אחת האמירות השגורות בפיו של כל אוהד ממוצע היא שאין לערבב ספורט ופוליטיקה. הבוקר (חמישי) הרעידה נשיאת הפועל באר שבע אלונה ברקת את עולם הכדורגל הישראלי עם הידיעה על כניסתה לפוליטיקה הישראלית, כאשר היא צפויה להצטרף למפלגת הימין החדש בראשות נפתלי בנט, לקראת הבחירות הקרובות.
ההשלכות על המהלך התבהרו במהרה. מי שרכשה את הקבוצה בקיץ 2007 והייתה לאישה הראשונה אשר משמשת כבעלים של קבוצת כדורגל בישראל, תיאלץ לעזוב את תפקידה, במהלך שעורר הדים רבים בקרב אוהדי ליגת העל ואוהדי האלופה בפרט.
בתוצאות לסדרת סקרים שנערכו באפליקציית פנאטיקוס – ליגת האוהדים של ישראל בשיתוף ערוץ הספורט, נשאלו אוהדי הליגה האם המעבר מבעלים של קבוצה לכניסה לרשימה פוליטית הוא לגיטימי בעיניהם. נראה שאוהדי הליגה נוטים לקבל בהבנה את כניסתה של ברקת לחיים הפוליטיים, עם 67.94 אחוזי תמיכה לעומת 32.3 אחוזים שפחות אוהבים את הרעיון. גם אוהדי באר שבע עצמם נותנים את ברכתם למי ששינתה את פניה של קבוצתם האהובה, כש-75.92 אחוזים מהם סבורים שהמהלך לגיטימי לגמרי.
למרות שמתוקף החוק תיאלץ ברקת לעזוב את תפקידה נוכח כניסתה לחיים הפוליטיים, ענו האוהדים על השאלה האם לדעתם ראוי שבעלי קבוצה בכלל ימשיך בתפקידו לצד עיסוק פוליטי. מכלל אוהדי קבוצות הליגה, אוהדי באר שבע היו היחידים שרובם (53.4 אחוזים) לא רואים בעיה במעורבות (תיאורטית יש לומר) של ברקת בקבוצה לצד הקריירה החדשה שלה, בעוד שאר אוהדי הליגה היו נחרצים הרבה יותר, כש-78.41 אחוזים מהם סבורים שיש להפריד בין ספורט לפוליטיקה.
בנוסף, עזיבתה הצפויה והמפתיעה של אלונה העלתה את ההשערה האם הבעלים הגיעה לבאר שבע מלכתחילה כדי להכשיר את הקרקע לקריירה פוליטית. כאן האוהדים היו מאוד חלוקים בדעותיהם, כש-48.41 היו סבורים שכן, בעוד 51.58 אחוזים מהם בטוחים שהקבוצה אכן הייתה מפעל חייה. אם שואלים את אוהדי באר שבע, רובם (76.34 אחוזים) סבורים שכוונותיה של ברקת אכן היו טהורות בעת רכישת הקבוצה. מעניין לראות כי דווקא רוב אוהדי בית"ר ירושלים (63.92 אחוזים), שחוו מקרה דומה במקצת עם מי שהיה בעלי הקבוצה והתמודד לראשות עיריית ירושלים ארקדי גאידמק, סבורים שקריירה פוליטית הייתה בראש מעייניה של ברקת.
מה דעתכם? להורדת האפליקציה