יהיה לוהט: דירוג הכוח של פסגת היורוליג

היווניות המפחידות שסיפקו קיץ מטורף, האקסים של מכבי ת"א שינסו ללכת עד הסוף וזו שתמיד מכוונת לזכיה במפעל. חלק ב' של הדירוג

עמית ניר
עמית ניר

תגיות: יורוליג

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

היום זה סוף סוף קורה. עונת 2024/25 ביורוליג תצא לדרך ותחזיר אלינו את הכדורסל הטוב ביותר ביבשת, כאשר העונה הקרב על התואר צפוי להיות מרתק יותר מתמיד. אחרי שדירגנו את החצי התחתון של קבוצות המפעל, הגיע הזמן לדרג את קבוצות הטופ של המפעל, רגע לפני שיוצאים לדרך >>>

9. וירטוס בולוניה ההפתעה הגדולה של חצי העונה הראשונה ב-23/24, שהתרסקה בהמשך ולא הצליחה להשיג מקום בפלייאוף, רשמה קיץ ששם אותה כמועמדת לפליי-אין נוסף. מרבית השחקנים הבכירים והמנוסים נותרו, כאשר אליהם הצטרף וויל קלייברן, שינסה להוכיח כי יש לו עוד הרבה מה לתת ביורוליג ויקווה להוציא את המקסימום מהאיחוד עם דניאל האקט וטוקו שנגליה. מלבד לצמד הפורוורדים שצפויים להוביל את הקבוצה, אייזאה קורדינייה יקווה להמשיך במגמת השיפור ולהוביל את הקו האחורי לצד שני שחקני הרכש המסקרנים שעשו את הקפיצה לאחר עונה נהדרת ביורוקאפ, מאט מורגן ורייג'ון טאקר. למרות לא מעט כישרון וניסיון רב על הפרקט, כל הישג גדול יותר מפליי-אין יהווה הפתעה גדולה בהתחשב בחוזק של השישייה המובילה.

8. אנדולו אפס 
העונה הקודמת של הטורקים אמנם הסתיימה עם מקום בפליי-אין, אך את השנתיים האחרונות ביורוליג, שהגיעו אחרי הבק טו בק הגדול, הם יעדיפו לשכוח כמה שיותר מהר. אחרי הירידה החדה ביכולת, אנדולו סיימה את ההתקשרות עם וויל קלייברן ועשתה רענון מעניין בסגל, עם ארבעה שחקנים חדשים ומסקרנים. ג'ורדן נוורה וסטנלי ג'ונסון, שני שמות מוכרים לחובבי ה-NBA, הגיעו לראשונה לאירופה וינסו להפוך לשחקני יורוליג משמעותיים כבר מהרגע הראשון, כאשר גם רולנדס שמיתס ינסה להוכיח שהוא מסוגל להוביל מחוץ לז'לגיריס ו-ואנסן פוארייה יקווה לקחת את המושכות בקו הקדמי לאחר מספר שנים בצל של אדי טבארס. כאשר מסתכלים על הסגלים האימתניים של הגדולות ומוסיפים את העובדה שטומיסלב מיאטוביץ' עוד צריך להוכיח שמקומו כמאמן ביורוליג, קשה לראות את אנדולו מתקרבת לטופ העונה, אך עדיין אין להקל בה ראש.

7. מילאנו
למרות שנתיים שבהן היא נחשבה אולי למאכזבת ביותר במפעל, הקבוצה האיטלקית ממשיכה עם אטורה מסינה על הקווים ומקווה שהקיץ היא סוף סוף תצליח לצאת לדרך חדשה לאחר שעברה מהפכה של ממש. מלבד לשני השחקנים המרכזיים בקבוצה, ניקולה מירוטיץ' ושאבון שילדס, כל הסגל הבכיר עזב ושמונה שחקנים הגיעו. לאחר תקופה ארוכה שבה אף רכז לא הצליח להשתלט על עמדה מספר 1 בקבוצה, הקיץ הגיעו שני שחקנים עם פוטנציאל נהדר לעשות זאת - או לפחות לחלוק בנטל בצורה טובה. ננאד דמיטרייביץ', שמגיע אחרי שנתיים מצוינות בקאזאן, עשוי להיות זה שינהל את העניינים מהקו האחורי, כאשר גם ליאנדרו בולמארו עשוי להמשיך במגמת העליה.

