פיג`ו 5008 החדש במבחן: מוביל נוסעים עם טאצ` ייחודי

מוביל הנוסעים החדש של פיג`ו ממשיך בקו קודמו כגרסה מוארכת של ה-3008. מה הופך אותו לייחודי לעומת המתחרים, במה הוא הצטיין ובמה פחות? הרשמים לפניכם

רן סגל
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: רן סגל
צילום: רן סגל
שנה גודל פונט א א א א

פיג'ו 5008, רכב פנאי עם 7 מושבים, אחיו המוארך של ה-3008, וזה שהחל דרכו בכלל כמיניוואן, כשבדור השני עשה את השיפט לרכב פנאי, הגיע אלינו למבחן בדור השלישי והחדש, כזה שממשיך את המתכון המוכר אל מול ה-3008 האהוב.

האם הפעם הוא יוכל לעמוד אל מול הנמסיס בדמות סקודה קודיאק? במה הוא ייחודי ובמה הוא מצטיין, ובמה פחות? והאם יתכן שמדובר באחת העסקאות המעניינות בקרב רכבי הפנאי עם 7 מושבים?

תקציר
עיצוב ותא נוסעים: העיצוב מרשים, מבחוץ ומבפנים, לא מדובר בעוד רכב פנאי עם 7 מושבים אפרורי. איכות החומרים טובה, המרווח והשימושיות מספקים, והנדסת האנוש דורש קצת הבנה.
איכות נסיעה ואבזור: הנוחות העירונית והבין-עירונית טובה מאוד, גם בידוד הרעשים. רשימת האבזור מכובדת ועשירה יותר בגרסת ה-GT. מערך הבטיחות מקיף והמערכות פעלו כמצופה.
ביצועים והתנהגות: המנוע מספק ביצועים טובים בהתנהלות שגרתית, אך היינו מעדיפים עוד כוח, בטח בתפוסה מלאה ובעליות. התנהגות הכביש בטוחה ונשלטת.
למי מתאים: אם אתם צריכים רכב פנאי למשפחה המורחבת ולא בא לכם עוד מוביל נוסעים "אפרורי", אלא משהו שיבלוט יותר, גם מבחוץ וגם מבפנים.
מחיר עדכני למועד המבחן: מ-209 אלף שקל (רכב המבחן 229 אלף שקל)

לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!

גרסה מוארכת של ה-3008 ששומרת על המאפיינים העיצוביים. בסיס גלגלים של 289.5 ס“מ, 10.7 ס“מ יותר מהקודיאק
גרסה מוארכת של ה-3008 ששומרת על המאפיינים העיצוביים. בסיס גלגלים של 289.5 ס“מ, 10.7 ס“מ יותר מהקודיאק
עיצוב ותא נוסעים
ה-5008 בדור השלישי, ממשיך דרכו של הדור היוצא כגרסה מוארכת של ה-3008, בעל דמיון עיצובי רב יותר לאח הקטן, וזה ממש לא דבר רע, כי ה-5008 נראה מצוין. החזית החדשה של פיג'ו במראה דינמי, עם טפרי אריה שאי-אפשר להתעלם מהם, שגם משמשים לתאורת האיתות. בפרופיל הוא שומר למשל על מאפייני הקופה של האח הקטן עם עיצוב קורה D בגימור מוכסף שיוצר זווית אלכסונית שנגמרת לפני קצה הרכב וכך גם השמשה האחורית שמשאירה קצת פח בזנב. מאחור הפנסים עם תאורה תלת ממדית, וכל זה עטוף במרכב מוגבה כיאה לרכב פנאי וכל הגימורים לפי הספר - פגושים שחלקם נותר עם פלסטיק חשוף, קשתות בתי גלגלים, מגיני צד ופסי גגון כמובן.

מבפנים ה"העתק הדבק" ממש, וגם זה ממש לא דבר רע, כי לא משעמם כאן. המסכים הדיגיטליים הממוקמים מעל ההגה הקטן של פיג'ו ושוכנים באותו מבנה קעור ו"מרחף" כשגם חלקה המרכזי של הקונסולה פונה אל עבר הנהג (מסך "21 אחוד ב-GT או שני "10 מופרדים ב"אלור" וללא פאנל המגע התחתון). אגב, הפעם פילוסופיית ה-i-Cockpit של פיג'ו מוצלחת יותר, וגם אנשים נמוכים יותר לא יסבלו מהסתרה של לוח המחוונים. בנוסף, הדשבורד בשתי קומות, מופרד בגימור דמוי קרבון, מעל גומי מוצק ומתחת דיפון בד, באמצע תאורת אווירה, אבל רק ב-GT.

