הכוכבים וההבטחות: לקראת השחייה האולימפית

ההבטחה של מרשאן, הקאמבק של דרסל והעוצמה של לדקי. לפני הקפיצה לבריכה

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
Getty
שנה גודל פונט א א א א
טקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים יתקיים היום (שישי), ומחר יחלו תחרויות השחייה - אחד משני אירועי השיא של המשחקים האולימפיים, יחד עם תחרויות האתלטיקה. גם אם השנה אין שחיין שגדול יותר מהאירוע עצמו כמו מייקל פלפס, כשיש שבוע בו 852 שחיינים ישחו ב-35אירועים.

לראשונה, יהיו אירועי שחייה של תשעה ימים, מה שיקל על ספורטאים ששוחים במספר מקצים. האירועים יתקיימו בפריז לה דיפנס ארנה, בימים כתיקונם אולם ראגבי אוניון, עם כ-6,100 מקומות.

הספורטאי הגדול ביותר הוא כמובן לאון מרשאן, הצרפתי בן ה-22 שמתאמן אצל בוב באומן, מאמנו של פלפס. הוא זכה במדליות זהב ב-200 מ' פרפר, 200 ו-400 מ' מעורב אישי באולימפיאדה וצפוי להיות השם הגדול ביותר בבריכה, כשהוא יכול לזכות ב-4 מדליות זהב.

השחיינית האגדית מכולן, שמתחרה גם הפעם, היא כמובן קייטי לדקי. לדקי, לה שבע מדליות זהב, שואפת למדליית זהב רביעית ברציפות ב-800 מ' חופשי ומתחרה גם ב-800 מ' חופשי, 1,500 מ' חופשי ו-4x200 מ', אחרי שהרשימה גם באולימפיאדות בלונדון, ריו וטוקיו.

סאמר מקינטוש, כוכבת בת 17, מגיעה בפעם השנייה למשחקים ועשויה לזכות בזהב ב-400 מ' מעורב אישי. כיילב דרסל הוותיק (50 מ' חופשי, 100 מ' פרפר), שהרשים בטוקיו, פרש משחייה וחזר, נכנס גם כן למים לקראת הטורניר. אדם פיטי שעבר מיני-קאמבק משלו ינסה להגיע לזהב שלישי ב-100 מ' חופשי.

כבר מחר, ה-27.7, יש מספר אירועים משמעותיים לפנינו כמו גמר ה-400 מ' חופשי של לדקי וסאמר מקינטוש, גמר ה-400 מ' חופשי אצל הגברים וה-4x100 מ' אצל הגברים והנשים. בזווית הישראלית יש את אנסטסיה גורבנקו, שסומנה כמי שיכולה להפתיע ולהגיע למדליה היסטורית ב-400 מ' מעורב אישי. המוקדמות והגמר ב-400 מעורב אישי יהיו ביום שני, ה-29.7.