זה היה ארוך, מייגע ונמשך 15 שעות של גישור, אבל בסוף - יצא עשן לבן. הפועל ת"א של עופר ינאי ועמותת הפועל אוסישקין הגיעו להבנות. נתחיל מהסוף - משמעות ההסכם היא שההתכתשות הפומבית בין הצדדים, חילופי האשמות וההתעקשות של כל צד הגיעה לסיומה. לא אמורים להיות מעתה מהלכים חד צדדיים, וההכרעה עוברת לבוררות שתתקיים בעוד שבועיים. על פי ההסכם, הבורר הוא זה שיחליט איפה הפועל ת"א תארח כששני הצדדים יהיו מחויבים לקבל את ההחלטה, ובינתיים מכירת המנויים להיכל תמשיך.
אז מה עשו הצדדים 15 שעות בגישור? קודם כל, חלק ניכר מהגישור נועד לגשר על הפערים. מי שפעל מאחורי הקלעים הוא המנכ"ל צחי רייכנשטיין שעזר בתיווך בזמן שהוא זוכה להערכה מצד שני הצדדים. בחצי היום הראשון הצדדים דיברו על העבר ביניהם, המשקעים ואי ההבנות, שלא בהכרח קשורים רק לאולם. שני הצדדים הגיעו בידיים פתוחות ו"פתחו" גם דברים פחות נעימים, כשההרגשה בחדר הייתה שגם רמי כהן וגם עופר ינאי הגיעו כדי לשים סוף לסאגה, כשהמועדון מעל אדם כזה או אחר.
אחרי שבחצי הראשון של היום האמוציות והמשקעים טופלו, בחצי השני של היום הצדדים התחילו לדבר על הסכמות בנוגע לאולם, על איך אפשר לגשר על הפער ומכאן חזרו לנושא הבוררות, אבל הבוררות הפעם לא תהיה כזאת שמלווה בדם רע, אלא בכבוד הדדי. רמי כהן התחייב להסיר את המכשולים עם הקהל, בעוד ינאי התחייב להמשיך ולפעול להקמת היכל שלמה החדש.