מתעמל הולנדי השתכר, והורחק מהמשחקים בריו

יורי ואן גלדר, שעלה לגמר המכשירים, הורחק: "לא השאיר שום ברירה"

מערכת אתר ערוץ הספורט
עיקבו אחרינו
Getting your Trinity Audio player ready...
הוועד האולימפי ההולנדי הטיל סנקציה על ואן גלדר (getty)
הוועד האולימפי ההולנדי הטיל סנקציה על ואן גלדר (getty)
שנה גודל פונט א א א א

יש מעט ספורטאים שניחנים בכישרון, עילוי שהופך אותם לכאלה ששייכים לטופ העולמי. בעוד יש כאלה שבוחרים לנתב את היכולת כדי להגיע להישגים יוצאי דופן, יש גם אחרים שאופיים גורם להם לפספס את הפוטנציאל שטמון בהם. אחד כזה הוא יורי ואן גלדר ההולנדי, שזכה בעבר באליפות אירופה.

המתעמל שמכונה בארצו "שר הטבעות", העפיל לגמר הטבעות בהתעמלות מכשירים, החליט שההישג מצריך חגיגה שהיא יותר משהות בכפר האולימפי כמו שאר הספורטאים. ההולנדי עזב את המתחם ביום שבת, הלך לשתות בפאב מקומי וחזר רק ביום ראשון. 

לא מדובר באירוע מפתיע אם נבחן את העבר של ואן גלדר, בו ישנן אינספור פרשיות שקשורות בחומרים אסורים. ב-2009 הוא הושעה במשך שנה לאחר שבבדיקת סמים נמצא בגופו קוקאין. ב-2010 הוא הושעה פעם נוספת לאחר שעשה שימוש בקוקאין, והפעם נראה שההולנדי ישלם על המעידה הנוספת שלו. "זו הייתה החלטה קשה, זה נורא בשביל יורי, אבל יש ערכים שאין ברירה אלא לעמוד בהם", הסביר הוועד האולימפי ההולנדי את ההחלטה. הנהנה העיקרי מכך הוא דני פיניירו רודריגס הצרפתי, שיתפוס את מקומו בגמר.