שבעת הטריילרים המוצלחים ביותר מעולם הגיימינג

הם חלק בלתי נפרד מהמשחקים ויוצרים ציפייה, מ-HALO ועד FALLOUT 3. צפו ברשימה

שי קמפלר

תגיות: top trailers

Getting your Trinity Audio player ready...
שנה גודל פונט א א א א
אחד הנושאים בו עולם הגיימינג תמיד הצטיין במשך השנים היה טריילרים למשחקים. יש שיגידו שטריילר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר למשחק: מכיוון ובלי טריילר טוב יתכן שלא יהיה ריגוש מצד הקהל למשחק ולא בטוח שהכותר יעמוד בכמות המכירה שהחברה מקווה שיעמוד. יש שיגידו שלצערנו הרצון למכור בכל דרך גרם לכך שחברות גיימינג משחררות טריילרים אשר מטעים והמשחק המובטח בטריילר הוא רחוק מהמוצר המתקבל.
לא בזה באנו לדון בכתבה. הכתבה באה לתת את דעתנו על שבעת הטריילרים הטובים ביותר שראה עולם הגיימינג במהלך השנים. הרשימה ללא סדר כלשהו אשר מעיב על דירוג, על פי ראייתי, כולם ראויים לציון מושלם.

1. Starcraft 2 - Hell, It's about time
אני לא חושב שאני מפתיע אף אחד בכך שחברת Blizzard מקבלת ייצוג ברשימה. החברה תמיד היו ידועים ביכולות הסינמטיות שלהם, הרי לא סתם שנים חכינו לסרט מלא בעזרת אותן טכנולוגיות,. הטריילר המפורסם ידוע בכך שהוא מרגש את המעריצים לאט לאט, כאשר Tychus Findlay נכנס לחליפת המארינס, אנחנו עוברים מבט של ההרכבה עצמה: כל חלק וחלק נבנה לאט בצורה כל כך מותחת ומרגשת. Blizzard יודעים טוב מאוד כמה זמן חיכינו למשחק, והם יודעים כמה המותג הזה חשוב למעריצים, לכן הם לוקחים את הזמן בטריילר, בונים את הציפייה עד שתגרום לנו להצמטרר ולחייך עד שאנחנו מקבלים לבסוף את Tychus Findlay אומר את המשפט הידוע "Hell, It's about time". מדובר בטריילר מעולה שנבנה ע"י אנשים שאוהבים את המשחק, ואפשר לראות זאת לאור כל המכירות של המשחק.

2. Halo 3: Believe
לפני שאדבר על הטריילר עצמו יש להבין את חשיבות משחק ההמשך. הכותר מגיע עם הרבה ציפיות מקהל הגיימרים, וזאת לאחר הצלחתו של המשחק הקודם בסדרה: Halo 2, שנחשב למדהים בפני עצמו ולדעת שחקנים רבים נחשב משחק היריות ברשת הטוב ביותר שידענו. חשוב גם להזכיר שמדובר במשחק ההיילו הראשון של מייקרוסופט בקונסולות אקס בוקס 360 ומדובר בצעד חשוב מאוד לגיימרים. ככה שאם זה לא ברור, הגיימרים רוצים לקבל כאן מוצר שהוא לא פחות ממושלם, הם ללא ספק קיבלו טעימה למוצר בטריילר הזה. Halo 3 נחשף עם טריילר אשר מראה לנו דרך שונה ממה שחשבנו בכדי להציג את המשחק: המעבר שלו על שדה קרב שנבנה באמצעות פסלים בצורה כל כך ריאליסטית יחד עם שילוב של מוזיקה קלאסית גורם לתחושה מצמררת, כל כך הרבה בלגן ועם זאת כל כך הרבה שקט, כאשר כמובן במרכז נמצא Master Chief שנראה מובס משום מה, אך עדין מחזיק רימון לקראת פיצוץ ומביט אלינו. נראה שהוא רוצה שנמשיך את הקרב ונאמין שאפשר לנצח גם שהמצב כל כך קשה, אנחנו צריכים להאמין ולהילחם. הטריילר עשה עבודה נהדרת בכך שנתן דרך אחרת להסתכל על המשחק: לא תמיד צריך להביא גיימפליי על הטריילר הראשון שנחשף ואפשר לפעמים לעשות שימוש באלמנטים אחרים אשר יצרבו אצל הגיימרים בזכרון. זאת אחת מהסיבות שהטריילר הזה כל כך משובח וראוי להערכה.

3. THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM
אין גיימר שלא מכיר את הטריילר הזה, ולו בזכות מילה אחת, או ליתר דיוק צעקה אחת: "FUS RO DAH". הצעקה נהפכה בעצמה לעניין מוכר עקב שלל סרטונים ובדיחות ברחבי הרשת, היא סימן קטן למשחק גדול, ניתן לומר שהיא הייתה רק "צעקת הפתיחה" למראות שהמוני גיימרים חיכו לה במשך זמן רב, ואנחנו נחשפים לאחר מכאן לשטחים עצומים ויצורים קסומים שגורמים לנו להבין כמה חיי וקסום עולם זה. אומנם SKYRIM לא מציג בטריילר שיטת בימוי מדהימה, אך אותו רגע של הצעקה נצרב בתודעה של כל גיימר בראש בתור אותו רגע שמשהו גדול קורה.



