המרוץ של לאס-וגאס, נווה המדבר של נבדה, ארצות הברית, הוא הפקה גרנדיוזית של אורות מהבהבים, רעש וצלצולים. אפילו ביונסה וג׳יי-זי נכחו השנה וכולנו התרגשנו מאוד, אבל גם על המסלול קיבלנו לא מעט דרמות.
פפאיה בפאניקהלנדו נוריס, מוביל האליפות של קבוצת מקלארן, זינק מהמקום הראשון אחרי מקצה דירוג רטוב ומרשים. אבל דווקא כשהוא תחת אור הזרקורים הבוהק, כבר בפנייה הראשונה של המרוץ, לנדו ניסה לבצע הגנה אמיצה מדי מפני ורסטאפן מאחוריו, בלם מאוחר מדי לתוך הפנייה ואיבד שליטה על מכוניתו.
המהלך הכושל אילץ אותו לסטות החוצה מהפנייה, הוריד אותו למקום השלישי, והעניק למקס הזדמנות נוספת לטפס במעלה טבלת האליפות. איש לא הופתע כאשר ורסטאפן הצליח לשמר את ההובלה במירוץ, ולקחת את הניצחון בסופו. נוריס, שסיים את המרוץ במקום השני, נפסל בדיעבד לאחר שקבעו כי הלוח התחתון של רצפת מכוניתו חרג מרמת השחיקה המינימלית (9 מ״מ), ויצא מהסיבוב הנוכחי עם אפס נקודות.
למרות חוסר המזל, לנדו יצא בזול ולא הפסיד את מקומו בראש בטבלת האליפות. בן קבוצתו לעומת זאת, נקלע לצרה רצינית. פיאסטרי זינק מהמקום החמישי, והיה אמור לסיים במקום הרביעי, אילולא מכוניתו נפסלה גם היא בשל אותה חריגה. במקום להגדיל את הפער בינו לבין מקס, הנהג האוסטרלי כעת עומד ראש בראש עם ורסטאפן בניקוד זהה, ויצטרך לעבוד קשה בשביל לסיים אפילו במקום השני באליפות.
היילייטס מרוץ לאס וגאס:
הקפה 1: נוריס מאבד שליטה במכוניתו בניסיון הגנה מול מקס לתוך הפנייה הראשונה ויורד למקום השלישי. בורטלטו נכנס לתוך רווח קטן מדי בתוך הפנייה הראשונה ומתנגש בסטרול, תאונה שמוציאה את שניהם מהמרוץ.
הקפה 13: לקלר לאחר שתי עקיפות מהירות על האדג׳אר ופיאסטרי, ועולה למקום החמישי.
הקפה 15: קימי אנטונלי מקבל עונש של חמש שניות בעקבות זינוק לא חוקי.
הקפה 20: המילטון עוקף בצורה אלגנטית וחלקה את אוקון ועולה למקום ה-9, לאחר שזינק מהמקום האחרון.
הקפה 34: לנדו נוריס עוקף את ראסל בישורת ועולה למקום השני.
הקפה 37: אלבון נאלץ לפרוש מהמרוץ בעקבות נזק למכוניתו לאחר תאונה עם המילטון מוקדם יותר במרוץ.
הקפה 38: פיאסטרי יוצא עם DRS פתוח במהלך התקפה על אנטונלי אך מחליק מעט עם זנב מכוניתו.
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!