"בכדורגל הישראלי, תמיד יהיה מי שישקיע כספים"

אלי אוחנה בזווית מפתיעה למשבר הקורונה: "כולם רוצים להיות שייכים לדבר הזה, יודעים שזו דרך חיים. לא תמיד צריך להאמין לבכי של ראשי הקבוצות". וגם: על הקיצוצים ("כולם נכנסו מתחת לאלונקה"), חזרת הליגה ("זה היה צעד נכון") - והחזרה לשפיות ביום שאחרי

רון קופמן
רון קופמן
Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א

אחרי פגרה של כמעט שלושה חודשים, אלי אוחנה רואה את היום שאחרי: יו"ר בית"ר ירושלים התראיין אתמול (שלישי) ל"חדשות הספורט", וסיפק את הזווית שלו לכדורגל שאחרי הקורונה - הקיצוצים בתוך הבית, המצב הכלכלי של בעלי הקבוצות, והסכנה בהידבקות - שעלולה לבטל הכל.

"היה נכון להחזיר את הליגה", אמר אוחנה בריש גלי ובראשית דבריו. "גם כדי לנסות ולצמצם את הנזק הכלכלי שנגרם - מזכויות שידור, מספונסרים שאתה צריך להחזיר להם את החודשים שלא נתת להם. בקבוצות מסוימות זה עשרות אלפי שקלים, בקבוצות אחרות זה מגיע למאות ואפילו למיליונים". האם הקורונה עלולה לבטל הכל? "בוודאי שקיימת אפשרות כזו. ובדיוק בגלל זה, אנחנו וגם השחקנים צריכים להישמר אקסטרה, כי ברור שבמצב כזה - פשוט לא תהיה ליגה".

אוחנה, כמו הבעלים משה חוגג, ניהל את המשא ומתן מול השחקנים בנוגע לסוגיית הקיצוץ בשכר. היו"ר יכול לברך על המוגמר: "בית"ר ירושלים הגיעה עם כל בעלי התפקידים להסכמי קיצוץ עד סוף העונה הבאה", הוא אישר. "אם לא ניתקל בבעיות, ונוכל לפתוח את העונה, כולם חתומים". מה באשר למגעים עם השחקנים? "בעלים או אנשי עסקים נפגעו מאוד במשבר הזה, ובמצב הזה היה נכון שכולם ישתתפו ויתנו יד. השחקנים היו צריכים להיכנס מתחת לאלונקה. מנגד, לא צריך לנצל את זה".

"השחקנים נכנסו מתחת לאלונקה" (צילום: אלן שיבר)
"השחקנים נכנסו מתחת לאלונקה" (צילום: אלן שיבר)

בנוסף, אוחנה גם מתח את ההבדל בין הקבוצות הגדולות לקטנות - באשר למכה שיחטפו מהקורונה. "בפלייאוף התחתון לא רק שהפסידו, אלא אפילו חסכו", הוא הצהיר. "גם בפלייאוף העליון, קבוצות שעשו את הקיצוצים לעונה הבאה, חסכו את הכסף שהיו צריכים לשלם בלאו הכי. זה הגיע בגלל המכות, ובהחלט היה ראוי שכולם ישתתפו בזה".

האם יש סכנה לעתיד הכדורגל, בעקבות המשבר שסובב את הקורונה? אוחנה, כהרגלו, פטר את הדברים בשלוות נפש אופיינית. "הכדורגל במצב טוב. בסופו של דבר, תמיד יימצא מי שייכנס לקבוצה כזו או אחרת. העובדה היא שכל הזמן אנשים נכנסים לכדורגל. למה? כי אנשים אוהבים את זה, הם יודעים שזה חמצן של מיליוני אנשים, ומבינים את הכוח. בבית"ר, כמו במקומות אחרים, כדורגל זה דרך חיים. הם נכנסים להשקעות מטורפות, והם נהנים מזה. לא תמיד צריך להאמין לבכי של ראשי הקבוצות".

"עם זאת", הוא הוסיף, "ברור שהמספרים יחזרו לשפיות. בעלי הבית תמיד שילמו יותר ממה שהקבוצה הכניסה, אבל יש גבול לכמה שהם צריכים לשלם. אם ההכנסות יהיו 20 מיליון ש"ח, והתקציב יהיה 50 מיליון, הבעלים לא יביאו 30 מיליון מהבית. הדברים האלה יילכו ויירדו עם הזמן".

"הבעלים מודעים להשקעות, ונהנים מזה" (צילום: ברני ארדוב)
"הבעלים מודעים להשקעות, ונהנים מזה" (צילום: ברני ארדוב)