נתנו את הטון: נבחרת מצטייני שלב הבתים

קיליאן אמבפה מוביל את ההתקפה, ברונו פרננדש את הקישור ומי לצד ג'ורדי אלבה בהגנה? רגע לפני שלב שמינית הגמר, אלו הם ה-11 הבולטים שהעניקו לנבחרותיהם את הכרטיס לשלב הבא

אבירן גרין
אבירן גרין
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן

זהו זה. בלי ששמנו לב חגיגת המונדיאל הפכה מארבעה משחקים שמתחילים מ-12 בבוקר למצומצמת יותר ויותר ואתמול (שישי) הושלם לו שלב בתים מרתק עם כמה סיפורים שיסופרו שנים רבות קדימה. אז רגע לפני ששלב הנוקאאוט יוצא לדרך הגיע הזמן לבחור את הרכב השחקנים שבלטו בשבועיים המרתקים שעברו עלינו עד כה. הכנסנו שני אלופי עולם מכהנים, שחקנים שחזרו לעצמם במונדיאל וגם כאלה שהולכים לשלוט בכדורגל העולמי בשנים הקרובות.

שוער: ווייצ'ך שצ'סני. יובנטוס נמצאת בשפל שלה, אבל הפולני הגיע לקטאר במומנטום לא רע מבחינתו ואין ספק שהוא הצליח למנף זאת כדי לסייע לנבחרתו להעפיל לשלב הנוקאאוט לראשונה מאז 1986. עם עצירות הפנדל של סאלם אל דווסארי וליאו מסי, שצ'סני הפך לשוער השלישי בהיסטוריה שעוצר שני פנדלים באותו מונדיאל ובסך הכולל הוא השוער עם הכי הרבה עצירות עד כה - 18 (9 מהן בהפסד לארגנטינה). האם זה יספיק גם מול צרפת?

מגן ימני: סרג'יניו דסט. המונדיאל בקטאר היה בין היתר הטורניר בו החבורה הצעירה של גרג ברהלטר הראתה שיש לארצות הברית על מי לסמוך, ואחד השחקנים המובילים שלה היה המגן בן ה-22. דסט חרך את האגף הימני, הביא איתו אנרגיה ועוצמות שסחפו את נבחרת הפסים והכוכבים גם בתיקו המאופס מול אנגליה בו עמדה מושלם ובעיקר בניצחון על איראן בו בישל את שער הניצחון לכריסטיאן פוליסיק. לא רע עבור המגן, שלא מצא את מקומו בברצלונה ועבר בהשאלה למילאן.

בלם: הארי סוטאר. לפני שהמונדיאל יצא לדרך היו אנשים שטענו שאוסטרליה היא אחת הנבחרות הגרועות במונדיאל אם לא הגרועה שבהן והעובדה שאחד משחקני ההגנה שלה נכנס לכאן זה לא עניין של מה בכך. אחרי שהאוסטרלים ניקו את האבק מה-4:1 לצרפת, שחקנה של סטוק היה אחד האחראים לעובדה שהם שמרו רשת נקייה בשני המשחקים העוקבים כולל מול דנמרק, על חשבונה עלו לשמינית. סוטאר התמודד באופן מרשים מול מרטין ברייתווייט ובהמשך עם קספר דולברג וניצח ב-76% מהמאבקים האוויריים אליהם נקלע (21), האחוזים הגבוהים ביותר מבין השחקנים שנקלעו ל-20 ומעלה.

בלם: יושקו גברדיול. עד כה, קרואטיה מודל 2022 לא סוחפת כמו זאת שהגיעה לגמר ב-2018, אבל אם יש לה כוח עיקרי אחד בטורניר הזה הוא ההגנה, שספגה שער אחד בלבד בכל שלב הבתים, אותה הוביל ללא צל של ספק בלם לייפציג. גברדיול היה עמוד התווך של סגנית אלופת העולם עם 30 חילוצים (רק לשני שחקנים יש יותר בכל הטורניר) והמשחק שהעוצמות שלו באו לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר הוא התיקו המאופס מול בלגיה אז שיתק בעיקר את רומולו לוקאקו. כנראה שמעבר לקבוצה בכירה יותר מתקרב.

