כאן האלופה: פנר חגגה 70:88 על מונאקו

צפו: הורטון טאקר (28) להט. ולנסיה גברה על ז`לגיריס, מילאנו על ברצלונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
שנה גודל פונט א א א א
היורוליג חזרה הערב במלוא הדרה, ובמשחק שפתח את המחזור ה-30 פנרבחצ'ה האלופה חגגה עם 70:88 על מונאקו, סגניתה מהשנה שעברה. בהמשך גם ז'לגיריס, מילאנו וריאל מדריד השיגו נצחונות יקרים.

פנרבחצ'ה (7:22) - מונאקו (14:16) 70:88
השתיים נפגשו בסיום העונה שעברה בקרב על הגביע - ובזמן שפנרבחצ'ה דוהרת במקום הראשון, מונאקו שנות אור מאחוריה וממשיכה להסתבך בקרבות הפליי-אין. הטורקיים רשמו ניצחון 18 ברציפות בכל המסגרות, בזמן שהחבורה מהנסיכות נכנעה בפעם השביעית מתוך שמונת משחקי היורוליג האחרונים שלהם.

פנרבחצ'ה תפסה שליטה בשלב מוקדם ודאגה להגדיל את ההפרש בהתמדה כאשר לרבע האחרון היא עלתה ביתרון 14 נקודות. במהלך הרבע האחרון מונאקו עוד ניסתה לחזור וצימקה ל-7 נקודות הפרש אך אז טיילן הורטון טאקר העלה הילוך, כאשר ברבע האחרון בלבד קלע 12 נקודות.

הכוכב החדש של הטורקיים סגר את המשחק עם 28 נקודות לצד 8 ריבאונדים ו-3 אסיסטים, בזמן שגם בונזי קולסון (14 נקודות) ו-ווייד בולדווין (10 נקודות, 6 אסיסטים ו-4 ריבאונדים) נראו טוב. בצד השני מייק ג'יימס תרם 14 נקודות, 8 אסיסטים ו-7 ריבאונדים אך עשה את זה באחוזים רעים מאוד של 3 מ-15 מהשדה.
ולנסיה (10:20) - ז'לגיריס (13:17) 87:91
ניצחון רביעי ברציפות ביורוליג לעטלפים, שממשיכים בכושר הנפלא שלהם והשיגו את הניצחון ה-20 שלהם העונה. ולנסיה פתחה בטירוף ועלתה ליתרון דו ספרתי עוד במהלך הרבע הראשון, אלא שהליטאים העיקשים לא היו מוכנים לוותר - והתעוררו בחסות יכולת מעולה של מוזס רייט.

הסנטר של האורחת התחמם במהלך החצי השני והשתלט על הצבע בשני הצדדים בדרך למשחק מעולה נוסף בכושר הנפלא שלו לאחרונה. סילביין פרנסיסקו סבל מערב חלש אך קלע שלשת קלאץ' גדולה פחות מדקה לסיום וקבע 87:87, אלא שאז ברנקו באדיו קלע סל גדול מחצי מרחק ובהמשך יאן מונטרו גמר את הסיפור מקו העונשין.

עומארי מור היה זה שהוביל את רשימת הקלעים של המנצחת עם 16 נקודות, בזמן שנייט ריברס תרם 12 נקודות משלו. בצד השני רייט סיים עם 20 נקודות ו-9 ריבאונדים בזמן שפרנסיסקו נעצר עם 9 נקודות ו-5 אסיסטים.

מילאנו (15:15) - ברצלונה (13:17) 84:87
במשך שלושה רבעים החבורה מבירת האופנה סיפקה הצגה אדירה. פפה פואטה ראה את חניכיו עוצרים את הקטאלונים על 17 נקודות בלבד בכל אחד משלושת הרבעים הראשונים ובחסות רבע שלישי אדיר של 17:32 עלה ליתרון אסטרונומי של 27 נקודות עם הכניסה לרבע האחרון.

גם זה, כך הסתבר, כמעט ולא הספיק וזאת לאחר קריסה משוגעת בעשר הדקות האחרונות. מילאנו הפסיקה לשחק, קפאה ואפשרה לברצלונה לרשום רבע אחרון גדול של 9:33 בסיומו טוקו שנגליה החטיא מחצי מגרש זריקה שהייתה יכולה לכפות הארכה. 

בכל אופן, מילאנו נחלצה עם ניצחון קריטי במאבקי הפליי אין שלה כאשר זאק לידיי (16 נקודות) וליאנדרו בולמארו (13 נקודות, 6 אסיסטים ו-4 ריבאונדים) הובילו אותה לשם. בצד השני שנגליה ויאן וסלי תרמו 15 נקודות שלא הספיקו בסיומה של דרמה מפתיעה.

צפו בתקציר >>>

ריאל מדריד (11:19) - וירטוס בולוניה (17:13) 84:92
בשקט בשקט, הבלאנקוס ממשיכים לצבור מומנטום עם ניצחון שלישי ברציפות ביורוליג. סרג'יו סקריולו פגש את האקסית וראה את קרסן אדוורדס מתפוצץ בחצי ראשון של 22 נקודות, אלא שבחצי השני הגאנר מבולוניה נרגע - ובסופו של דבר הקבוצה שלו איבדה אחיזה. 

בולוניה עוד הייתה קרובה ברבע האחרון לריאל כאשר קצת יותר משלוש דקות לסיום לוח התוצאות הראה 77:77, אלא שאז מריו הזוניה ופקונדו קמפאסו השתלטו על העסק, העלו הילוך וגמרו את הסיפור בחסות ריצת 2:12.

הזוניה בלט עם 19 נקודות בזמן שלצידו אדי טבארס תרם 14 וקמפאסו 12. אצל המפסידה אדוורדס נעל ערב גדול עם 32 נקודות, בזמן שלוקה וילדוסה תרם 15 נקודות ו-5 אסיסטים.