הקשר הישראלי למאבק של כישרונות ברצלונה בפיפ"א
בן לדרמן (15) הוא רק אחד הצעירים שנענשו במסגרת הסנקציות של האירגון ואביו זועם: "למה שפיפ"א תכתיב לנו איפה לגור?". הצצה לנפגעים האמיתיים מהפיצוץ בין הצדדים
לפחות 17 משחקים מצפים לברצלונה עד סוף שנת 2015 בעוד קצת יותר משלושה חודשים. בתחילת 2016 הסגל של לואיס אנריקה יתרחב מעט כשארדה טוראן ואלייש וידאל יוכלו להתחיל לשחק, אבל יש כאלה שעדיין נאסר עליהם ללבוש את מדי הבלאוגראנה: השחקנים הצעירים שנענשו במסגרת העונש של פיפ"א.
כידוע, לפני כשנה וחצי בארסה הואשמה בעבירה על חוק החתמת שחקנים מתחת לגיל 18 ובשל כך נאסר עליה לרשום שחקנים חדשים במהלך שני חלונות העברות רצופים. בנוסף, פיפ"א החליטה להשעות את השחקנים הצעירים שהחתמתם הובילה לפיצוץ הפרשה ולאחרונה היא אף החריפה את הסנקציות נגד הקטאלונים.
תחילה, השחקנים המדוברים הושעו מהשתתפות במשחקים רשמיים, לאחר מכן נאסר עליהם גם לשחק במשחקי אימון ובתקופה האחרונה פיפ"א הודיעה לבארסה כי הם גם לא יכולים להשתמש במתקני המועדון. המשמעות היא שנאסר על אותם שחקנים - חלקם חיים בברצלונה ללא הוריהם - להתאמן עם קבוצותיהם במחלקת הנוער וגם נאסר עליהם לגור בלה מאסיה.
כל זאת במסגרת עבירה על סעיף 19 בתקנון ההעברות של פיפ"א. אותו חוק אומר שהעברות בינלאומיות של שחקנים מתחת לגיל 18 מותרות באחד משלושה תנאים: אם הורי השחקן עברו למדינה שבה נמצאת הקבוצה שרוצה להחתים אותו והם עשו את זה מסיבה שאינה קשורה לכדורגל, אם השחקן גר במרחק 100 ק"מ או קטן מכך ממשרדי המועדון, או אם ההעברה מתרחשת בתוך האיחוד האירופי והשחקן לפחות בן 16.
המאבק של פיפ"א בבארסה נמשך גם בימים אלה והוא גם אילץ את הקטאלונים להפסיק את ההתקשרות עם מספר שחקנים צעירים, וגרם לאחרים לעזוב המועדון. בין השחקנים המושעים נמצא לי סאונג וו הקוריאני (17), שעומד במרכז הפרשה ונחשב להבטחה הכי גדולה במחלקת הנוער של בארסה.
נפגעים נוספים מהסנקציות של פיפ"א הם – בין היתר - לאבינוט קבאשי, קשר בן 15 שברח עם משפחתו מקוסובו לקטאלוניה בגיל צעיר בגלל המלחמה, ופטריס סוסיה, חלוץ קמרוני בן 16 שנאלץ לעזוב את המגורים בלה מאסיה. למזלו, משפחתו של אחד מחבריו לקבוצה, אלכס קוייאדו, נרתמה לעזרתו והכניסה אותו לביתה.
ויש גם זווית ישראלית לכל הסיפור: בן לדרמן, קשר התקפי בן 15 שהפך ב-2011 לאמריקאי הראשון בלה מאסיה. יש לו שורשים ישראלים וגם הוא - כמו לא מעט צעירים במחלקת הנוער - נאלץ להפסיק לשחק עם בארסה. הוא עזב את המועדון בתחילת החודש והצטרף לאקדמיית IMG בפלורידה שמשתפת פעולה עם הנבחרות הצעירות של ארה"ב, אבל משפחתו לא מוותרת.
אביו של בן, דני לדרמן, נפגש עם נשיא בארסה, ז'וזפ מריה ברתומאו, ובכוונתו להמשיך את המאבק גם בבית המשפט כדי לשנות את רוע הגזירה של פיפ"א. הוא מקבל גיבוי ממשפחות נוספות שנמצאות באותה סיטואציה ולא מדובר רק על צעירים מלה מאסיה, אלא גם על כאלה שמשחקים באייאקס ובבוקה ג'וניורס. את ההתנהלות של פיפ"א לכל אורך הפרשה הם ממש לא אוהבים.
"החוק מקובל, אבל פיפ"א צריכה להסתכל על כל מקרה לגופו", אמר דני לדרמן לאתר ערוץ הספורט, "אנחנו עברנו כל המשפחה לברצלונה, העניין של בן עלה בגלל שהוא בבארסה, אבל יש המון ילדים ומשפחות שנפגעות מזה, ולפיפ"א לא ממש אכפת מה קורה איתם".
למרבה האירוניה, אותו סעיף שבגללו פיפ"א הפסיקה את פעילותם של אותם שחקנים במחלקת הנוער של בארסה, נקרא "חוק הגנה על קטינים", אך בסופו של דבר הוא זה שמונע מהם לשחק. האבסורד הוא, מדגישים במשפחות שנפגעו, שבענפים אחרים ההגבלות האלה לא ממש קיימות. "אם בן היה מחליט לשחק כדורסל או כל ספורט אחר, לא הייתה לא שום בעיה, אז למה בכדורגל כן?", אומר לדרמן, "הוא אשם שהיה לו את הכישרון להגיע לבארסה? למה שפיפ"א תכתיב למשפחות איפה לגור אם הילדים שלהן רוצים לשחק כדורגל?".
אז איך זה ייגמר? פיתרון מיידי לא ממש נראה באופק, אבל לדרמן בכל זאת מקווה לשינוי בגישה של פיפ"א. "התקווה היא ששחקנים צעירים ומוכשרים שרוצים לטעום מהחוויה של לשחק בחו"ל והוריהם מוכנים ללכת על זה, יוכלו לעשות את זה", הוא אומר ותוהה: "מה היה קורה אם כל זה היה מתרחש לפני 15 שנים? במקרה כזה, כל ילד היה מפספס את ההזדמנות לראות את ליאו מסי".