מגן שמאלי: ג'ורדי אלבה. שני הבישולים שלו בשלב הבתים מדברים בעד עצמם ולמרות שספרד איכזבה בגדול במשחק האחרון של שלב הבתים עם ההפסד ליפן, החלק שלו בדומיננטיות של נבחרתו היה גדול עם הנסיון והנוכחות בעיקר בחלק הקדמי ועם שבעה חילוצים בחצי ההתקפי (רק לארבעה בכל הטורניר יש יותר). המשולש ההתקפי שיצר יחד עם דני אולמו ופדרי עשה הרבה צרות ליריבות של לה רוחה בבית וקוסטה ריקה הייתה הקורבן העיקרי שלו. אומרים שהוא כבר מזמן לא מה שהיה פעם, אבל היכולת שמציג במונדיאל עד כה היא מה שהיה צריך כדי לחזור לעניינים.

קשר אמצעי: קאסמירו. אחרי ששירת נאמנה את ריאל מדריד וזכה איתה בכל תואר אפשרי הגיע הבריזלאי למנצ'סטר יונייטד בה הוא עדיין לא ממש תפס מקום של קבע בהרכב ואין ספק שהטורניר שמציג אמור להבריג אותו לקישור של אריק טן האח. בשני המשחקים הראשונים של הסלסאו הוא היה אחד מהעוגנים והגיבוי שאיפשר לחלק הקדמי העוצמתי לבוא לידי ביטוי. שער הניצחון שכבש מול שוייץ היה הדובדבן שבקצפת.

קשר אמצעי: אנטואן גריזמן. אם היו אומרים לכם שתראו את השם שלו בעמדה הזו כנראה שהייתם צוחקים, אבל כוכב אתלטיקו מדריד קיבל מדידייה דשאן תפקיד אחר לגמרי בצרפת והוא עושה אותו בצורה מושלמת. גריזמן נותן את הכוח במרכז המגרש, מתקל, מחלץ וגם מוביל את כל שחקני המונדיאל במסירות מפתח עם 11 כאלו. מול תוניסיה מלך השערים של יורו 2016 אפילו הבקיע שער שוויון עמוק בתוספת הזמן, אבל הוא נפסל.

קשר התקפי: ברונו פרננדש. אומרים שכריסטיאנו רונאלדו הוא הפנים של פורטוגל, אבל נכון למונדיאל הזה האיש המרכזי שלה הוא לגמרי פרננדש. הוא השחקן שהיה מעורב בהכי הרבה שערים עד כה במונדיאל עם ארבעה (שני שערים ושני בישולים), וזה אפילו ששובץ בעמדה שהיא לא טבעית עבורו בצד ימין. מול גאנה הוא זה שעשה את השינוי עם הכדורים המסוכנים ששלח לחלק הקדמי ונגד אורוגוואי גם CR7 לא הצליח לקחת לו את הגול שכבש. ברונו יהיה האיש שעליו הסלסאו תקום ותיפול גם בשלב הנוקאאוט ויהיה מעניין כיצד יחזור למנצ'סטר יונייטד.

קשר התקפי: חאכים זייש. מרוקו היא ללא ספק מהנבחרות המפתיעות והמלהיבות בקטאר וזייש, שנזרק ממנה פעמיים במהלך הקריירה הענפה שלו, הוא הפנים שלה. בצ'לסי זייש בקושי שיחק העונה ומזמן הפך לשחקן רוטציה אחרי שלא הצליח לעמוד בציפיות ואם בינואר ירצה למצוא לעצמו קבוצה אחרת או לשנות את גורלו בשורות הבלוז יש לו יופי של קייס. שער ובישול יש לו עד כה בטורניר, בניצחונות על בלגיה וקנדה ועכשיו גם ספרד תצטרך להיזהר ממנו מאוד.

חלוץ: קודי גאקפו. לכבוש שער בכל אחד מהמשחקים בשלב הבתים זה לא עניין של מה בכך ובניגוד לעובדה שהולנד היא כבר מזמן לא מה שהייתה פעם, בעיקר בחלק הקדמי, גאקפו הוא זה שנותן ניחוח של הימים היפים שלה. בטורניר הזה הוא תופקד לרוב מתחת לחלוצים או בתור חלוץ ועם זריזות מחשבה וקליניות מול השער סחף את האוראנג' לשמינית בבית לא פשוט.

חלוץ: קיליאן אמבפה. מה כבר אפשר להגיד על מי שנחשב כבר עכשיו לאחד הכוכבים הגדולים בעולם וכזה ששם לעצמו מטרה לזכות יחד עם צרפת במונדיאל שני ברציפות, הישג ששמור רק לשתי נבחרות במהלך ההיסטוריה הארוכה של הטורניר. אמבפה כבר נחשב לקונטנדר רציני לזכות בתואר מלך השערים של הטורניר ומעניין לחשוב מה היה מצבו בטבלה אם היה פותח גם מול תוניסיה.

הנבחרת: