהרה: "אנחנו שבורי לב, אחד מאנשי הצוות שלנו, איאן יוז, נעדר אחרי הניסיון מעורר ההשראה שלו לחצות את תעלת למאנש עבור צדקה".

 

חצית תעלת למאנש (או התעלה האנגלית) בשחייה הוא אחד המונומנטים הידועים והמאתגרים ביותר של שחיית המרתון במים פתוחים ואורכה של הצליחה הוא 34 ק"מ במים קרים במיוחד, כאשר על פי חוקי הצליחה אין לעשותה עם בגד ים מחמם כלשהו או עם עזרים אחרים.

הצליחה היא אחד מ"שלושת הכתרים" של שחיית המרתון האתגרית, יחד עם חציית תעלת קטלינה (32.3 ק"מ) והקפת האי מנהטן (45.9 ק"מ). במרוצת השנים, 10 שחיינים מצאו את מותם במהלך הניסיון לחצות את התעלה. יש לציין שהצליחות בתעלה לא הופסקו ונמשכות גם בשעה זו ממש.

סימני שאלה גדולים עולים בינתיים בקרב קהילת שחייני המרתון לגבי המקרה, שכן נדיר מאוד ששחיין נעלם במהלך צליחה שכזו. בדרך כלל, אם שחיין מגלה סימני מצוקה זהו תפקידה של הסירה המלווה לסייע לו ולהעלות אותו לסיפונה ולספק לו סיוע רפואי. טרם התבררו פרטי המקרה המדובר ולא מן הנמנע שעוד ידובר על כך בהמשך.