כך נפתר המשבר סביב ב"ש/דימונה בליגת העל

מאחורי הקלעים של הסאגה. תומר ירון: "נרכיב את הקבוצה הכי טובה שנוכל"

רותם פלדברג
רותם פלדברג
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום: דני מרון)
(צילום: דני מרון)
שנה גודל פונט א א א א

אי הוודאות הגדול סביב עתידה של הפועל באר שבע/דימונה בליגת העל גרם לפסימיות רבה בקרב אנשי המועדון בעיקר בעת האחרונה, כשנותרו פחות מ-3 שבועות עד להעברת התקציב לידי מנהלת הליגה המנהלת פנתה למועדון ושלחה שני מכתבים בנוגע לכך למועדון, לאחר שהבינה שישנו ספק גדול באשר לעמידתה בתנאים הכלכליים והעמדת קבוצה בזמן. 

הירשמו עכשיו לליגת החלומות של XI MOBILITY וערוץ הספורט!


במכתב האחרון שנשלח, המנהלת דרשה לקבל תשובה מספּקת מצידה של ב״ש/דימונה באשר לעמידה בתקציב, כשזו ענתה שהיא תעמוד בתנאים ובדרישות.

המועדון הדרומי הוא היחיד שלא נקט בשום צעד מקצועי מרגע סיום העונה, כך שהקבוצה ללא מאמן, ובחזקתה שני שחקנים בלבד. בסביבת המועדון עשו מאמצים כבירים להצליח ולהציל את המצב אליו נקלעה קבוצת הבוגרים, כשהכספים שהיו אמורים להגיע מידי בעלים קנדיים חדשים, מאחרים מלעבור למועדון בעקבות הליכים בירוקרטיים שמקשים על התהליך. 

עיריית באר שבע, שבאופן שוטף מודעת לקשיים הכלכליים ולמצבה של הקבוצה, נכנסה לתמונה עוד יותר וסייעה במאמצים להעברת התקציב כדי לאפשר קיומה של הקבוצה בליגת העל בעונה הבאה.

היום (ראשון) בשעות הצהריים נערכה ישיבת עירייה בה דנו בסיטואציה הקיימת. אנשי העירייה העבירו מסר לאנשי המועדון כי קרן באר שבע תסייע בהעברת הכסף מקנדה. בנוסף, הם אמרו להם כי במידה ותהיה תקרית כלשהי או תקלה באשר לעניין הכלכלי, הם ימצאו את הדרכים לעזור והבטיחו לאנשי הקבוצה שהכל יהיה בסדר.

לאחר שאנשי המועדון קיבלו את המסרים הללו, והבינו כי הם יקבלו סיוע משמעותי שיאפשר קיומה של הקבוצה בעונה הבאה בליגת העל, יצאה הודעה מאת המועדון כי למרות אי הוודאות, הקבוצה תשחק בליגת העל בעונה הקרובה.

תומר ירון, מנכ"ל הקבוצה, לערוץ הספורט: "הוצאנו היום הודעה רשמית, תהיה קבוצה בליגת העל. עשינו על זה הרבה מאוד מאמצים בשביל שזה יקרה, שתמשיך להיות קבוצה שמייצגת את באר שבע, את הנגב. אני חושב שזה מאוד מאוד חשוב שהליגה תהיה גם בקצוות ולא רק תתרכז במרכז הארץ, ובאמת עשינו מאמצים מאוד מאוד גדולים לצאת לדרך בשביל שזה יקרה. מאוחר מאוד, הרבה עבודה, ואנחנו נצטרך בזמן קצר מאוד להתארגן, לבנות קבוצה ראויה. יש גם דברים טובים בלהתחיל מאוחר".

"אז באמת בראש ובראשונה הבעלים כפיר ארזי כבר תקופה מאוד ארוכה אומר שקשה לו לשאת בנטל הכלכלי לבד. אנחנו תקופה מאוד ארוכה מחפשים פתרונות לצד כפיר, בעיקר לצד כפיר, ובאמת נמצא פתרון לפני מספר חודשים בדמות קרן של משפחה מחו"ל. אנחנו נתקלנו בפרוצדורה מורכבת להעביר את הכספים לכאן וזה משהו שקורה ולוקח זמן, ולכן הגענו עד הלום וחיכינו לזה. והיום באמת אחרי תהליך של מציאת פתרון ומציאתו, קיבלנו כמובן התערבות של עיריית באר שבע, מנהלת הליגה ועוד הרבה מאוד גורמים שעשו באמת את המיטב בשביל שתמשיך להיות קבוצה בבאר שבע. מצאנו פתרון, אנחנו נצטרך לעשות את הדברים מהר מאוד בימים הקרובים".

"הפועל באר שבע דימונה תהיה בליגת העל בעונה הבאה במאה אחוז. זו באמת הבשורה, ונעשה את הקבוצה הכי טובה שאנחנו יכולים כדי להמשיך את הדרך שהתחלנו לפני שמונה עונות בליגה. 

על בניית הקבוצה אמר: "זו משימה קשה, אבל אנחנו הכנו את האופציה הזאת מאחורי הקלעים. יהיה פה מאמן אני מקווה ב-48 שעות הקרובות, מתחילים את המלאכה של ההרכבה של הקבוצה עם השחקנים שנמצאים כרגע בחוץ, עם חלק מהם שחיכו לנו, חלק מהם שנמצאים עדיין בשוק. נעשה את הקבוצה הכי טובה שאנחנו יכולים, בטוח שאנחנו יכולים. זה יקרה".