מלבדם, ארמוני ברוקס יקווה להוכיח את יכולות הסקורריות שלו באירופה ופביאן קוזר יביא מהניסיון הבלתי נגמר שלו, כאשר גם בקו הקדמי שני שמות גדולים מצטרפים למירוטיץ', והם כמובן זאק לידיי הנהדר וג'וש ניבו, שינסה להמשיך ביכולת האדירה מהעונה שעברה. לאחר האכזבות החוזרות, קשה לבנות על הצלחה מסחררת של הקבוצה מצפון איטליה, אך אין ספק שאם מסינה יצליח סוף סוף להוציא משהו מכל הטוב שיש לו בסגל, מדובר באחת הקבוצות המוכשרות ביורוליג ששווה פלייאוף לכל הפחות.

אולי הפעם? אטורה מסינה (GETTY)
אולי הפעם? אטורה מסינה (GETTY)

6. מונאקו
אחרי ההדחה הכואבת במשחק 5 של הפלייאוף האחרון, סשה אוברדוביץ' רשם לא מעט חיזוקים מסקרנים מאוד בקיץ האחרון, שיעצבו מחדש את פני הקבוצה שבראשה עדיין מייק ג'יימס. על חשבון ג'ורדן לויד הגיע ניק קלאתיס, שהוכיח בעונה החולפת כי עוד נותר לו מה לתת וצפוי לנהל כמו שרק הוא יודע את כמות הכישרון הגדולה של הקבוצה מהנסיכויות. מלבדו, פורקאן קוקרמאז חזר לאירופה אחרי קריירה יפה ב-NBA והוא ינסה להוסיף למימד הקליעה שהיה חסר לקבוצה בעונה שעברה, כאשר גם ויטו בראון המצוין עשה את קפיצת המדרגה ליורוליג וינסה להשתלט על עמדה 4 לאחר עזיבתו של ג'ון בראון.

עמדה מספר 5, שנחשבת אולי לבעייתית ביותר בקבוצה, זכתה לחיזוק מסקרן בדמותו של גאורגיוס פאפאיאניס, שינסה לתת מימד שונה ממוטיונאס וג'אייטה. בסופו של דבר, הציפיות ממונאקו אמנם קצת פחות גבוהות מפתיחת העונה שעברה, אך אין שום סיבה שעם מייק ג'יימס ולא מעט כישרון מסביבו, היא תמשיך לדבר חזק ותאבק על מקום בפיינל פור.

5. ברצלונה
עם מאמן חדש על הקווים ולא מעט פרצופים חדשים, הקטאלונים יקוו לרענון שיצליח להחזיר אותם למעמד הפיינל פור אחרי הדחה כואבת בפלייאוף האחרון. גולת הכותרת של הקיץ היא החתמתו של קווין פאנטר, שנראה כמו הסקורר והקילר שהיה חסר לקבוצה הזאת בשנים האחרונות, כאשר גם הקו הקדמי קיבל לא מעט חיזוקים בדמותם של ג'סטין אנדרסון, צ'מזי מטו ויוסופה פאל. למרות הסגל הרחב והמרשים של חואן פניירויה, על הנייר נראה כי העונה ברצלונה לא תהיה חלק מהדרג הבכיר ביותר במפעל, אך גם לא תסתפק במקום מחוץ לשישייה הראשונה ומאבק עיקש על הפיינל פור.

