ערב משחקים גדוש יצא לדרך עם שלל משחקים מסקרנים. במוקד, דאלאס של דונצ'יץ' הפסידה בדרבי לסן אנטוניו למרות 38 נקודות של הכוכב הסלובני ויוסטון הצליחה לקטוע רצף של ארבעה הפסדים בזכות 37 נקודות של ג'יימס הארדן בדרך ל-111:117 על מינסוטה. בעוד משחקים, בוסטון גברה על אינדיאנה בחוץ והבטיחה את מקומה בפלייאוף, אורלנדו ניצחה את ממפיס 115:120 בקרב בין מקומות שמונה במזרח ובמערב ובראדלי ביל מוושינגטון המטיר 40 נקודות על הראש של הניקס בדרך לניצחון 115:122.
סן אנטוניו (36:27) - דאלאס (27:39) - 109:119
למרקוס אולדרידג' חזר מפציעה והוביל את הספרס עם 24 נקודות נהדרות וניצחון חשוב בדרבי של טקסס שהשאיר לחניכיו של גרג פופוביץ' תקווה לתפוס את ממפיס שנמצאת במקום השמיני במערב. אחרי שקלע 36 נקודות בהפסד לאינדיאנה לפני 48 שעות, לוקה דונצ'יץ' צלף הערב לא פחות מ-38 נקודות והוסיף 8 אסיסטים ו-7 ריבאונדים, אך המאבריקס הפסידו שוב ונמצאים במקום השביעי במערב. אצל המנצחת, מלבד אולדרידג', שישה שחקנים נוספים קלעו בספרות כפולות, כשהבולט מביניהם הוא רודי גיי שתרם 17 נקודות עבור המארחת שקטעה רצף של שלושה הפסדים. אצל המאבריקס, טים הארדאווי ג'וניור קלע 20 נקודות.
יוסטון (24:40) - מינסוטה (45:19) - 111:117
אחרי ההפסד לאורלנדו ביום ראשון האחרון, שהיה הרביעי ברציפות עבור יוסטון, אמר ג'יימס הארדן שקבוצתו הגיעה לתחתית. המזוקן כנראה והחליט לקחת אחריות וסחף את הרוקטס לניצחון שקטע את הרצף הלא מחמיא כשהוא צולף 37 נקודות על הראש של הטימברוולבס החלשים. ראסל ווסטברוק שימש כעוזר נאמן למאמץ של הארדן כשהוסיף 27 נקודות משלו עבור המארחת שנדבקה לאוקלהומה סיטי, שנמצאת במקום החמישי במערב, עם אותו מאזן בדיוק. האורחת האומללה, שמחכה כבר לסיום העונה, קיבלה 28 נקודות מדיאנג'לו ראסל. עוד אצל מינסוטה שרשמה הפסד שלישי ברציפות ומחזיקה את המאזן השני הכי גרוע במערב, חואן הרננגומז קלע 18 נקודות וקטף 10 ריבאונדים.
צפו בתקציר הניצחון של יוסטון>>>
אינדיאנה (26:39) - בוסטון (21:43) - 114:111
בשורה התחתונה הסלטיקס הבטיחו עם ניצחון החוץ באינדיאנפוליס את עלייתם לפלייאוף, אך לחניכיו של בראד סטיבנס יש מקום לדאגה בעקבות הרבע האחרון בו הפייסרס כמעט והפכו את התוצאה, וזאת לאחר שפיגרו ברוב שלבי המשחק. למעשה, מלבד יתרון 0:2 בפתיחת ההתמודדות, אינדיאנה לא הצליחה לעלות ליתרון, עד שדומנטאס סאבוניס, שסיים עם 28 נקודות, 9 ריבאונדים ו-8 אסיסטים העלה אותה ל-104:107, כשעל השעון נותרו 2:14 דקות לסיום.
שלשת תגובה של דניאל ת'איס וסדרה של קליעות עונשין מדויקות העניקו בכל זאת את הניצחון לאורחת, שקיבלה 30 נקודות מג'ייסון טייטום הנהדר. עוד עבור החבורה ממסצ'וסטס שניצחה בסה"כ בפעם השנייה מששת משחקיה האחרונים, גורדון הייוורד סיים עם דאבל דאבל של 27 נקודות ו-10 ריבאונדים. אצל המארחת, שקטעה רצף של שני ניצחונות, ויקטור אולדיפו הראה שהוא חוזר לעצמו אחרי הפציעה שהשביתה אותו לזמן כל כך ארוך, כשקלע 27 נקודות, כולל 5 צליפות מחוץ לקשת.
צפו בתקציר הניצחון של בוסטון שהעלה אותה לפלייאוף>>>שיקגו (43:22) - קליבלנד (46:19) - 103:108
בעונה שעברה ניצחו הבולס 22 פעמים בסה"כ. בעונה הנוכחית הצליחו בעיר הרוחות להגיע למספר הניצחונות הזה כשנשארו עוד 17 משחקים לסיום, אך גם זה כנראה לא ינחם אף אחד. קובי ווייט הרוקי הפנטסטי הוליך את קלעי שיקגו עם 20 נקודות אבל קבע שיא קריירה שלילי של תשעה איבודי כדור, בפעם הראשונה אי פעם בה הוא פותח בחמישייה. וונדל קרטר ג'וניור הוסיף 17 נקודות עבור החבורה מאילנוי שקטעה רצף של שלושה הפסדים. הקאבס שהגיעו עם שני ניצחונות ברצף, קיבלו 26 נקודות מקולין סקסטון הנפלא ועוד 21 נקודות מאנדרה דראמונד, אך ממשיכים להחזיק את כל המזרח על גבם עם המאזן השני הכי גרוע בליגה.