נבחרת ישראל תנחת מחר (חמישי) בבוקרשט למזג אוויר דומה למה שישנו בארץ. חם, אבל פחות לח. בערב קצת יותר נעים, אבל יותר נעים יהיה אם נחזור הביתה עם 3 נקודות בדרך אולי, ליורו 2024 - 54 שנים אחרי הפעם הראשונה, האחרונה והיחידה שהיינו באירוע גדול.
ברומניה מפקפקים ביכולת של ישראל לסיים במקום השני בבית הזה. בתקשורת המקומית מזכירים שוב ושוב את הציטוטים של דניס אליבק החלוץ, מהתקופה האחרונה: "שווייץ הכי טובה בבית, אבל אחריהם זה אנחנו. ישראל נבחרת טובה, אבל אנחנו טובים ממנה".
העיתונאים הרומנים מתרכזים בכוכב של נבחרת ישראל מנור סולומון, בסיפור המעבר של תאי בריבו לארה"ב שם מסי מככב, בירידה שחווה שון ויסמן ובסיפור העזיבה של דניאל פרץ לבאיירן מינכן. הפרשנים, חלקם שחקני עבר, משוכנעים שעצירת שחקן טוטנהאם, מנור סולומון זה המפתח לניצחון רומני.
שיטוט קצר ברחוב, מעלה שהרומנים עדיין מתרפקים על העבר. חולצות של שחקני עבר כמו גיאורגי חאג'י ואדריאן מוטו בחנויות אולי מסמלות כמה הקהל פחות מחזיק מהכוכבים של היום. למרות הכל, על פי המארגנים לאצטדיון יגיעו 45 אלף אוהדים, והיו מגיעים יותר אם רומניה לא היתה סופגת עונש במשחק נגד בלארוס, אחרי שאוהדיה קראו קריאות פוליטיות והציגו תפאורה פרובוקטיבית. זה עלה להם בסגירת יציע.
"18 משחקים רצופים ספגתם, אז דווקא אצלנו תשמרו על רשת נקייה?", אמר לי יאן יורדלסקו, נהג המונית, "אני לא מבין איך מדינה שיצאו ממנה אנשים עם פרסי נובל, שעברתם מלחמות, שזכיתם באירוויזיון ומלא 'אקזיטים', לא מצליחים כבר למעלה מ-50 שנה להגיע לאירוע גדול בכדורגל".
למרות הצטרפותה לאיחוד האירופי ב-2007, הרומנים נשארו עם המטבע המקומי 'ייל', מה שהופך את בוקרשט ליעד זול. בתי הקזינו גורמים לישראלים הרבים להגיע אבל גם הדברים שמסביב ויש הרבה. כניסה למוזיאון לא עולה יותר מ-5 יורו, על ארוחה במסעדה יוקרתית במרכז העיר לא תשלמו יותר מ-60 שקלים לאדם.
מחירי הכרטיסים למשחק בשבת עומדים על 40 שקלים מאחורי השער. המחיר הכי גבוה עומד על 580 שקלים ביציע ה-VIP, וזה כולל ארוחת ערב ותו חנייה לרכב. בקיצור לא נורא עבור רובנו, אבל שכר הממוצע ברומניה לחודש נע סביב 750 יורו.
למעלה מ-1,200 אוהדים ישראלים כבר רכשו כרטיס. עד המשחק הם יוכלו להעביר את הזמן במאכלים המקומיים שמלאים בשום וחצילים, ללגום מרק צ'ורבה נהדר ולקינוח גוגושה או פאפאנש למי שהקלוריות קצת פחות מדאיגות אותו, ואיך אפשר בלי הצויקה – המשקה הרומני המסורתי שמופק מתסיסה כוהלית של שזיפים.
המלך הבלתי מעורער בבוקרשט של המטבח הרומני הוא כמובן ישראלי - יוסף חדד, כוכב טלוויזיה ב"מאסטר שף" המקומית והבעלים של מסעדת שף מפוארת בעיר. הנער מקריית מוצקין, בן לשושלת טבחים, נשלח בגיל 15 על ידי אביו לשלוש שנות לימודים בבית הספר לבישול "דביר" בחיפה ומשם התחיל במסע ארוך עד שכבש את פסגת הקולינריה הישראלית ובהמשך, גם הרומנית.
לבקשת חברו הקרוב, שף הנבחרת, איתן מזרחי הוא יבשל יחד איתו לנבחרת. מי יודע, אולי שיתוף הפעולה בין השניים במטבח, יהיה מתכון מנצח גם על הדשא בשבת.