4. פנרבחצ'ה
קיץ מרתק עבר על הטורקים, שניצלו את המצב בישראל כדי לצרף את ווייד בולדווין ובונזי קולסון ממכבי תל אביב, ורשמו עוד מספר החתמות מסקרנות כמו בובאן מריאנוביץ', שינסה להוכיח שבניגוד ל-NBA, באירופה הוא לא ישמש רק כגימיק. לגבי חוזק הסגל של שאראס אין עוררין, אך כפי שניתן להבטיח שעמדות 2-4 יהנו מרוטציה מצוינת ומגוונת עם שחקנים כמו סקוטי וויבלקין, ווייד בולדווין, בונזי קולסון ונייג'ל הייז-דיוויס, לגבי העוצמות של הקבוצה בעמדות 1 ו-5 יש לא מעט סימני שאלה כמו מי ירכז ויזין את החבורה המוכשרת והאם רמת הסנטרים מספיקה לקבוצה ששואפת הכי גבוה שאפשר. גם שילוב שחקני האלפא יכול להדליק נורות אזהרה, אך אם המאמן הליטאי יצליח לבנות כימיה טובה בחדר ההלבשה, אין שספק שעל הפרקט נראה את אחת הקבוצות הטובות והמהנות לצפייה ביבשת.

לאן הוא ייקח את פנר? ווייד בולדווין (GETTY)
לאן הוא ייקח את פנר? ווייד בולדווין (GETTY)

3. ריאל מדריד
אחרי ששלטה ביורוליג ללא עוררין במהלך העונה האחרונה וסיימה אותה עם מפח נפש בגמר מול פנאתינייקוס, הקבוצה של צ'וס מתאו לא נראית העונה כפייבוריטית הברורה לזכייה, דבר שאולי יעזור להוריד מעט מהלחץ הקבוע שיש עליה לקראת המאני טיים. העזיבה של גרשון יאבוסלה היא מכה לא פשוטה עבור הבלאנקוס, שאיבדו גם את ואנסן פורייה הוותיק. בגזרת הרכש, הגיעו לא מעט שמות מפתיעים (אקסבייר ראטן-מייז, סרג' איבקה, אנדרס פליס) שאת חלקם אפשר להגדיר כסימני שאלה, אך הבסיס של פקונדו קמפאסו, דז'נאן מוסא, מריו הזוניה, גבי דק ו-וולטר טאברס יבטיח שגם העונה ריאל תדבר חזק בצמרת.

2. אולימפיאקוס
העונה המדהימה של היריבה הגדולה הובילה את הצד האדום להגיב עם קיץ - לא פחות ממטורף - שבו היא הנחיתה מספר גארדים מסקרנים, צירפה את אוון פורנייה אחרי קריירת NBA מפוארת ומעל לכל, החזירה אליה את השחקן הטוב ביורוליג עד לקיץ שעבר, סשה וזנקוב, שחתם על חוזה עתק לאחר גיחה לא מוצלחת מעבר לים. וזנקוב, שיצא לארה"ב לאחר הפספוס הגדול בגמר מול ריאל ויוי בפיינל פור 2022/23, חוזר לקבוצה שמחזיקה בסגל הרחב ואולי המרשים ביותר במפעל, עם מטרה ברורה - להחזיר את התואר לפיראוס. אין שום ספק שאולימפיאקוס תרוץ הכי גבוה שיש העונה, אך מה שעשוי לעשות את ההבדל בין מקום רביעי לזכייה זה מצבו הרפואי והשתלבותו של קינן אוואנס, שצפוי לשוב במהלך העונה מפציעה לא פשוטה.

1. פנאתינייקוס
הפרויקט המסקרן של ינאקופולוס ועתמאן זכה להצלחה מסחררת כבר בעונתו הראשונה עם זכייה אדירה ביורוליג, ובעונה הנוכחית הם ממש לא מתכוונים לעצור. הסגל החזק והבכיר נשאר באתונה ואליו הצטרפו שלושה חיזוקים נקודתיים מרשימים בדמותם של לורנזו בראון וצמד הטורקים שהגיעו מה-NBA, ג'די אוסמן ועומר יורטסבן, שנכנסים כולם למקומות היחידים שהיו צריכים חיזוק מסוים בסגל הנוצץ. פאו מגיעה לעונה אחרי שהגיעה לשיאה בסיום העונה שעברה, כאשר היא מחזיקה בסגל של 12 שחקני יורוליג מעולים כולל הסנטר הטוב במפעל (לסור) וכוכב שצפוי לקפיצת מדרגה נוספת (נאן) ונכון לעכשיו קשה לדמיין תסריט שבו היא לא מגיעה לכל הפחות לפיינל פור נוסף.