"הייתי רוצה את קינדה אצלי. יש לכם עוד כמוהו?". שאלוי בראיון

יותר מ-20 שנים אחרי שעזב, חלוץ העבר עדיין חי את ישראל ואת בית"ר. התפקיד החדש של אוחנה, הפניה לגבי שועה, הבעיה של קומאן ופאודה. שיחה יוצאת דופן עם אגדה ירושלמית

אלחנן מלמוד
אלחנן מלמוד
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

(תמונה: molfehervarfc.hu)

שיחה עם מנהל מקצועי של קבוצה, לא משנה אם מדובר בחו"ל או בארץ. בדרך כלל כוללת בעיקר בתשובות קורקטיות ומתחמקות. הרי, אם בכלל הוא מסכים לדבר, האינטרס שלו נוגד לשלך - הוא רוצה שתדע כמה שפחות ואתה רוצה לדעת כמה שיותר. רק במקרים נדירים קורה שבמקום להיות המראיין, פתאום אתה הופך למרואיין והמידע מתחיל לזרום לשני הכיוונים. ששיחה שנפתחת עם שאלה על בית"ר ירושלים הנוכחית, נמשכת עם התהייה איך אומרים באנגלית "תעודת יושר" ונגמרת רק אחרי 45 דקות בדיון על הסדרה פאודה. כך היה בשיחה עם אגדת בית"ר ירושלים סטפן שאלוי.

צעד אחורה. לשאלוי, המנהל המקצועי של פהרבר ההונגרית יש לא מעט קווים משיקים לעונה הזו של בית"ר ירושלים. הוא ממלא כבר 20 שנה את התפקיד אליו נכנס החבר שלו לשעבר לאחת מההתקפות הכי מעוררות אימה, בעיקר על ההגנות של היריבה, בתולדות ליגת העל, אלי אוחנה. הוא גם מכיר מקרוב את המאמן החדש של הבית"רים, ארווין קומאן, שעבד במשך שנתיים כמאמן נבחרת הונגריה, מולדתו של שאלוי. גם בנו דניאל, שמככב ב-MLS, מעורר עניין לאחרונה, אבל על כך תוכלו לקרוא בלינק הזה.

עברנו על כל הנושאים המעניינים, שאלוי ענה בפתיחות, אבל לא חשף יותר מדי. למרות שטען בתחילת השיחה כי לא מצא שחקן שמתאים לו בשוק הישראלי, שאלה אחת בסופו של דבר היטתה את הכף. "אם לא היתה לך מגבלה כספית, איזה שחקן ישראלי היית מביא לקבוצה שלך?", ניסינו להוציא ממנו כותרת, "את גדי קינדה, אני מאוד אוהב את סגנון המשחק שלו". אחרי שתיקה קצרה, שאלוי המשיך בטבעיות: "יש לכם שחקן שדומה אליו בתכונות בליגה שלכם?".

קינדה. הראשון ששאלוי היה מביא (Getty)
קינדה. הראשון ששאלוי היה מביא (Getty)

פתאום, הראיון תפס כיוון שונה. סיפרנו לו על השחקן ההוא שמככב ועל עוד שחקן שמסיים חוזה (השמות שמורים במערכת) והוא מיד הקליד במחשב את הפרטים שלהם וגילה בקיאות. לאחר מכן סיפר כי בדק לגבי צירופו של וויליאם אגדה מהפועל ירושלים. "בהתחלה הם רצו 300 אלף יורו, אבל אחר כך הכפילו את הסכום", התלונן, "גם הציעו לי את ירדן שועה מבית"ר ירושלים, אבל הבנתי שמדובר בשחקן עם בעיית משמעת, על המגרש ומחוצה לו. זו הבעיה של הכדורגלן הישראלי".

מראיון בו המראיין מנסה לסחוט מידע מהמרואיין, שאלוי היה זה שחלב מידע. "מי המאמן הכי טוב בישראל?" הוא שאל ולאחר מכן תהה איך יוסי אבוקסיס רק בליגה השניה. שאלוי גם נדהם לדעת כי העסקה עם הרוכש שייח בן ח'ליפה נפלה וניסה להבין מה זה "תעודת יושר". "אני לא מבין איך המועדון עם כ"כ הרבה אוהדים לא מצליח לשמור על יציבות".

משם הדרך לסיפורי נוסטלגיה על בית"ר היתה קצרה. "ביני ובין אוחנה יש מערכת יחסים מורכבת. שנינו ווינרים. תגיד לו שאני זוכר שהוא רימה אותי בטניס", הוא צוחק, "אני זוכר את השיחה שלי עם דדש כשהגעתי לקבוצה. חלק מהסכום שהובטח לי בחוזה היה בצורת מענק אליפות, ובסוף זכינו בשתי אליפויות. נראה לי שאני אחראי לקריסה הכלכלית של בית"ר", הוסיף בחיוך. גם בסוגיית השחקן הערבי הוא מצופף שורות: "בלתי אפשר להביא. לה פמיליה לא יאפשרו זאת".

בן חליפה. שאלוי היה בהלם
בן חליפה. שאלוי היה בהלם
אוחנה. "רוקי" (אלן שיבר)
אוחנה. "רוקי" (אלן שיבר)

ומה עם העניין עבורו הרמנו את הטלפון? "אני שומע שיש הרבה שינויים בבית"ר ירושלים, שוב אין כסף", נאנח שאלוי ושוב מפגין ידע מפתיע על האקסית המיתולוגית, "ההבדל ביני ובין אוחנה הוא שאני עושה את זה (משמש כמנהל מקצועי) 20 שנה, יש לי יתרון עליו. אני יודע איך לבנות קבוצה. אני עובד במצבים קשים, בלי כסף. קשה שמצפים ממך לזכות באליפות בלי תקציב גבוה. אני יודע כמה קשה בבית"ר כשאין כסף. הקהל מצפה שהקבוצה תרוץ לאליפות בכל עונה ולא אכפת להם שאין לך כסף".

למרות התהיות לגבי הרזומה של קומאן, שאלוי מאמין ביכולת המקצועית של ההולנדי אבל מטיל ספק בהתאמה שלו לשחקן הישראלי: "הוא מאמן טוב מאוד, אדם נחמד מאוד. אני לא יודע אם הוא קשוח מספיק, כי צריך להיות קשוח עם השחקנים הישראלים. הוא הולנדי, הם עושים דברים אחרת. אני מקווה שהוא ילמד להיות קשוח. כל השחקנים אהבו אותו כשהוא היה בהונגריה. יש לו ניסיון טוב מהנבחרת".

כמובן שלא נלאה אתכם בכל פרטי השיחה, במהלכה סיפר שאלוי כי הוא צופה בפאודה ונזכר באפיזודות הבטחוניות בארץ, אבל ניכר היה שהוא עדיין חי את הכדורגל הישראלי ובמיוחד את בית"ר ירושלים. הוא תמיד יישאר חלק מההיסטוריה שלה והיא תמיד תישאר חלק ממנו. "יש שתי קבוצות שאגיד להם מיד 'כן' אם יציעו לי להגיע", ציין, "הראשונה היא וידאוטון (או בשמה הנוכחי פהרבר) והשניה היא בית"ר ירושלים. לא אחשוב פעמיים. היא הבית השני שלי".

קומאן. צריך להיות יותר קשוח (דני מרון)
קומאן. צריך להיות יותר קשוח (דני מרון)