מההתחלה: מהפכת הזרים שמתכננת מכבי חיפה

רק מחצית מהשחקנים שהגיעו צפויים להישאר, וגם: העמדות שיחוזקו בקיץ הקרוב

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
מהפכת זרים. סטיוארט, סק ובטאיי (מאור אלקסלסי, אלן שיבר)
שנה גודל פונט א א א א
במכבי חיפה כבר נערכים למהפכת הקיץ, שתחל בעיקר בשחקנים הזרים. מכבי חיפה צירפה העונה שישה זרים, רק מחציתם צפויים להמשיך בכרמל לעונה נוספת וגם מהם מצופה שדרוג משמעותי ביכולתם. מדובר ביילה בטאיי שהגיע בהעברה חופשית מאנטוורפן, סדריק דון שנרכש מהפועל ירושלים תמורת 1.5 מיליון אירו וכן מנואל בנסון, שהגיע ללא תמורה מסוונזי, אך נחשב לאחד המשתכרים הגבוהים במועדון.

פיטר אגבה שנרכש הקיץ תמורת 1.2 מיליון אירו מאולימפיה לובליאנה, ימכר או יושאל במידה ולא תתקבל הצעה שתכסה את רוב ההוצאה עליו. הוא מיעט לשחק וכששיחק היה רחוק מלהרשים. אכזבה נוספת ברמה התנהלותית ומקצועית הוא טריבנטה סטיוארט שנרכש הקיץ מרדניצקי ניש תמורת 1.5 מיליון אירו. הוא אמנם כבש תשעה שערים, אך ספג שני אדומים ויש חוסר שביעות רצון כולל ממנו.

במכבי חיפה אופטימיים כי יצליחו להחזיר את ההשקעה, כאשר כבר בינואר הוא זכה לחיזורים מאירופה, אך הוחלט בסופו של דבר לתת לו הזדמנות עד לסיום העונה. במקרה של ג'ורג'ה יובאנוביץ', נראה שמכבי חיפה "ניצלו", לאחר שצירפו אותו בהשאלה עם אופציית רכישה ולא רכשו אותו. גם הוא לא ימשיך במכבי חיפה, לאור האכזבה מיכולתו.

כרגע ישנה התלבטות בנוגע לפדראו, הבלם הברזילאי שנעדר מהמגרשים מאז אפריל שנה שעברה. הוא ניסה לחזור כמה פעמים לאימונים, אך נפצע שוב. במידה ויוכיח באימונים כי הפציעות מאחוריו, יתכן וישאר. עבדולאי סק לעומת זאת, לא ימשיך בשורות מכבי חיפה. הייתה התלבטות עד המלחמה ואף התנהלו מולו שיחות, אך המשחקים האחרונים הכריעו את גורלו והוא יעזוב לאחר ארבע עונות בכרמל.

המטרה של מכבי חיפה כעת היא צירוף ארבעה שחקנים זרים. חלוץ, קשר התקפי ושחקן כנף יצטרפו. הזר הנוסף תלוי בעתידו של ירין לוי וכן בכושרו של פדראו.