ביטחון לאומי: ברזיל חזקה גם ללא ניימאר

ברזיל פחות נוצצת ללא מספר 10, אבל משדרת עוצמות בלתי רגילות, בעיקר בהגנה. החשיבות של קסמירו, ההחלטה לשנות את התפקיד של מיליטאו ושאלת החלוץ המרכזי. וינסנדט מסכם

מיכאל וינסנדט
מיכאל וינסנדט
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

(התקציר באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן)

פייבוריטית
ברזיל העפילה בפעם ה-14 ברציפות לשלב השני בגביע העולם עם ניצחון על שוויץ והיא בהחלט משחקת כמו פייבוריטית גדולה לזכיה. אז נכון הכדורגל הוא לא שוטף ומלהיב מהדקה הראשונה, אבל זו נבחרת שקשה מאוד להגיע בכלל למצבים מולה. עצם העובדה שאליסון לא נזקק לאף הצלה עד עתה בשני המשחקים הראשונים רק ממחישה את העוצמות ההגנתיות והמחויבות הטקטית של השחקנים כלפי צ’יצ’ה. וכן, נציין שסרביה ושוויץ הן לא שתיים מהנבחרות שאמורות להניף את הגביע בעוד שלושה שבועות, אבל שתיהן בהחלט משמשות כמבחן חימום טוב לקראת שלבי הנוקאאוט.

החשיבות של ניימאר
למרות הניצחון החשוב, ברזיל ללא ניימאר היתה מעט עצורה וחסרת רעיונות יצירתיים בחלק הקדמי. זה לא שברזיל הבריקה מול סרביה עם הכוכב הברזילאי שלה, אבל כשמספר 10 על המגרש יש לך את הציפיה שמשהו גדול יכול לקרות בכל רגע. לוקאס פאקטה ניסה להיכנס לנעליו של ניימאר כשהוצב בתפקיד הפליימיקר, אבל היה לו קשה מכיוון שברזיל גם הייתה חסרה שחקן התקפי בהרכב לעומת ה-11 שפתחו מול סרביה, כאשר פרד צוות לצידו של קאסמירו.

אפשר לומר שברזיל הזו, נטולת ניימאר, עדיין חזקה בצורה בלתי רגילה, ועם זאת חסרת הניצוץ הזה שבשלבים המאוחרים בדרך כלל עושה את השינוי בין גביע לבין חזרה הביתה בידיים ריקות. לא ברור בדיוק מה מצבו הרפואי של ניי. יש סוג של ערפל במחנה הברזילאי אולי מתוך רצון להעניק את האופטימיות שהכל כשורה. נקווה עבורו שיוכל לחזור במהרה למגרש - ככל הנראה זה יהיה בשמינית.

קסמירו הווינר הגדול
אי אפשר בלי התייחסות לשער האדיר של קסמירו, הקשר האגדי במרכז המגרש ואחד הווינרים הכי גדולים בנבחרת הזאת. אז נכון, הכניסה לפרמיירליג לא הייתה חלקה במחזורים הראשונים במדי מנצ'סטר יונייטד, אבל מהר מאוד בקטאר, הוא הראה לכולם מי זה השחקן שהיה אחד הברגים החשובים ביותר בארבע הזכיות האחרונות של הבלאנקוס בליגת האלופות. יהיה מעניין לראות את שיתוף הפעולה בין שני שחקני יונייטד בהמשך הטורניר, מכיוון שאנחנו רואים שלפרד מעט יותר קשה להיכנס לעניינים. בכל מקרה לצ'יצ'ה אין כל כך אלטרנטיבות על הספסל, מכיוון שפאביניו די נמחק מהרוטציה.

ברזיל אחת הפייבוריטיות (getty)
ברזיל אחת הפייבוריטיות (getty)

שאלת החלוץ
מיליוני ברזילאים ציפו לראות את רישארליסון ממשיך בתנופה אחרי הצמד הנפלא מול סרביה. זה לא קרה. החלוץ של טוטנהאם היה פחות מורגש ולא מדויק בהזדמנויות המעטות שקיבל. קרוב לוודאי שנראה רוטציות במשחק האחרון של הבית מול קמרון, מאחר שהסלסאו הבטיחו את מקומם בשמיניר הגמר. זו תהיה הזדמנות טובה לגבריאל ז’סוס לקבל את חולצת ההרכב אבל צריך לקרות משהו חריג ביותר כדי שההירכיה תשתנה לקראת שמינית הגמר. משמע רישרליסון ימשיך להוביל את החלק הקדמי של הסלסאו. אני חושב שמול נבחרות פיזיות יותר, לחלוצה של טוטנהאם יש יתרון על פניו של חברו מארסנל.

עדיף על ז'סוס, רישארליסון (getty)
עדיף על ז'סוס, רישארליסון (getty)

הבלם שהפך למגן
אם נחזור להגנה של ברזיל אז יכולנו לראות את אדר מיליטאו תופס את מקומו של דנילו הפצוע בהרכב כמגן ימני. זו לא העמדה הטבעית של בלמה של ריאל מדריד, אבל בלי קשר לפציעה של מגן יובנטוס, נראה שצ’יצ’ה זיהה את הבעיתיות עם דנילו בעמדה הזו, מה גם שהוא שיחק לא מעט העונה במרכז ההגנה של הגברת הזקנה בעיקר כאחד משלושת הבלמים במידת הצורך. מיליטאו מהיר יותר, חזק יותר ובהחלט יכול לתפקד טוב יותר במשימות ההגנתיות. אני לא בטוח שבחלק הקדמי ממנו תבוא הישועה בהמשך הטורניר.

הדרבי של קוסובו
ונסיים עם מילה קטנה על המיני “דרבי” שצפוי לנו בבית הזה במחזור הסיום בין סרביה לשוויץ כאשר שלושה שחקנים שוויצרים יעמדו כמובן במוקד המשחק: גראניט ג’אקה ושרדאן שאיקירי (בנים להורים קוסוברים) ויחד איתם האריס ספרוביץ’ - שהוריו היגרו לשוויץ מבוסניה. הולך להיות משחק טעון מאוד על כר הדשא בין שתי הקבוצות, עם יתרון מקצועי לטעמי עבור השוויצרים שנראים טוב יותר ובעיקר חזקים יותר מבחינה הגנתית אל מול הסרבים שנוטים לאבד את הראש מהר מאוד במהלך המשחק. השתיים נפגשו גם ב-2018, אז השוויצרים ניצחו. הפעם כנראה שתיקו יספיק בשביל עליה לשלב הבא.

מהיר וחזק יותר מדנילו, מיליטאו (getty)
מהיר וחזק יותר מדנילו, מיליטאו (getty)