זה אולי השוק הכי גדול שהיה אי פעם בענף ה-eSports בפיפ"א, אך זה קרה:
דונובן "DhTekKz" באנט, נער בריטי בן 16 מאקסטר, אנגליה, ושחקן אנונימי בתחרויות פיפ"א, זכה בגביע
FUT Champions בברצלונה.
הטורניר כלל 127 מתמודדים מ-20 ארצות שונות מרחבי העולם, כמו אמריקה, ערב הסעודית, איטליה וברזיל, אך זה היה הנער מאנגליה, DhTekKz אשר שלט במהלך שלושת ימי הטורניר ביד רמה, בזמן שהוא מנצח שחקנים ותיקים ממנו כמו צ'וורי "Vitality Rocky" קורנטין אשר זכה באליפות ה-FUT CHAMPIONS שנה שעברה, ספנסר "Gorilla" אילינג אשר זכה בקיץ האחרון בתואר אלוף העולם, והנצחון הסופי מול גונזלו ניקולס "Nicolas99fc" וילאלבה הארגנטינאי.
המשחק בין DhTekKz ל-Nicolas99fc התחיל חד צדדי, שם הבקיע DhTekKz שלושה שערים, לאחר מכן ניסה Nicolas99fc להחזיר לעצמו את כבודו האבוד והצליח להבקיע שני שערים נוספים, אך מהר מאוד המשחק נקבע לזכותו של DhTekKz שרמס את יריבו בתוצאה משפילה של 2:8, והכתיר אותו כאלוף גביע ברצלונה ב-FUT CHAMPIONS, והכניס לכיסו סכום כספי של 22,000 דולר.
DhTekKz דיבר על הרגשת הזכייה והתכנונים שלו לגביי הפרס הכספי: "אני הולך לשלם לאמי על חופשה בסן פרנסיסקו, היא עשתה המון בשבילי. אני מתכנן גם לקנות לי ולאבא שלי מנוי לאנפילד. הניצחון לא מרגיש כרגע כמו שום הרגשה שאני מכיר, זה עוד לא נקלט. כנראה אקום מחר בבוקר והעולם יהיה שונה לחלוטין עבורי" אמר בראיון וגם הוסיף כי התכניות שלו לעתיד תמיד כללו את פיפ"א בתוכן, ונראה כי המצב השתלם לו בהחלט.
DhTekKz אמנם נחשב אנונמימי בקהילת הפיפ"א הבינלאומית, אך מאז הזכייה שלו הגדיל את מספר העוקבים אחריו ברשת הטוויטר מ-1000 ל-45,000 עוקבים בלילה אחד, שחקנים ותיקים פירגנו לו ברשתות החברתיות, ואפילו קיבל הודעה מטיבו קורטואה, השוער של צ'לסי ונבחרת בלגיה, אשר איחל לו בהצלחה לפניי המשחק האחרון.