איזה חג היה לנו באירופה. ריאל מדריד ממשיכה לשלוט בליגה הספרדית אחרי 1:3 משכנע על ברצלונה בקלאסיקו, ליברפול עצרה את מנצ'סטר סיטי שראתה את ארסנל בורחת לה בפסגה, פ.ס.ז' ניצחה בקלאסיק הצרפתי ובגרמניה, אוניון ברלין כתבה עוד פרק במסע המופלא שלה. להלן סיכום השבוע של פוטבול מונדיאל.
סיפור השבוע
עם כל הרכש, הרעש והצלצולים, ברצלונה מוכיחה בחודש האחרון שהיא עדיין רחוקה מהגדולות של אירופה. בארבעת המבחנים החשובים של העונה, הקבוצה של צ'אבי כשלה. היא הפסידה במשחק הראשון במינכן (2:0, למרות מחצית ראשונה מצוינת), נוצחה על ידי אינטר בסן סירו (1:0) וסחטה ממנה תיקו במשחק שהיתה חייבת לנצח (3:3) בקמפ נואו. המכה האחרונה היתה בקלאסיקו (3:1), בו במרבית שלבי המשחק נראתה חסרת רעיונות ושיניים.
נכון שהפציעות שהתגברו במהלך פגרת הנבחרות (ז'ול קונדה שחזר לקלאסיקו, הקטור ביירין, אנדראס כריסטיאנסן ורונאלד אראוחו שנעדרו) הובילו את צ'אבי לבצע מספר ניסויים בהרכב, שבעיקר פגמו במשחק ההגנה של הקטאלונים. אבל זה רק ממחיש שהסגל שנבנה בקאמפ נואו לא מספיק חזק כדי להתמודד בשתי החזיתות וברמות הגבוהות ביותר. ברצלונה החלה את הבניה שלה העונה דרך החיזוקים בהתקפה, בדמות רוברט לבנדובסקי וראפיניה, ורק לקראת סיום החלון ביצרה את ההגנה. נדמה כי בעונה הבאה, בחלון ההעברות של הקיץ, היא תצטרך לחשוב קודם כל איך היא מחזקת את החלק האחורי.
המספר הנוסף
אליסון בקר היה אחד המצטיינים ב-0:1 של ליברפול על מנצ'סטר סיטי. השוער הברזילאי היה קר רוח ורשם שש הצלות מול אחת ההתקפות המפחידות בעולם. בתום אחת מהן, הוא שיחרר כדור אורך שהגיע לרגליים של מוחמד סלאח ומשם לרשת של סיטי. זה היה הבישול השלישי שלו לחלוץ המצרי (סוג של שיטה) ובסך הכל רשם אליסון ארבעה בישולים ושער (מול ווסט ברומיץ') מאז שהגיע לפרמיירליג. אף שוער אחד לא הציג תרומה התקפית כזו, בכל תולדות הליגה, לפחות מאז 1992.
מתחת לרדאר
אדינסון קבאני אומנם בן 35 והברכיים כבר לא אותו דבר. אבל הוא נחוש להגיע למונדיאל בקטאר בכושר טוב וזו הסיבה שעזב את מנצ'סטר יונייטד בסיום החלון ובחר בוולנסיה. בסופ"ש האחרון, המטאדור הבקיע פעמיים (כולל שער נגיחה שהזכיר את ימיו היפים) ב-2:2 של אלצ'ה, ובכך רשם את הסיפתח שלו בליגה הספרדית, לאחר שכבר הבקיע באנגליה, איטליה וצרפת. קבאני גם שבר בצורת של כמעט שנה, ללא שער במסגרת של הקבוצות. לצערו, הסקורר האורוגוואי נפצע והוחלף במחצית, אבל הוא יהיה בסדר עד קטאר.