איכות החומרים והרכבה טובה מאוד, רק חבל שיש כמה חלקי פלסטיק שמרגישים פשוטים יותר, כמו זה שבתא הקדמי שבקונסולה המרכזית (גם כן ללא אפשרות נוחה להוצאת כבל טעינה מבלי להשאיר את התא פתוח). אגב, ההבדלים העיצוביים בין גרסת "אלור" ל-GT שכאן הם מושבי עור עם סמל פיג'ו מוטבע במשענת הראש וגימור מושחר עם לוגו GT בתחתית ההגה.

הנדסת האנוש טובה, למרות השימוש הנרחב בתפעול מגע, וזאת מאחר ואת מסך המולטימדיה ניתן לאפיין כאוות נפשכם, עם כמה דפים ובעיצובים שונים, כך למשל תוכלו למקם פקדי מיזוג אוויר בכל מסך, ובכמה גדלים.

סביבת הנהג עוטפת את האוחז בהגה הקטן, יש כאלו שיאהבו את התחושה וכאלו שלא, זאת מאחר והקונסולה המרכזית גבוהה, והיא לא תשאיר הרבה מקום לברך ימין של הנהג. המושבים הקדמיים נוחים ותומכים מאוד, אך לאנשים רחבי גוף יתכן והם ירגישו צרים יחסית באזור הירכיים, לא נורא ממש, שכן התמיכה הצידית טובה מאוד, וגם היא מתכווננת חשמלית, יחד עם כוונון אורך מושב ידני (ב-GT הבכירה). אבל לא הכול מושלם - יותר ויותר יצרניות רכב מוותרות על כוונון גובה לחגורות הבטיחות, מה שיוצר פשרות במציאת תנוחת נהיגה מדויקת יותר עבור נהגים שונים. שדה הראייה טוב מאוד בסך הכול. אומנם השמשה האחורית קטנה יחסית, אך קל להבין היכן הרכב מתחיל ונגמר, ומערך המצלמות ההיקפיות וחלונות צד גדולים יחסית מסייעים בתמרונים.

המרווח בשורה השנייה טובה מאוד. המושבים מעוצבים כמושבים נפרדים, אז קל לשכן פה שלושה נוסעים, אך הפעם הם רק מעוצבים ולא מושבים נפרדים כמו בדור הקודם, והחלוקה 60/40. תנוחת הישיבה זקופה יחסית ויש מספיק מקום לרגליים בזכות הזזה על מסילה, גם הנוסע במרכז יסתדר כאן בזכות רצפה כמעט שטוחה, אך המושב עצמו קצר יחסית. בגרסת ה-GT הבכירה יש גם חימום במושבים האחוריים.

הכניסה לשורה השלישית פחות מוצלחת. קיפול השורה השנייה מסית את המושב בצורתו הנוכחית בזווית לפנים - ילדים יכנסו בקלות יחסית, מתבגרים פחות. המרווח מאחור מפתיע לטובה, אבל המושב נמוך מאוד כך שהירכיים והברכיים נשארות גבוה באוויר ומרווח הברכיים לפנים תלוי עד כמה תזיזו את השורה השנייה לפנים. ברור אם כך, ילדים הם אלו שישבו כאן, ולהם תאורה נפרדת ומחזיקי כוסות, אבל לא פתחי מיזוג וגם לא שקעי USB. מזל שיש שקע 12 וולט בצד שמאל, אז מפצל מעלי אקספרס ואתם מסודרים. ולבסוף, לא משנה ממש איזה רכב פנאי קומפקטי עם 7 מושבים יש כיום בשוק, אם אתם ממש צריכים להסיע נוסעים בשורה השלישית, בחרו את אלו הגדולים יותר או מיניוואן בגודל מלא.

תא המטען בנפח של 259 ליטר, שהם 49 ליטר יותר מהדור היוצא והם אכן מורגשים - תא המטען שימושי יחסית, כך שהכנסנו שתי מזוודות טרולי לסופ"ש משפחתי, ועוד ניתן היה לנצל את ממד הגובה נו כן, לקודיאק יש 289 ליטר, ובכל זאת גם זה של הפיג'ו מוצלח יחסית. מתחת לרצפה ישנו מקום ייעודי לאכסון המדף הנגלל ותודה לאל, יש פה אפילו גלגל ספייר. כי מי רוצה לחכות לגרר כשכל המשפוחה ברכב.

כדי להגדיל את הנפח, קיפול כל אחד ממושבי השורה השלישית נעשה בקלות על ידי משיכת רצועה, אבל משום מה בפיג'ו "התקמצנו" על רצועה למשיכת המושבים חזרה למקומם וצריך לשלוח יד ארוכה וחזקה כדי למקם אותם חזרה במקום. ועוד הערה לסיום פרק האחסון - בתור רכב ל-7 נוסעים, היינו מצפים למצוא יותר פתרונות אחסון מעבר לאלו הבסיסיים או התא למשקפיים שמפתיע למרות הגג הפנורמי.
לא משעמם כאן
לא משעמם כאן
מושבים מפנקים, אולי קצת צרים, אבל ב-GT יש אפילו מערכת עיסוי חביבה
מושבים מפנקים, אולי קצת צרים, אבל ב-GT יש אפילו מערכת עיסוי חביבה
איכות נסיעה ואבזור
הנוחות העירונית טובה מאוד, ה-5008 החדש מרגיש אפילו רך, גם ביחס לדור הקודם. אבל הוא לא רך מדי אלא כזה שמצליח להתמודד בצורה טובה עם שיבושים עירוניים וגם נותר מרוסן יחסית אחרי פס האטה. אממה, אם תבואו מהר מדי או תתקלו באחד חד, כבר תחטפו. כושר התמרון טוב מאוד ביחס לרכב באורך של כמעט 4.8 מ' ורוחב של כ-1.9 מ' . הנוחות הבין-עירונית ממשיכה את הקו המוצלח, עם תחושה בוגרת במעבר רצף שיבושים וריסון טוב בכביש גלי. גם בידוד הרעשים טוב מאוד ביחס לקטגוריה.

כמו ה-3008, גם ל-5008 החדש שתי רמות גימור. "אלור" שמאובזרת היטב וה-GT שנבחנה, שמשדרגת את הרשימה עם ריפודי העור שהזכרנו ומושבים קדמיים מתכווננים חשמלית עם זיכרונות, וחימום, אוורור ומערכת עיסוי חביבה, חימום גם במושבי השורה השנייה, תא מטען חשמלי ותאורת מטריקס לד. הערה לשיפור - משטח הטעינה האלחוטי חייב קירור למרות מיקומו הנסתר.

מערך הבטיחות מקיף, כולל התרעת רכב בשטח מת, התרעת תנועה חוצה מאחור, התרעת פתיחת דלת ועוד. רק חבל שבקרת השיוט האדפטיבית לא שומרת מרכז גם בגרסת הכניסה, אלא רק ב-GT הבכירה. ה-5008 החדש טרם נבחן במבחן הריסוק האירופאי, אך ה-3008 עליו הוא מבוסס קיבל 4 כוכבים.
שורה שנייה מרווחת יחסית שנעה על מסילה, אבל הפעם המושבים רק מעוצבים כמושבים נפרדים
שורה שנייה מרווחת יחסית שנעה על מסילה, אבל הפעם המושבים רק מעוצבים כמושבים נפרדים
הכניסה לא הכי קלה לשורה השלישית, המושבים טובים, אבל בסוף ישבו כאן ילדים
הכניסה לא הכי קלה לשורה השלישית, המושבים טובים, אבל בסוף ישבו כאן ילדים
ביצועים והתנהגות
כמו האח הקטן ולא מעט מדגמי הקונצרן, גם ה-5008 מצויד במנוע ה-1.2 ליטר החדש (כן, זה עם השרשרת), ועם סיוע מיקרו-היברידי מספק 145 כ"ס. המנוע משודך לתיבת ההילוכים כפולת מצמדים עם 6 הילוכים ויש גם תפעול ידני באמצעות מנופים מאחורי ההגה, ההנעה קדמית וההאצה ל-100 קמ"ש מסתיימת ב-10.2 שניות.

למנוע צליל 3 צילינדרים אופייני, כמעט דיזלי, אך מתון משמעותית. אין רעידות משמעותיות ואחרי שיצאתם כבר מהמקום הוא מגיב בצורה טובה, אם כי צבירת הכוח לינארית מאוד, ללא תחושה של כוח מתפרץ, כך שתאוצות ביניים יתבצעו במתינות (קחו זאת בחשבון בעקיפות בדרך מהירה ובתפוסה מלאה) וגם בעליות ארוכות תזדקקו לרגל כבדה יותר על הגז. רוב הקילומטרים במבחן נצברו עם 4 נוסעים ותא מטען מלא, והוא לא התקשה יותר מדי, אבל היינו מעדיפים כאן מנוע חזק יותר.

פעולת תיבת ההילוכים חלקה ברוב המקרים וכך גם במעברים בין הילוך ראשון לרוורס, אבל היא לא מהירה כמו ה-DSG של קונצרן פולקסווגן למשל, ולעיתים בתחילת נסיעה ישנה השהייה קצרה היוצרת הדרדרות קלה, מה שמזכיר את ההתעקשות הלא ברורה של היצרנית לא להתקין "אוטו הולד".

בורר מצבי הנהיגה בסיסי, וכלל מצב חיסכון, רגיל ו"ספורט", כלומר מצב אחלוש, המצב בו תסעו ברובו המוחלט של הזמן, ומצב שמחדד קלות את הביצועים. לגבי היחידה המיקרו-היברידית נציין כי לא ממש תרגישו מתי אתם נוסעים רק על חשמל (לפרק זמן קצר כמובן) והמעברים והשילובים לבנזין לא מורגשים, אלא בשם הדחיפה החשמלית וכך גם מערכת "עצור וסע" שפועלת חלק.

ואחרי הכול, מה עם צריכת הדלק? ובכן, למרות אותה מערכת היברידית מתונה, את המבחן סיימנו עם 12.8 ק"מ לליטר. טוב, אבל לא איזה וואו. אגב, אם אתם לא בעניין של לשרוף דלק, יש ל-5008 גם גרסה חשמלית מלאה, שמוצע רק בגרסת ה-GT ובמחיר של 295 אלף שקל.

התנהגות הכביש בטוחה ונשלטת, ופחות דינמית מהדור הקודם. רכינת המרכב סבירה, אך לנוכח גודלו, היא כבר מוציאה את הרוח מהמפרשים לדחוק בו, למרות ההגה הקטן והזריז. האחיזה טובה וההיזון החוזר מהבלמים מספק, ולמען האמת, מבט קטן במראה המרכזית אל עבר הילדים שנרדמו מאחור, וברור לכולנו שאין ממש צורך לבדוק כמה תת היגוי יש כאן.
49 ליטר יותר מהדור היוצא, מה שהופך את תא המטען לשימושי יותר
49 ליטר יותר מהדור היוצא, מה שהופך את תא המטען לשימושי יותר
וכמו תמיד, אפשר לקפל את המושבים ולקבל 748 ליטר. רק מעצבן קצת להרים את המושבים חזרה
וכמו תמיד, אפשר לקפל את המושבים ולקבל 748 ליטר. רק מעצבן קצת להרים את המושבים חזרה
הביצועים מספקים, אבל לא היינו מתנגדים ליותר כוח
הביצועים מספקים, אבל לא היינו מתנגדים ליותר כוח
סיכום
פיג'ו 5008 החדש הוא ללא ספק שיפור לעומת קודמו וצועד באותה הדרך של ה-3008. העיצוב אינו שגרתי ובהחלט נאה, גם מבחוץ וגם מבפנים, תא הנוסעים איכותי, השימושיות למשפחה טובה, הביצועים סבירים לגמרי וגם צריכת הדלק. נציין כי באופן לא חריג בקטגוריה הזו, אין פתחי מיזוג בשורה השלישית, אבל מה שעוד אין שם אלו הם שקעי טעינה, וכמו אצל המתחרים, למרות מושבים טובים בשורה האחורית, בסופו של דבר ילדים הם אלו שישבו שם.

בשורת המחיר, 209 אלף שקל הופכים אותו לזול יותר מסקודה קודיאק בגרסת הבסיס (221 אלף שקל), כך שגם גרסת ה-GT שנבחנה הופכת למסקרנת, שכן הנמסיס הצ'כי בגרסת "אדוונס" (אפילו לא "סטייל") כבר יקר מה-GT המאוד מאובזרת ב-9,000 שקל. כן, יש לאאוטלנדר 2 רמות גימור זולות יותר, אך בהשוואה אליהן הפיג'ו מאובזר יותר - כך שאם אתם מחפשים רכב פנאי שיוכל לאכלס יותר מ-4 נוסעים ובא לכם קצת יותר סגנון שיגרום לכם להתבלט, שווה לשקול את ה-5008 החדש.