הסערה סביב הטרנסג'נדריות בספורט נמשכת

בעקבות האתלטיקה והשחייה, גם התאחדות האופניים הבריטית הודיעה שהיא אוסרת על נשים טרנסג'נדריות להשתתף במרוצי נשים תחרותיים ומעתה בתחרויות תהיה קטגוריית "נשים" וקטגוריה "פתוחה", אליה יוכלו להירשם יחד עם הגברים

גלעד גרוסמן
צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
שנה גודל פונט א א א א

לכתבות נוספות בנושא אופניים, ריצה, שחייה, טריאתלון וכושר לחצו כאן

התאחדות האופניים הבריטית הודיעה בסוף השבוע שהיא אוסרת על נשים טרנסג'נדריות להשתתף במרוצי נשים תחרותיים. המדיניות החדשה, שבאה לאחר הליך בחינה של תשעה חודשים, קובעת שכעת בתחרויות שההתאחדות מארגנת יהיו שתי קטגוריות: "פתוחה" ו"נשים". נשים טרנסיות, וגם נשים ביולוגיות, יוכלו להשתתף בקטגוריה הפתוחה, שמחליפה את קטגוריית הגברים.

העמדה שנוקטת ההתאחדות הבריטית מחמירה מהעמדה של התאחדות האופניים העולמית, שמתירה השתתפות של טרנסג'נדריות במרוצי נשים, כל עוד רמת הטסטוסטרון שלהן נמוכה מ-2.5 ננומול לליטר למשך שנתיים. אולם, לאחר שבתחילת החודש זכתה אוסטין קיליפס במרוץ של ה-UCI, הודיעו גם שם שהחוקים עשויים להשתנות בעתיד בהתאם להתפתחויות מדעיות.

לכתבות נוספות בנושא
התאחדות האתלטיקה העולמית הכריעה: טרנסג'נדריות לא יוכלו להתחרות מול נשים
אוסטין קיליפס הפכה לטרנסג'נדרית הראשונה שניצחה מרוץ קטעים ועוררה סערה

בהתאחדות הבריטית הבהירו שנשים טרנסיות יכולות להמשיך ולהשתתף באירועים לא תחרותיים. יו"ר ההתאחדות הבריטית, ג'ון דאטון, אמר כי "הוגנות היא הגורם המוביל ביחד למדיניות התחרותית. מבחינת המדיניות הלא תחרותית, הכלה היא הגורם המוביל".

ההתאחדות הבריטית החליטה לפני שנה להשעות את מדיניות ההשתתפות המבוססת על רמות טסטוסטרון כדי למנוע מאמילי ברידג'ס, הרוכבת הטרנסית הידועה בבריטניה, מלהשתתף באליפות בריטניה באולמות. ברידג'ס הגדירה את המדיניות החדשה בתור "אקט אלים".

בעמוד האינסטגרם שלה היא כתבה כי ההתאחדות הבריטית "מקדמת רצח עם נגדנו. זה מתחיל באיסור השתתפות בספורט, כמו באמריקה. לאחר מכן מונעים שירותי בריאות, ואז איסור השתתפות בחיים ציבוריים ואיסור שימוש בשירותים". היא הוסיפה: "כאשר אתם בצד של נאצים, חובבי תאוריות קונספירציה ומי שרוצים להשמיד אותנו, אולי כדאי לעצור ולחשוב".