לכתבות נוספות בנושא שחייה לחצו כאן
אנסטסיה גורבנקו הוסיפה הלילה (בין שישי לשבת) עוד פרק מפואר להיסטוריה של השחייה הישראלית והעולמית. השחיינית בת ה-23, המייצגת את אוניברסיטת לואיוויל, קבעה את התוצאה המהירה ביותר אי פעם במשחה ל-100 יארד מעורב אישי, כשעצרה את השעון על 51.43 שניות.
ההישג יוצא הדופן נרשם במפגש הרביעי של ליגת המכללות החדשה, ה-CSL (או College Swimming League). גורבנקו שיפרה במעל חצי שנייה את הזמן המהיר ביותר שנמדד אי פעם בהיסטוריה של המשחה - 51.97 שניות. שיא שהיה שייך לכוכבת נבחרת ארה"ב קייט דגלאס משנת 2023.
רק לפני שבועיים, במפגש הבכורה של הליגה, אותתה הפיינליסטית האולימפית הישראלית על כוונותיה כשקבעה 52.11 שניות. אך הפעם היא סיפקה מקצה מושלם שהציב אותה בודדה בפסגת הטבלה ההיסטורית. נבהיר כי אמנם מדובר בזמן המהיר בהיסטוריה, אך הוא לא זוכה להגדרה "שיא עולם", מכיוון שהאיגוד העולמי לא מאגד שיאי עולם בבריכות יארדים.
המקצה עצמו היה ברמה נדירה ומהירה במיוחד. שלוש שחייניות נוספות קבעו זמנים שנכנסו לעשירייה הראשונה בהיסטוריה. בלה סימס ממישיגן סיימה שנייה עם 52.29 שניות. טיגן או'דל מווירג'יניה נגעה שלישית עם 52.31 שניות. וחברתה של גורבנקו ללואיוויל, קרוליין לארסן, סיימה רביעית בזמן של 52.71 שניות.
גורבנקו זינקה לעוד כמה משחים בתחרות. כבר בפתיחה אותתה על כושרה ב-200 חזה. היא ניצחה עם 2:04.33 דקות, שיא אישי ושיא ליגה חדש, בפער של כשתי שניות מלאה הייז שסיימה שנייה. בסקינס ל-50 פרפר עלתה לרבע הגמר עם 23.44 שניות, ובו הודחה. לקינוח ניצחה ב-100 חזה עם 57.35 שניות. גם כאן בפער מרשים ממקנזי סירוקי השנייה. בשליחים סופר סקינס סייעה ללואיוויל לסיים במקום הרביעי בחצי הגמר.
חברתה לקבוצה ולנבחרת דריה גולובטי זינקה למשחה אחד - 200 חופשי. גולובטי סיימה במקום הרביעי עם 1:44.44 דקות. ענבר דנציגר ממישיגן סיים פעמיים במקום החמישי ב-100 וב-200 גב עם 47.43 שניות ו-1:43.87 דקות בהתאמה.