4. Fallout 3
אני חייב לציין שבמאי הטריילר גאון: הרעיון של להתחיל שוט על מנורה קטנה ולהתרחב לאט מאותו נקודת צילום ולחשוף לנו עוד ועוד תוכן והרס אשר נמצא בעולם הזה, עד שאנחנו מקבלים את התמונה הכוללת עם השריון הידוע זה עבודה פשוט מעולה. בנוסף, הבחירה בהוספת השיר I Don't Want To Set The World On Fire אשר נחשב לנחמד לכאורה אבל לאור המראות גורם למצב ולאווירה להיות מצמררת וקריפית, נותנת תוצר שבהחלט זכור לא פחות מהמשחק המרהיב אשר התקבל בסוף. הדרך שבחרו לשחק עם המעריצים בכדי "לחשוף" את כל התמונה המלאה גרמה לטריילר לקבל ביצוע מעולה בסוף.

5. Gears Of War 
הטריילר השקט ועצוב הזה כל כך גאוני. ראשית: עיצוב הטריילר במשחק מדגיש את ההבדלים בין ההרס שיוצר השחקן לבין השחקן עצמו. בחירת מוזיקה והשימוש בשיר Mad World בשילוב עם מאבק ההישרדות של Marcus Fenix גורמת לצופה להיצמד למסך ולנסות להבין מה לעזאזל הולך שם: מריצת הבריחה של הדמות הראשית, לקפיצה לתוך בניין הרוס ועד להבנה שעליה להתמודד עם היצור הענקי שמתגלה מולו, כל זה גורם לצופה להבין שמשהו לא טוב מתרחש כאן, שהמצב קשה ולא יהיה יותר טוב אף פעם, וזה מה שגורם לתחושת תסכול וייאוש. לא סתם הטריילר נחשב כמושא ללעג וסרטונים רבים ברחבי הרשת כבר שאבו ממנו השראה וצחקו עליו.



6. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
נושא שנתון לוויכוח: לדעתי, Arthas הוא הנבל הגדול ביותר בתולדות Warcraft ומכיוון העלילה שלו לא מתחילה רק בכותר World of Warcraft עצמו, אלא כבר ממשחק האסטרטגיה Warcraft 3, מדובר בדמות שמציגה את כל מה שיכול לקרות לכל אחד: כאשר אתה נפגש עם רוע עצום, גם אם אתה הפאלדין הטוב והנקי ביותר אתה מסוגל להפוך להיות הנבל הגדול ביותר. בטריילר אנחנו נפגשים שוב עם Arthas רק שאנחנו רואים שהוא כבר ממש לא אותו פאלדין שומר חוק וסדר אלא משהו אחר: דמות אחרת ובעלת כוחות אדירים. לאט לאט אנחנו נחשפים לכוחו, חרבו המהוללת Frostmourne נחשפת ומתעוררת בעצמה לחיים ולנו בתור צופים ברור שמדובר כאן ביותר מסתם חרב. כוחה נחשף לאחר כמה רגעים ספורים כאשר היא ננעצת באדמת הקרח בכדי להעיר את הדרקונית האגדית Sindragosa אשר בתעופה אדירה חולפת מעל צבא האל מתים אשר מתעורר ומוכן לפעולה. התעוררות Arthas מלווה בדיבורים של אביו המת, אותו אחד שנרצח על ידי Arthas בסוג של שיחה מהמלך על הבן, על כך שעתידו של הבן למשול. אם כל זה לא גרם לכם לצמרמורות, יש מצב שאתם לא כאלה חובבי בליזארד, ויש שיגידו שאין יותר מצמרר מהחשיפה של Lich King בטריילר.

7. Dead Island
אני ממש לא אתפלא אם רבים מקוראי הכתבה חשבו אם הטריילר הזה יהיה ברשימה או לא. גם אני לא הייתי בטוח אם הוא צריך להיות להמצא ברשימה מאחר ומדובר בטריילר שרחוק שנות אור מהמשחק שלבסוף קיבלנו. אישית אני חושב שמדובר במעשה שהוא מכעיס מאוד והחברה חטפה הרבה זעם ובצדק. אבל אם זאת אני חייב לסיים את הביקורת על המשחק בצד ולהתייחס רק לטריילר, שכן מדובר באחד הטריילרים הכי טובים שראיתי: הרעיון של הרצת הזמן לאחור בעוד אנחנו מקבלים עוד אירועים לא מובנים גורמת לכך שאנחנו מקבלים חצאי תמונות שלאט לאט מתחילים להתברר, ולהתבהר. כמובן שעצם זה שהטריילר מתעסק בילדה קטנה גורם לכולנו מעט לדאוג לה, אבל לאט לאט אנחנו מבינים את הנזק שנגרם. אנחנו מבינים מה ראינו וכמו בסרט טוב, ברגע שהתמונה השלמה נהיית ברורה אנחנו מבינים את גודל המאורע. Dead Island מציג את אחד הטריילרים שהכי גרמו לי לרצות לשחק במשחק ולחקור את עולם המשחק. מדובר בעבודת בימוי ועריכה מדהימה ולכן למרות שהמשחק עצמו לא עמד בציפיות, אני חושב שמגיע לו מקום ברשימה.

הכתבה נכתבה ע"י שי קמפלר מ-GAMING CITY